Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Yargıtay Başkanlığı Giden Dosyam 2 Senedir Dönmedi

22 Haziran 2024 09:45

2022'de yargıtay'a giden dosyam 2 seneyi geçti, hâlâ dönmedi. Trafik kazası geçirdim; karşı taraf 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü. Raporlarda %80 ben haklıyım ama hâlâ dosyam gelmedi.

Dava 2020'de açıldı, 4 senedir benim her şeyim boşuna gitti. Ayağımda kırık var, doktor raporlu olduğu halde hâlâ ben karşı taraftan paramı alamadım.

22 Haziran 2024 09:39

Dosyamın esas no 2022/109 İstanbul Anadolu 9. Ticaret mahkemesi dosya açılış tarihi 01.02.2022 2 yıl 4 ay bekletilmesi ve 'incelemede' ibaresiyle görünmesi nedeniyle endişe duymaktayım. Dosyamın neden hâlâ karara çıkmadığını anlamış değilim. Yargıtay Başkanlığı'na soruyorum: Eğer bir suç işlemiş olsaydım, kararın bu kadar uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Gözlemlediğim kadarıyla, milletvekilleri ve siyasilerin dosyaları çok daha hızlı sonuçlanmakta, ancak biz normal vatandaşlar yıllarca beklemekteyiz. Bu çifte standart uygulaması son derece haksızlık yaratmaktadır. İki yıl önce alacağım para ile ev alabilme imkanım varken, şimdi aynı tazminatla ancak şu an sadece pcx motor alabiliyorum alabiliyorum. Adalet sistemimizdeki bu durum karşısında şaşkınlığımı ifade etmek istiyorum ve dosyamın bir an önce karara bağlanmasını talep ediyorum. Artık defalarca yazmaktan yoruldum CİMER'e kaç kere yazdım hala dönüş olmadı ve Yargıtay'dan alacağım miktarın dosyada belirtildiği gibi, şu anki ekonomik koşullara göre güncellenmesini rica ediyorum. Önceden 200 bin lira ile ev alabiliyorken, şimdi ekonomik durum sebebiyle aynı miktarın 500 bin lira olarak belirlenmesini talep ediyorum. Ekonomideki enflasyonun yüksek seviyelerde olduğu ve alacağım paranın değer kaybettiği bir gerçektir

Lütfi
Lütfi

Size kesinlikle hak veriyorum küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum benzeri dertten muzdaribim bu ülkede adam olmazsanız rahat yaşarsınız tek diyeceğim bu

Ramazan
Ramazan

Çok geçmiş olsun aynı dertten muzdarip biz ve bizim gibi niceleri var bu pastadan ekmek yiyen çok demek ki benim anladığım kadarıyla yoksa imkanı yok yani hangi insan haklarına sığar mağdurun kat ve kat mağdur edilmesi... Herhangi bir hareket oldu mu dosyanızda benim dosyam 2022 temmuzda yargıtaya gitti henüz "incelemede " kısmına daha yeni geçti. Avukatım 2-3 ay a karar çıkar diyor ama artık güvenim kalmadı kimseye hukukta

19 Temmuz 2023 01:23

Yargıtay Başkanlığı 3 Yıldır Bekleyen Tazminat Dosyamız