WhatsApp Sosyal Medya Üzerinden Şantaj Ve Tehdit

29 Aralık 2024 17:23

Sosyal medya uygulaması telegram ve WhatsApp üzerinden beni arayarak, birkaç saniyelik video görüntüsünü kaydedip üzerinde değişiklik yaparak bana şantaj yoluyla para isteyen kişiler oldu. Ailemin bütün bilgilerini bana gönderdi ve ailemle beni tehdit etti.

Bu gibi insanlar yüzünden rezil oluyoruz. Bu süreçte, hesabımda gerçekleşebilecek her türlü yasal veya yasa dışı faaliyetlerden; numaramın kullanılarak kişisel çıkarlar için yapılan sesli veya yazılı mesajlar veya ses kayıtları aracılığıyla gerçekleştirilen görüşmelerden; yasal veya yasa dışı olabilecek her türlü aktarım, resim, video, ses kaydı, yasa dışı para transferi, link paylaşımı; hakaret veya tehdit içerikli paylaşımlar; suçlayıcı veya aleyhte konuşmalar; bilgi alışverişi; yasal veya yasa dışı eylemler; durumlar; konumlar; insanlar, para, silah, mülk, şirket, miras, hesaplar üzerine yapılacak ticaretler ve tehdit, intihar gibi bilgi aktarımlarından; adımın ve soyadımın lekelenmesinden ve suçlanmasından sorumluluk kabul etmediğimi kamuoyuna bildiririm.

Herhangi bir durumda sorumluluk kabul etmediğimi beyan ederim. Benim veya başkasının profil fotoğrafının herhangi bir yerde kullanılmasından ve sahte hesaplarda telefon numaramın kullanılmasından doğacak her türlü olaydan da sorumlu olmadığımı ifade ederim.

Yorumlar (16)

Muhammet

Paylaşır mısın bizimle. Ellerindeki foto videoları kimseye yolladılar mı

Ramazan
Ramazan

Durum ne acaba banada aynı şekilde şantaj yaptılar engelledim ama akraba numaralı var sizde paylaştılar mı acaba

Muhammet

Ramazan sende durum nedir ulaştıklar mı kimseye bende de aynı sıkıntı var

Sonrasında ulaşım sağladılar mı

Muhammet

Selam Nida aynı durumu bende yaşadım. Uç gün oldu. Her yerden engelledim. Akrabalarımın listesini artılar, Face arkadaşlarımın listesini kaydetmişler. Sizde de aynısı oldu

Nida

Tekrar ulaştılar mı bana da 4 5 gün önce aynı şey yapıldı. Instagram üzerinden. Numaraları vs bulurlar mı acaba

Muhammet

Numaraları zaten buluyorlar da gönderirler mi bilmiyorum

Muhammet

Sizde durum nedir herhangi bir yerle paylaştılar mı

Gökhan

Aynısı benim basıma geldi dun engelledim etrafınıza veya ailenize gonderdılermı

Gökhan

Bir sıkıntı oldu mu benimde basıma aynısı geldi ailemle çevrem dkllerle tehdit jantaj ediyorlar yardımcı olur musunuz

Muhammet

Gelişme var mi gökhan kimseyle paylaştılar mı bende 3 gün önce aynı şeyi yaşadım

Seyithan

Eyvallah hocam kimseye bir görüntü paylaşımı vs. Yapmadılar değil mi size attıkları yazıyı görüntü olarak atabilir misiniz

Sizden

Kimseye bir şey göndermediler, Bana ulaştıkları her numarayı engelledim, iletişim kurmadım

Durum nedir hocam

Muhammet

Durum nedir ses seda var mı? Kimseyle paylaştılar mı

Sizden

4 gün oldu ses Seda yok İletişim kurmadılar, Endişeli olmak normal, ama bunu korku haline çevirme, iletişim kurarlarsa hiç cevap verme engelle Sosyal medyalardan uzak dur bir süre

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Hesabım Çalındı
Yabancı Numaradan Aranma