Eda sonuçtan çok memnun

Kayıt İptali ve İade Sürecinde Yaşanan Sorunlar

08 Ekim 2024 16:49
Eda'nın Teşekkür Mesajı
“Hasan Altuntaş ertesi gün bana ulaştı ve sorunun çözümü için süreci başlattı. Kendisi ile konuşurken, okul çalışanlarının duyarsız tutumundan farklı bir tutum ile karşılaştım. Okul el değiştirmiş ve sorunlarıyla birlikte devredilmiş. Bu sorunlardan haberdar oldukça Hasan Bey çözmeye çalışıyor. Umarım kısa sürede diğer sorunlar da çözülür ve okul imajı daha fazla zedelenmez. Yöm'ün de benimsediği eğitim felsefesini destekleyenlerden biriyim ancak doğru bir yönetimle bunun olabileceğinin farkındayım. Hasan Bey'in yönetiminde gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.”

Yom Güzelbahçe kampüsüne 2023 Mart ayında, erken kayıt döneminde, 5. sınıf için kızımın kaydını yaptırdım. O sırada henüz İzmir'e taşınmamışken bu işlemleri yapıp ona göre ev lokasyonunu belirleyip Haziran ayında İzmir'e taşındık. Taşındıktan sonra bu okulla ilgili çevremden duyduğum olumsuz yorumlara aldırış etmedim, ancak duyduklarım arttıkça müdürden randevu alıp okula görüşmeye gittim. 5. sınıf için şimdilik bizimle birlikte toplam 7 kişi kayıt aldıklarını ama Ağustos sonuna doğru bunun artacağına emin olduklarını belirttiler. Kendisine kızımı asla sadece 7 kişi olan bir 5. sınıf ortamında okutmak istemediğimi, benim de eğitimci ve psikoloji bilim alanında çalışan biri olarak bu yaş grubu çocuklarının ihtiyacı olan grup dinamiğini bu kadar az sayıyla oluşturulamayacağını, çok sağlıksız olduğunu belirttim. Ayrıca neden bu kadar az kayıt olduğunu sorguladığımda da eski okul yönetiminde yaşanan sorunlardan kaynaklı olduğunu, artık yönetimin değiştiğini ve bu nedenle Ağustos sonuna kadar beklememi rica ettiler. Maalesef inandım ve destek vermek istedim. Ağustos sonunda sayı hala aynıydı ve arkadaşlarından ayrılıp yeni bir şehre taşınan kızım sınıf mevcudunu öğrendikten sonra sürekli ağlama ve içe kapanma davranışı göstermeye başladı. Hemen başka okul arayışına girdik ama tabii ki ücretler bu sırada çok ciddi artış göstermişti. Üstüne üstlük evimizi de okul lokasyonuna göre seçtiğimiz için o bölgede öylece kalakaldık. Yeni bir okula zar zor kontenjan bulup kayıt yaptırdık, tabii ki eve uzaklığı yüzünden servis ücreti de işin içine girdi derken gittikçe mağduriyetimiz arttı. Benim tercihimle değil, kendilerinin şartları yerine getiremedikleri (kayıt görüşmelerinde sınıfların yaklaşık 14-15 kişilik olduğu bilgisi verildi) için kayıt iptali gerçekleşmek zorunda ve kesintiyi yapmaya hakkınız olamaz dedim. Arkasından iade için sürekli oyalanma sürecim başladı, telefonlara/maillere günlerce dönüş almadım. Sonunda artık yasal yollara ve şikayetlere başlamak üzere iken dönüş aldım. Sözleşmede iade süresinin 60 gün olduğu belirtiliyor ama ben Temmuz'da bu sayıdaki bir sınıf mevcudu nedeniyle iptal edecekken 28 Ağustos'a kadar kendileri bekletti beni. Bütün iyi niyetimle bekledim ve karşılığında müdür tarafından "ama iptaliniz 28 Ağustos, iade için de o tarihten itibaren 60 gün yasal süremiz var" cevabı geldi. İnternette bu okulla ilgili okuduğum her şeye inanıyorum artık ve diğer iadeleri aylarca geciktirdikleri gibi benim de iadem yapılmıyor.

Eda
Eda
21 Ekim 2024 10:58

Yenilikçi Öğrenme Okulları Güzelbahçe - Kayıt İadesi Geciktiriliyor!

25 Temmuz 2023 12:39

Verilen Sözler Tutulmadı, Mağdur Edildik!

09 Ekim 2025 12:45
verilen-sozler-tutulmadi-magdur-edildik-1.jpg
Seckin sonuçtan hiç memnun değil

Kent Koleji'nde Kızımın Eğitim Hayal Kırıklığı Ve İlgisizlik

19 Temmuz 2025 20:26

Kocatürk Koleji Haksız Yere Geri Ödenmeyen Eğitim Ücreti

25 Eylül 2023 16:14
Yalçın sonuçtan hiç memnun değil

Burs İndirimi Hakkında Yanıltıcı Uygulama

06 Ocak 2025 19:03