Adalet Bakanlığı 3 Senedir Boşanma Davası Bitmiyor!

02 Nisan 2024 04:15

Ben Almanya'da yaşıyorum. Türkiye'de 2019 yılında bir evlilik gerçekleştirdim. Mayıs 2021'de boşanma davası açtım ve 2022 mayıs'ında dava sonuçlandı. 80 bin tl tazminat kazandım, ancak karşı taraf istinafa başvurdu. Şu an nisan 2024'teyiz ve hala sonuç gelmedi. Üzerine bir de avukatım, yargıtay'a itirazın olduğunu söyledi. Yani bu itiraz sonuçlandıktan sonra bir de yargıtay itiraz hakkı varmış. Bu nasıl bir işlemdir, nasıl bir eziyettir?
Bir insan yıllarca bunları çekmek zorunda mı? Üstelik zarar görmüş ve bunu mahkemede delillerle ve şahitlerle kanıtlamışken, neden karşı tarafın itiraz istekleri üzerine bu kadar zaman bir insanı bağlı tutuyorsunuz? Hayır, şikayet edebileceğimiz bir yer de yok, gidebileceğimiz ya da yapabileceğimiz bir şey de yok. İzmir adliyesi'ne protesto etmek gerekiyor!

Yeliz
Yeliz

Benim dosyamda İzmir'de temyizde maalesef. 27 ayın sonunda istinaftam geldi ama bitmiyor, temyiz süreci başlıyor. 7 aydır da dosya Yargıtay'da ve en az istinaf kadar süreceği söyleniyor. Gerçekten bıktık.

Özge
Özge

Yemin ederim aynısını yaşıyorum Bu dünyada tek değilmişim Yalnız hissetmemekle beraber aynı mağduriyetin yaşandığı için ben insanlık adına utanıyor ve korkuyorum 2018 yılında evlendim 5 ay evli kaldım Ve çekişmeli olarak dava açtım Dava 2022 yılında sonuçlandı 85 bin tl tazminat kazandım Karşı taraf itiraz etti ve İstinaf mahkemesine gitti dosya 2022 Haziran ayından beri dosyam istinafta Bursa mahkemesinde Tam 2 sene oldu Sizin de dediğiniz gibi tekrar itiraz edip yargıtaya taşıma hakkı varmış 5 ay evli kaldığım kişinin 5 senedir hala daha soyadını taşıyor ve onunla evi gözüküyorum hayatıma devam edemiyorum gerçekten Esra Erol Müge anlı'ya çıkmak istiyorum derdime çare olacak ne yolu varsa Twitter gibi yerlerden şikayetimi belirttim buraya yazdım sürekli mahkemelere gidip bilgi alıyorum dua ediyorum umarım bu itiraz etmeler ve karşı tarafın sınırsız itiraz hakları bir şeyin bir yere gittikten sonra bu kadar geç gelmesi biter

Boşanma Davam Sonuç Bulmuyor

29 Şubat 2024 14:05