WhatsApp Nijerya Numarasından WhatsApp Üzerinden Arama

WhatsApp Nijerya Numarasından WhatsApp Üzerinden Arama
Erdem
28 Mart 2024 13:29192.674

WhatsApp Yabancı Ülkeden WhatsApp'tan Nijerya Kodlu Mesaj Geldi 28.03.2024 tarihinde 11:25 saatinde WhatsApp üzerinden tarafıma 0234 803 493 4487 olan bir numaradan sesli arama yapıldı cevap vermedim. Numaramı nereden aldın diye mesaj attığım zaman Türkiye'deki tur rehberime ulaşmaya çalışırken asistanım hata yaptı diye bir açıklama yaptı daha sonra Türk müsün umarım rahatsız olmuyorsundur diye sordu rahatsızım mesaj atma diyerek engelledim. Ülke kodu 0234 olan numarayı internetten araştırdığımda bu numaranın Nijerya 'ya ait olduğunu öğrendim. Bu ülke ile hiçbir kişisel veya ticari ilişkim bulunmamaktadır. Bu durumdan oldukça rahatsız oldum. Mesaj gönderen numarayı hemen engelledim. Kesinlikle şikayetçiyim. Hesap bilgilerimin ele geçirilmesi, telefon numaramın izinsiz kullanılması; herhangi bir şekilde özel bilgilerimin, mesajlarımın ve fotoğraflarımın ele geçirilmesi, adıma şirket kurulması, alışveriş yapılması ve adıma borç çıkarılması durumunda hiçbir sorumluluğu kabul etmediğimi beyan ediyorum. Tüm sorumluluk WhatsApp'a aittir.

Yorumlar(24)

2 Nisan 2024 22:22

Bence buraya yazınca kurtulmuş sayilmazsiniz. O ülkenin muhtarına gidip, resmi şikayet yapın.

Mesude
Mesude
1 Nisan 2024 14:15

Aynen beni de yurt dışından aradılar yazdılar. Bilgilerimiz satılmış

Fatih
Fatih
31 Mart 2024 11:42

Aynen banada o ülkeden geldi arama ve mesaj bende hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum sorumluluk WhatsApp'a aittr

Nebil
Nebil
31 Mart 2024 10:55

Beni de aramışlardı. Ara ara yine arıyorlar. Farklı ülkelerden de arıyorlar. Cevap vermemeye engellemeye çalışıyorum. Bir keresinde yüksek kazanç teklif ettiler. Yüksek kazanç sağlayacak beni niye arasın? Kaç para istiyorsun diye yazdım. Sonra yazmadı veya ben engelledim. Şu ana çokta hatırlamıyorum. Kişisel bilgi vermedikten sonra bir şey yapabileceklerini sanmıyorum. Saygılarımla

Veli
Veli
31 Mart 2024 10:24

Aynı kişi bana da mesaj attı Bende engelledim Ve bende sorumluluk kabul etmiyorum

Tarık
Tarık
31 Mart 2024 10:21

Beni de aradılar açamadım bütün sorumluluk WhatsApp ındır adımda Herhangi bir şirket veya olumsuzluk borç para cezası verilmesini kabul etmiyorum bilginize

Saint
Saint
30 Mart 2024 23:57

Aynı durum turk numarama oldu dostlar WP dan sesli arama vs. Yapılınca konum tespiti yapılıyormuş ip adresiniz üstünden ne kadar isinize yarar bilmem ama Privacy>Advanced yerine gelip ip adresimi gizleye almayı unutmayın 😊

Damla
Damla
30 Mart 2024 22:53

Aynı numara beni de aradı

Sümeyye
Sümeyye
30 Mart 2024 22:27

E devlet üzerinden kimlik bilgilerinizi kısıtlayın adına şirket vb. Şeyler yapılmaması için bu aramalar bana da oldu kaç kez hatta görüntülü bile arama yapıldı kimsiniz dediğimde evden para kazanmak için iş ister misiniz dediler sonrasında engelledim aynı hafta içinde birden çok arama oldu buna bir çözüm bulunmalı

30 Mart 2024 14:08

Aynı olay benimde başıma geldi eğer adıma herhangi bir şey olursa hiçbir sorumluluğu kabul etmiyorum.

