Şevket sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Mağduruz Fazla Para

09 Nisan 2024 01:24

Selamunaleyküm, ismim Şevket. İstanbul Esenyurt'ta ikamet ediyorum. Akrabam Filistin'den gelmiş ve evde doğum yapmış, sonrasında ambulans çağırarak Esenyurt Devlet Hastanesi'ne götürülmüş. Üç saat hastanede kaldıktan sonra doktor tarafından taburcu edilmiş. Çocuğun sağlık durumu iyi görünüyordu ve eve götürüldü. Ancak bir hafta sonra çocuğun ince bağırsaklarının birbirine dolandığı ve acilen ameliyat edilmesi gerektiği anlaşıldı. Esenyurt'ta ameliyat yapılamayacağı belirtilerek Üsküdar Zeynep Kamil Hastanesi'ne sevk edildi. Acil ameliyat gerektiği için hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan çocuk için hastane sürekli para talep etti. Ailesinin maddi durumu kötü olduğu halde 12.000 TL ödendi, 3.841 TL daha ödenmesi gerektiği söylendi. Hastane, bu parayı ödemezsek çocuğun tedavisini durduracaklarını belirtti. Biz de çocuğun tedavisinin devam etmesi için parayı getireceğimizi söyledik. İki hafta yoğun bakımda kalan çocuk, taburcu edildiğinde 265.000 TL masraf çıkarıldı. Aile, bu parayı ödemeye gücü yetmediği gibi kira ve faturalarını bile ödeyemiyor, çok mağdur durumdalar. Eve getirilen çocuk enfeksiyon kaparak durumu daha da kötüleşti. Hastaneye götürecek paraları olmadığı için hastane, çocuğun kimliğini getirirlerse %40 indirim yapacaklarını söyledi. Devlet hastanesine giderek doğum raporu almak istedim ancak verilmedi. Ambulansla hastaneye götürüldüğü halde, doğum raporu olmadığı için Fatih Göç İdaresi çocuğun kimliğini vermedi. Durumu izah etmeme ve raporları göstermeme rağmen yardımcı olunmadı. Daha sonra Esenyurt Nüfus Müdürlüğü'ne giderek durumu anlattım, ancak orada da yardım edilmedi. Şu anda bu parayı ödememiz bekleniyor ancak ne benim ne de ailenin ödeyecek durumu yok. Lütfen bize yardım edin. Çocuğun babası bir aydır Arnavutköy Göç İdaresi'nde bekletiliyor. Annesi ve üç hasta çocukla kirada oturuyorlar, yiyecek hiçbir şeyleri yok. Lütfen yardım edin.

Zeynep Kamil Kadın Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kötü Hizmet Ve Hijyen Sorunları

26 Ağustos 2024 12:21

10 Ekim 2025 15:03
Doğum Sonrası Yanlış Ve Acımasız Müdahale Nedeniyle Yaşadığım Sağlık Sorunları
dogum-sonrasi-yanlis-ve-acimasiz-mudahale-nedeniyle-yasadigim-saglik-sorunlari-8.jpg
dogum-sonrasi-yanlis-ve-acimasiz-mudahale-nedeniyle-yasadigim-saglik-sorunlari-7.jpg
dogum-sonrasi-yanlis-ve-acimasiz-mudahale-nedeniyle-yasadigim-saglik-sorunlari-5.jpg
Queze sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep Kamil Kadın Çocuk Hastanesi Baygın Çocuğa Müdahale Edilmedi, İlgisiz Empati Yoksunu Davranış

24 Ağustos 2025 18:30
İlhami sonuçtan hiç memnun değil

15 Kasım 2023 13:27