Deprem Yardım Parası Yatmadı

4339 Görüntülenme
"AFAD Deprem Yardım Parası Yatmadı" sorunu, bazı vatandaşların afet durumlarında devlet tarafından sağlanan yardım paralarının banka hesaplarına yatırılmadığını bildirmeleriyle ortaya çıkan bir sorundur. Bu durum, mağdur olan kişiler için oldukça endişe verici olabilir.
profile profile
2 Takipçi
4 Yorum 3519 Şikayet 4339
Şikayetvar
Şikayetvar Çözüm Uzmanı 11 Ekim 2023 09:38

Sorunun Neden Kaynaklanabileceği:

Bu tür sorunlar farklı nedenlerden kaynaklanabilir. İşte bazı olası nedenler:

Kimlik Bilgilerinin Uyumsuzluğu: AFAD'ın verileriyle bankaların kayıtları arasında uyumsuzluk olabilir. Kişisel bilgilerin eksik veya hatalı olması bu soruna yol açabilir.

Banka Problemleri: Bankalar arasında teknik problemler veya banka hesaplarının bloke olması gibi finansal sorunlar nedeniyle ödemeler gecikebilir.

Başvuru Hataları: Yardım başvurusu sırasında yapılan hatalar veya eksik belge sunumu, yardımın gecikmesine veya reddedilmesine yol açabilir.

Ne Yapabilirsiniz:

Sorun yaşayan kişiler olarak yapabileceğiniz bazı adımlar şunlar olabilir:

Öncelikle Bekleyin: Ödemenin banka hesabınıza yatması birkaç gün sürebilir. Sabırlı olun ve birkaç gün bekleyin.

Kimlik Bilgilerini Kontrol Edin: AFAD ile kayıtlarınızı ve bilgilerinizi kontrol edin. Herhangi bir uyumsuzluk veya eksiklik varsa düzeltin.

Bankanızı Arayın: Ödemenin neden geciktiğini öğrenmek için bankanızı arayın. Sorun bankadan kaynaklanıyorsa, bu durumu banka yetkililerine iletebilirsiniz.

AFAD ile İletişime Geçin: Sorunu çözemediyseniz, AFAD ile iletişime geçin. Resmi web sitelerinden veya sosyal medya hesaplarından yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Eğer sorununuz çözüme kavuşmuyorsa, Şikayetvar üzerinden deprem yardım parası hakkında yaşadığınız problemi şikayet olarak yazabilir, benzer şikayetleri okuyabilir ve sizde çözüm bulan kişilerden bilgi alabilirsiniz.

AFAD Müşterisi
22 Kasım 2023 19:01

3 4 aydır hep dilekçe veriyorum gelip fotoğraf çekiyorlar ama para vermiyorlar çevre ve şehircilik Bakanlığına gittim orada bana dediler ki sana para vermeleri lazım evin az hasarlı afadı arıyorum gelecek diyorlar 1 hafta bekle ben 2 hafta falan bekliyorum ama yok sürekli oyalıyorlar beni yok ismin listede yok gelecek bekle kaç ay oldu sorunun çözülmesini istiyorum vermiyorlarsa desinler yok para falan evimizde oturalım araba tutup afada gidiyorum sürekli arıyorum da yok

AFAD Müşterisi
15 Kasım 2023 13:51

Evim az hasarlı olmasına rağmen ben para almadım bir kuruş bile vermediler bana hep afada gidiyorum yok çevre ve şehircilik Bakanlığına gidiyorum yok bana diyorlar afadın sana para vermeleri lazmdi ama vermiyorlar gereğin yapılmasını istiyorum 🙏

İlhan
İlhan
18 Ekim 2023 11:46

İkametgah adresi değiştiğim için devletten herhangi bir ödeme alamadım. Dogalgaz ve muhtardan aldığımız belgeyi afada ilettim lakin yinede yatmadı. Her aramamda tahkikat yapılacak vs dendi ama halen dönüş yok. Malatya'da ikametgah ediyorum

Barış
Barış
21 Ekim 2023 15:10

Bende depremden sonra ikametimi kendi evime aldım 10 gün kadar sonra. 8. Ayda yattı bana iki ayrı para 1 ay arayla

Deprem Yardım Parası Yatmadı ile İlgili Şikayetler

21 Nisan 2025 19:28

AFAD Nisan Ayı Kirası Yatmadı, Yardım Bekliyoruz

Hassari
21 Nisan 2025 09:52

AFAD Yardım Parası Çekilemiyor!

Ramazan
17 Nisan 2025 12:24

AFAD Deprem Aylığım Neden Yatmadı?

Zeliha
16 Nisan 2025 13:39

AFAD Geciken Kredi Ödemeleri Güçlendirme Projemizi Tehlikeye Atıyor!

Beyhan
14 Nisan 2025 16:59

AFAD Deprem Mağduriyetine Çözüm Bekleyen Aile

Engin
13 Nisan 2025 16:11

AFAD Deprem Sonrası Adil Olmayan Destek Dağılımı

Merve
17 Mart 2025 17:43

AFAD Esen Kart Yardımı Hala Ulaşmadı!

Ali
17 Mart 2025 01:06

AFAD'dan Beklenen Kira Yardımı Gelmedi

Kumsal
16 Mart 2025 05:58

AFAD Güçlendirme Kredisi Bekleyişi: Ödeme Neden Hâlâ Yapılmadı?

Yusuf
04 Mart 2025 22:59

AFAD Esen Kart Yardım Parasının Beklenmedik Kesintisi

Yılmaz
02 Mart 2025 23:47

AFAD Kartı Mağduriyeti: Asıl İhtiyaç Sahipleri Neden Göz Ardı Ediliyor?

Zeynep
28 Şubat 2025 00:40