Yeditepe Üniversitesi Öğrenci İşlerinde Süreç Yönetimi Sorunu

18 Ekim 2024 17:17

Yeditepe Üniversitesi bilgisayar mühendisliği 1. Sınıf öğrencisiyim. Almanca dersi almak istedim ve üniversitenin ilgili birimine başvurdum. İlgili birim, a2 dil belgem olduğu için üst seviyede başlamak istiyorsam dilekçe imzalamam gerektiğini belirtti. Dilekçeyi doldurdum ve mühendislik fakültesine gönderileceği söylendi. Almanca derslerine katılıyorum ancak ders kaydım görünmüyor.

İki hafta geçti, değişiklik olmadı. Mühendislik Fakültesi öğrenci işlerine gittim, dilekçenin gönderilmediğini söylediler. Yabancı diller bölümüne durumu anlattım, dilekçenin gönderildiğini ve incelendiğini söylediler. Dilekçenin referans numarasını alarak öğrenci işlerine döndüm. Durumla ilgilenemeyeceğini söyleyen kadın beni başka birine yönlendirdi. Durumu özetledim, yine başka birine yönlendirildim. Beş dakika sonra gelmemi söylediler, gittim ama ilgili kişiyi bulamadım.

Otuz dakika sonra tekrar baktım, yine göremedim. Mühendislik Fakültesi öğrenci işleriyle çoğu öğrencinin şikayetleri vardı. Daha önce de kaydımı dondurmak için gitmiştim, dilekçe imzalatıldı ama iki ay geçmesine rağmen kaydım dondurulmadı. Her şeyi eksiksiz yapmama rağmen dilekçem incelenmedi ve bu durum birinci dönem derslerinin başlamasına kadar sürdü. Dersler başlamış olmasına rağmen kaydım dondurulmadı.

Bir tanıdıktan yardım istedik, ertesi gün kaydım donduruldu. Tanıdığımız olmasa ilgilenilmeyecekti. Bu sorunları tek yaşayan ben değilim, birçok mühendislik öğrencisi bu durumdan şikayetçi. Çalışanların değiştirilmesi şart.

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci İşlerinin İlgisizliği

09 Ağustos 2023 13:05
Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

Bahçeşehir Üniversitesi Usulsüz Yanlış Görev Üstlenilmesi Özel Hayat Gizliğine Aykırı Tavırlar

05 Ocak 2024 11:56

18 Ocak 2024 14:00