Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Tüp Bebek Tedavisinde Yaşadığımız Sorunlar Ve Bilgilendirme Eksiklikleri

18 Temmuz 2024 16:52

2017 yılı ortalarında Zeynep Kamil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eşimle tüp bebek tedavisine başladık. Tahliller, benden alınan embriyolar derken iki defa aynı hastanede bu tüp bebek transferi yaptık ve ikisi de başarısız oldu. İlgi alaka sıfır, neredeyse hiç doktor görmüyorsunuz, hep öğrenci ve acemi kişilerle işlem yapılıyor. Nihayetinde bu kadar iş bilmezler ve acemiler arasında başarısız oldu ama doktorlar ikinci denemede yumurtaların çok kaliteli olduğunu söyledi ve ısrarla dondurmamızı tavsiye etti, yoksa biz zaten dondurulmasını düşünmüyorduk. Dondurma işlemi sırasında bize verilen bilgiye göre, yıllığı 341 TL karşılığında 1 yıl boyunca dondurulacaktı. Bir yılın sonunda süreyi uzatmazsak embriyoların imha edileceği söylenmişti. 12.05.2017 tarihinde donduruldu. 18.07.2024 tarihinde embriyolarınızın 6 yıldır ödeme yapmadığınız söylenerek hastane tarafından arandık. Bugüne dek imha edildiğini biliyorduk, iznimiz olmadan 6 yıl boyunca embriyolarımız dondurulmuş. Bizden 12.000 TL para talep edilmiştir ama yüzde elli indirimle 6500 TL zorunlu ödeme yapmamız gerektiğini söylediler. Hastaneden şikayetçiyim. Embriyoların bana ait olduğunu da nereden bilebilirim, ayrıca saklama süreci 5 yıl diye geçiyor ama 7 yıl sonra aranıyoruz ve bu süreçte hiçbir şekilde aranmadık, bilgilendirilmedik. Ayrıca 1 yıl için ödeme yaptığıma dair elimde makbuz da var. Zeynep Kamil Hastanesi tamamen iş bilmezler tarafından yönetilmektedir. Hakkımı sonuna kadar arayacağım ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Gereğinin yapılmasını arz ediyorum.

20 Temmuz 2024 10:17

Dün hastaneye gittik ve haklı olduğumuzu gösteren belgeyi bulduk ve belgede aynen bize 7 yıl önce anlatılan her şey yazıyor. Eğer ilk yılın sonunda hastaneyi arayıp yenileme yapmazsak embriyoların imha edileceği açıkça yazıyor. Ve hala dün hastaneye gittiğimizde herkes topu birbirine atıyor. Bizim haklı olduğumuzu biliyor ama genede bir şey yapmıyorlar hatta bir tanesi bizi tehdit etti. Hastanenin idari işler biriminden bir bayan bizi tehdit edip ödemezseniz sizi icraya veririm diye bizi açıkça tehdit etti.

Melda
Melda

Merhabalar ben de imha edildiğini düşünürken 8 yıl sonra geçen hafta arandım imha evrakları için dediler ancak ben durumdan şüphelenerek araştırınca şikayetinize denk geldim. Artık İstanbul'da ikamet etmediğim için hastaneye uğrayamadım ancak muhtemelen aynı durumu yaşayacağız. Böyle bir talebe kesinlikle hakları yok. Son durum ne oldu acaba bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Serkan

Son durumu evet bizi de geçen hafta içi aradılar ben ve eşimin vukuatlı nüfus kayıt örneği be kimlik fotokopisi istediler İHA etmek için bakalım yarın o bölüme gideceğiz fatma diye bir kadın aradı onunla görüşeceğiz imha için eper aksi bir duruma bizi zorlarlarsa imza gelen çünkü geçen sene nizden para talet ettiler bakalım yarın inş görürsek gideceğiz

Saime
Saime

Merhaba aynı durumu şu an eşim ve ben yaşamaktayız şikayetçi olup durumu takip edeceğiz ve sizinle iletişim kurmak istiyoruz

Mevlut sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Hastane Hizmetleri Hakkında Şikayet

27 Mayıs 2024 18:33