Nesrin
Nesrin
30 Mart 2024 13:48

Aynı olayı bende yaşadım tur için bilgileri at lütfen diye mesaj geldi bende hiçbir sorumluluğu kabul etmiyorum

Ömer
Ömer
30 Mart 2024 11:32

Bütün bilgilerimiz çalındı t. C. Kimlik no ev adresi sülalemizin bilgileri 2023 yılından önce kaç defa hastaneye gittin üstüne araba parsel ev ne desen hepsi şu an internette geziyor. Bilgilerimiz yabancı insanlara çoktan satıldı bile şu an merak ettiğin bir kişinin adını soy adını yaşadığı şehri bilmem yeterli her şeyine ulaşabiliyorsun ve bunu yapmak sadece 30-100 TL arası.

Burak
Burak
30 Mart 2024 11:30

Ramazan dn dolayı dadandılar çevrem de bana ve yakınlarıma şahit oldum arıyorlar görüntülü adak kurban keselim para gönderin diyor IBAN atıyorlar engelliyorum farklı numaradan arıyor belki 5 tane numara engelledim anadili gibi bir de Türkçe konuşuyor

Mert
Mert
30 Mart 2024 11:26

Beni de Nijerya vatandaşı WP üzerinden görüntülü aradılar açtım bir kadın yanında erkek vardı nerelisin napıyorsun filan diye sohbet etmeye çalıştılar aramayın rahatsız etmeyin diye söyledim kapattım sonra yine aradılar dedim beni uğraştırmayın ısrarla arayınca engelledim hattı kullandığım şirketi aradım olayı anlattım yapabileceğimiz bir şey yok dediler 2 3 haftada bir hala arıyorlar rahatsız oluyorum

Arzu
Arzu
30 Mart 2024 10:14

Beni de aradılar uzun süre oldu mesaj attılar merhaba tanışmak isterim gibi Pp da ise Afrika kıtasına ait bir süliet rahatsız etmemesini söyledim asla ve. Engelledim elime de yazıldı arandı bu şekilde kim ne hakla bilgilerimizi veriyor kimsiniz siz bu numaraları dağıtanlar hangi hakla

Şevval
Şevval
30 Mart 2024 10:03

Sıkıntı yok ya bende öyle illegal sitelere girmediğim halde en az 3-5 numara yazmıştır böyle merak etme bir şey yapamazlar engelle geç yani

Sertaç
Sertaç
30 Mart 2024 09:55

Oluşan yabancı arama ve saldırı larda sorumlu luk benim değil onayım yoktur.

Nvcn
Nvcn
30 Mart 2024 09:46

Beni de aramışlardı niye bu kadar korktunuz anlamadım yani arasalar ne olacak numaramı bilseler ne olacak numarayı kafadan da sallamış olabilir telaşlanacak bir şey olduğunu sanmıyorum

Raşo
Raşo
30 Mart 2024 09:39

Karagümrük Üniversitesi turistleri sakin olun

Gülcan
Gülcan
29 Mart 2024 19:43

Bende aynı durumu yaşadım maalesef bende şikayetçiyim

29 Mart 2024 16:44

Mehmet kurtboğan 30

Kenan
Kenan
29 Mart 2024 03:45

Girdiğin siteleri hatırlıyonmu aslannn

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

WhatsApp Nijerya Numarasından Arandım

WhatsApp Yabancı Ülkeden Gelen Sesli Arama

WhatsApp Şüpheli Sesli Arama

WhatsApp ŞüpheliSesli Arama

Veysel
WhatsApp Bu Numaralardan Şikayetçiyim!

WhatsApp BuNumaralardan Şikayetçiyim!

Mamo