Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Yoyoland Buca İlgisiz Şube

02 Haziran 2024 10:08

1 Haziran Cumartesi günü Yoyoland Buca şubesine, daha yeni 24. ayına giren oğlumla gittim. Artık ebeveynsiz gruba başlayacak olmasından dolayı sosyalleşmesi açısından beklentim çok yüksekti ama ne yazık ki burada çalışanların tamamı, kurum adına eğitimcilikten uzak, kahve ve dedikodu yuvasına çevirdikleri bu ortamda asla farklı keşfetmeye çalışan çocuğa tahammül edemiyorlar. Oğlum, bensiz ilk kez yalnız başına girdi. Başlarda keşfedip koşup oynuyordu, çok eğleniyordu. Sonrasında içeride iki tane eğitimci kimliği adı altında, çocuk ruhundan asla anlamayan somurtkan iki sözde öğretmen, orada bizim dışımızda sadece iki çocuk olmasına rağmen, onlar sessiz, ortama alışık diye alıp karşılarına yere oturup sadece onlarla ilgilendiler. Sonrasında oğlumla kimse ilgilenmeyip dikkatini çekmedikleri için oradaki lavabo kapısıyla oynamaya başladı. Birkaç kez sert şekilde uyardılar ama dedim ya, çocuk ruhundan asla anlamadıkları için çocuğum bunu bir oyun sanıp onlar yapma dedikçe devam etti. Daha sonra yüzlerindeki ifade o kadar çirkinleşti ki, kendi aralarında farklı bir velinin dedikodusunu yapmaya başladılar ve aslında oradaki anlatım tamamen bana laf sokmak gibiydi. Öyle olmasa bile, bir başka veliyi benim duyacağım şekilde eleştirmek ne kadar kurumsallıkla bağdaşıyor, sorarım size? Daha sonra buranın sahibi olan ama bence tamamen hobi için burayı açmış olan S**** Hanım geldi. Lavaboyu kilitleyebilir misiniz dediğimde, buraya yaşı büyük çocuklar da geldiği için kilitlemiyoruz, onlar kullandığı için dedi. Peki, kanca gibi bir şey olsa en azından açılmaması için dedim ve direkt, biz ilk defa sizin çocuğunuz gibi kapıyla oynayan çocuk görüyoruz, demez mi? O anki şokumu size anlatamam. Nasıl olur da bir Yoyoland şubesi hiç çocuk görmemiş gibi ya da bir anneyi üzecek şekilde sanki sorunlu bir çocuk gibi bu kelimeyi kullanır. İnanamadım. Kaldı ki kendisi de bir bayan. Bu düşüncesizce söylemden sonra çocuğum sıkılıp dışarı çıkmak istedi. Ben kalması için bir yandan uğraşlar veriyordum, içerideki o sözde öğretmenler al git dercesine sadece izleyip asla yardımcı olmadılar. En azından dikkatini çekmek için uğraşmadılar. En sonunda da çocuğum iyice ağlama krizine girdi sayelerinde ve oradan ayrılmak zorunda kaldım. Bu arada giderken sahibi S**** Hanım bize, isterseniz siz ebeveynli gruba getirmeye devam edin dedi. Yani anlayacağınız, biz içeride sizin çocuğunuzla uğraşamayız, gelin siz peşinden koşun oynatın, biz maddiyatımıza bakalım ile eş değer bir söylem. Çocuk benden ayrılıp sosyalleşmeye çekse amaç ne o zaman?

profile profile

Yoyoland
Yoyoland

Merhabalar Gizem hanım, öncelikle deneyimimizin bu şekilde sonuçlanması bizi çok üzdü belirtmek istedim. 24 ayını dolduran bütün bebeklerimiz maalesef hemen Ebeveynsiz gruba adapte olamıyor. Size de belirttiğim gibi, Kış dönemi Ebeveynli grup üyemiz olarak öğretmenlerimizin içeride Bebeklerimiz ve Ebeveynlerimiz ile nasıl ilgilendiklerini biliyorsunuz (bu sebeple Ebeveynsiz grupta bizi tercih etmek istediğinizi konuşmalarınızda ve mesajlarınızda belirtmiştiniz), ara verdiğiniz süre içerisinde bebeğimiz ortamı ve öğretmenlerini unutmuş olabileceği ve aynı güven ortamına tekrar alışabilmesi için birkaç ders Ebeveynli gruba dahil olabileceğinizi sonrasında Ebeveynsiz gruba geçebileceğinizi size belirtmiştik. Siz de ilgimize teşekkür edip, düşünüp dönüş yapacağınızı belirtmiştiniz. Ayrılırken 30 dakikalık ders ücretinin karşılığını vermek istemiştiniz, biz sizinle olan diyaloğumuzun güzelliği sebebiyle almak istemedik. Ebeveynlerimizin olumsuz/olumlu tüm yorumları bizim için değerlidir, her birini önemsiyoruz.

Gizem
Gizem

Peki bana yapılan sorunlu çocuk tavrı ve olumlu bir çözüm üretilmemesi konusunda da aynı öz eleştiriyi yapar mısınız? Bebeğim orada sayenizde kriz şekilde ağlıyor bende negatif cümleler kurup hiçbir şey yapmadığınız halde ücreti teklif etmem konusunda hatamı yaptım? Ya da ağlayan bebeğimle sizle olumsuz şekilde tartışıp onu daha çok mu korkut saydim? Olay çok kolay bir müdahale ile çözülebilecekken nerelere geldi ve sizler telif hakkı alıp belirli aşamalardan geçip bu merkezi açıyorsunuz yanlış mıyım? O halde neden çocuk krizlerle ağlama aşamasına gelene kadar bize yardımcı olunmadı da ilk insan muamelesi gördük? Deneyimlerinizin bir çok çocuk üzerinde gelişmiş olması gerekmez miydi her çocuk farklı karakterde değil midir? Yani kazanım yapılmadan bir de yine bize kabahat bulunması da aslında benim derdimi siz zihniyette kimselere sayfalarca yazsam da anlatamayacağımı hatırlattı bana.

Yoyoland Göztepe Acemiliği Ve Hijyen Problemi

Serpil
15 Mayıs 2024 10:43
Selin sonuçtan hiç memnun değil

Zıpland Çocuk Dostu Olmayan Oyun Alanı Deneyimi

17 Kasım 2024 23:49