Feyza sonuçtan hiç memnun değil

Acıbadem Hastanesi Erken Doğum Sonrası Yoğun Bakım Ücreti İle İlgili Mağduriyet

23 Şubat 2024 18:09

8 Şubat Perşembe günü şiddetli kasılmalarımın başlamasıyla 33+3 haftalıkken hastaneye başvurdum. Doktorum acil doğuma aldı ve çok şükür beni ve ikiz bebeklerimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdim. Ancak erken doğum olduğu için bebekler hiç bekletilmeden solunum desteği için küveze alındılar. Ameliyattan çıktığımda, sadece bebeklerin sağlık durumu hakkında bilgilendirildik. Yoğun bakım ücretinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağını bildiğimiz için içimiz rahattı, ancak maalesef bize beklenmedik yüksek bir fatura çıkarıldı. Bebeklerimden biri üç gün, diğeri dört gün solunum desteği almasına rağmen dokuz günlük yoğun bakım ücreti ödedik. Hastane muhasebecisine durumu anlatıp itiraz etmemize rağmen, haksız yere bu ücret alındı. Ayrıca bebeklerim doğum anında küveze alındı ve bu durumun SGK tarafından karşılandığını öğrendik. Eğer böyle bir ücret talep edilecekse, bizi önceden bilgilendirseydiniz, naklimizi başka bir hastaneye aldırabilirdik. Acıbadem gibi üst segment bir hastanenin böyle basit hatalarla isminin lekelenmesini nasıl göze aldıklarını anlamak mümkün değil. Yine de bu ücreti ödemek istemiyorduk, ancak yavrularımızın hastanede rehin kalmasına dayanamadık. Talebimiz, haksız yere alınan bu ücretin bize iade edilmesidir. Aksi takdirde avukatımız bu işe dahil olacak ve mahkeme yoluyla hakkımızı arayacağız. Ayrıca gerekli yerlere, SGK dahil, şikayetimizi gerçekleştireceğiz. Umarım Acıbadem, itibarını böyle basit hatalarla zedelemez ve bize çözüm odaklı yaklaşarak mağduriyetimizi giderir.

24 Şubat 2024 08:48 (Şikayetten 14 saat sonra)

27979053 numaralı bildiriminiz bize ulaştı. Konu ile ilgili en kısa sürede size geri dönüş sağlayacağız. Sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla.

Haksız Ekstra Ücret Ve Yanıltıcı Faturalandırma Mağduriyeti

02 Ağustos 13:30