Mustafa sonucu yetersiz buldu

23 Haziran 2024 00:03

Vodafone hattım üzerine kamerasının 108 MP olduğu söylenerek aldığım, özelliklerinde bahsedildiği gibi olmayan 8 GB RAM'e kandığım, yetmezmiş gibi 'always on display' özelliği dahi yalan olan, belli ki AMOLED değil de LCD ekranlı bu telefonu aldım. Şikayetlerim sırasıyla şöyle:
Telefon inanılmaz kasıyor. Oyun oynarken değil, uygulamalar arasında gezerken bile kasıyor. Ayarlarda zil sesini değiştirmek istediğinizde bile zil sesinin tamamını duymadan ekrana reklam geliyor. Yapacağınız her ayar için ayrı ayrı reklamları kapatmanız gerekiyor. Telefonda herhangi bir paralı ya da parasız uygulamadan bahsetmiyorum, ayarlar kısmında dahi her tıklamanıza bir reklam gözüküyor. Bu işten anlamayan biriyseniz bu reklamları kapatmanız mümkün değil. 2- Kameraları kesinlikle 108 MP değil. Reeder markasının kamerası ne ise bunun kamerası da o. Kamera menüsünde bulunan 108 MP modu ile bir çekim yapın, fotoğrafa zoom yapın. Korkunç piksel piksel. Normal çekim modu zaten kötü. Gece modu ise telefonu sabitliyorum, deklanşöre basıyorum, bekliyor ve çekiyor. Sonra bir bakıyorum hiç çekmesem daha iyi. Gece modu filan değil, normal işte. Samsung J7'nin kamerası ile ne çekiyorsanız gece çekimi de o. Aşağıya fotoğrafını da ekleyeceğim. Video performansı optik görüntü sabitleyici olduğunu iddia ediyor ama ciddi titremeleri sabitleyemiyor. Mesela arabada giderken çekim yaptığınızda sabit bir görüntü almanız mümkün değil. Telefonun yazdığı özellikleri ile gerçek kullanımda sunduğu özellikler arasında büyük fark var. Samsung J7, Galaxy S5 gibi telefonlarınız varsa bu da aynısı. Çok pişman oldum. Elimde olsa iade ederim ama prosedürler nedeniyle kim uğraşır diyorum ve geçiyorum. Xiaomi Note 13 ağır bir pişmanlıktır arkadaşlar. Aşağıda paylaştığım tüm fotoğraflar telefon sabitlenmiş haldeyken çekilmiştir.

profile profile profile

Volkan
Volkan

Bende aynı sorun var, eşim Türk Telekom'dan evlilik yıl dönümü hediyesi almış, daha önceki telefonumda Redmi Not 9 Pro idi ondan memnundum hatta yurt dışı olduğu halde buna istinaden Redmi Not 13 beni düşündüğünden almış ama gerçekten hayal kırıklığı üretim hatası var anlaşılan. Bence birlik olup Tüketici Hakem Heyeti'ne gidelim tedarikçi firma toplasın ürünleri mağduriyetimizi gidersinler bu ne ya hiçbir özelliği söyledikleri gibi yazıp çizdikleri gibi değil.

Sümer
Sümer

Bencede bu seride kronik arıza var, Xiaomi bu seriyi toplatmalı, sattığı ürünün arkasında durmalı

Murat sonuçtan memnun değil

Redmi Note 12 Pro Sürekli Kapanıyor, Çözüm Bulunmasını İstiyorum