Adalet Bakanlığı Adaletin Yavaşlığı Ve Kadın Hakları Mücadelesi

25 Aralık 2024 11:3534.547

2019 yılında açmış olduğum çekişmeli boşanma davası, 2022 yılında istinafa gitmek üzere sonuçlandı. 2,5 yılı aşkın süredir beklemekteyim. Adalet Bakanlığı'na, İzmir bölge adliyesi'ne sesleniyorum: bir kadın hakkını arayarak boşanamayacaksa bu adalet neden var!

İlla karşı tarafın dayattığını kabul edip susacak ya da haksızlığa uğramasına rağmen oturup susacak mı? Bu mu sizin kadın haklarınız? Biz kadınlar için hayat mücadelesi yeterince zor; bizlere destek olmanız gereken yerde yaptığınız doğru mu?

Adalet istiyorum, 6 yıl oldu. Koca 6 yıl önümüze bakamıyoruz, sırtımızdaki kamburu atamıyoruz, zorla dayatılan soyadından kurtulamıyoruz. Ben o şahsın soyadını telaffuz etmek zorunda bırakılıyorum. Mecbur muyum buna?

Farklı bir ülkedeki bir insana anlatsan akılları almaz, inanın. İlla boşanmak için ölmek mi gerekiyor ya da hakkımızı aramak yerine susup oturmak mı?

Yorumlar(6)

11 Mayıs 16:47

Aynısı bizim başımızda, sizde var mı bir gelişme

6 Nisan 2025 23:56

Bu işin kadını erkeği yok hanımefendi 2019 da davacı olduğum boşanma davası 03.11.2021 de sonuçlandı istinafa taşıdılar ve hala istinafta benimle resmen alay ediyorlar boşanamayacaksın seni süründüreceğim diye çocuğumun hatırına sesimi çıkarmıyorum bir kadının yazdığı mesajları görseniz aslında herleyi hak ediyorlar ama çocuğum için sabırla bekliyorum ama adalet sistemi çökmüştür erkeğe de aynı kadına da aynı

2 Nisan 2025 15:06

Merhaba, size mail yoluyla bir şey danışabilir miyim hanımefendi? Bana yazarsanız sevinirim. Mail adresim [email protected]

20 Ocak 2025 12:16

Boşanmalar bu kadar uzun sürdürüldüğü için artık kimse evlenmiyor. Boşanmalar neden 6-7 yıl uzatılıyor?, boşanmada makul süre maksimum ancak 4 aydır, iddet müddeti bu kadardır. Önce boşayın sonra diğer konuları çözüme kavuşturursunuz. Boşanamayan insanlar nikahsız birliktelik yapar, insanları boşamamak zinayı teşviktir. Çocuklara verilen nafakalar bez parası misali, boşanınca tek başına bakacağı belliyken niye evliyken çocuk yapsın kadın. Zaten anne olan bu kadınların çektikleri sıkıntıları gören evlenmez.

Yasemin
Benzer Şikayeti Var
4 Ocak 2025 21:29

Bu nasıl bir zihniyet. Bende de aynı bir durum var. O soyadını görmek bile istemiyorum

Adalet Bakanlığı Boşanmak İstiyorum Artık

13 Ocak 2024 15:0044.610

2023/1063 Mart 20'sinde 2019 yılında açtığım çekişmeli boşanma davası 2023 Nisan ayında sonuçlandı. Karşı tarafın istina...

5 Destek4 Yorum

Adalet Bakanlığı Adaletin Gecikmesi Hayatımı Etkiliyor

24 Aralık 2024 03:1016.747

2020 yılında açtığım çekişmeli boşanma davası hala sonuçlanmadı ve hala istinafta. Nasıl bir adalet, bütün hayatımı etki...

2 Destek

Tümünü Gör
Adalet Bakanlığı Samsun T Tipi Kapalı Ceza Evinden Şikayet!

Adalet BakanlığıSamsun T Tipi Kapalı Ceza Evinden Şikayet!

Melike
Adalet Bakanlığı E-görüş Uygulamasında Sürekli Giriş Sorunu Yaşıyorum!

Adalet BakanlığıE-görüş Uygulamasında Sürekli Giriş Sorunu Yaşıyorum!

Harun
Boşanma Davası Dilekçelerinin Sapanca Adliyesinde Kaybolması!

Boşanma DavasıDilekçelerinin Sapanca Adliyesinde Kaybolması!

Sezgin
Adalet Bakanlığı Telefona Cevap Veren Yok!

Adalet BakanlığıTelefona Cevap Veren Yok!

Murat
Adalet Bakanlığı Görüşme Hakkı İstiyoruz!

Adalet BakanlığıGörüşme Hakkı İstiyoruz!

Selda
Adalet Bakanlığı Mağduruz, Bize Yardımcı Olun