Şenol sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen DSG Şanzıman İçin Yargıtay Gizli Ayıplı Mal Kararı.

29 Aralık 2023 11:38
Şenol'un Teşekkür Mesajı
“Teşekkür”

İzmir Ozon Volkswagen'den alınan 2012 yılı Jetta model aracın DSG şanzımanının gizli ayıplı olması nedeniyle Ankara 6. Tüketici Mahkemesi'nde 2015/696 esas sayılı dosyada dava görülmüş, 2016/1087 karar sayılı karar ile davanın kabulüne karar verilmiştir. Karara göre, malın ayıplı olmasından kaynaklanan bedel iadesi olarak 59.200 TL'nin davalıdan alınarak davacıya ödenmesine hükmedilmiştir. İstinafa taşınan karar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi'nde 2016/89 esas numaralı dosyada 2016/78 karar sayılı 30.12.2016 tarihli gerekçeli kararda müvekkilin talebi kabul edilmiştir. Karara göre, aracın iade edilerek 56.700,18 TL araç bedelinin davalıdan alınarak müvekkile verilmesine karar verilmiştir. İtiraz üzerine Yargıtay'a taşınan dava, 13. Hukuk Dairesi'nde 2017/3968 esas numarası ile görülmüş, 2020/5033 karar sayılı karar ile onanmıştır. Gizli ayıplı aracı iade ettim ve ücretini aldım. Ancak, araç piyasasının bir anda yükselmesi nedeniyle o zamanın tarihinde 100.000 TL zararım var, güncel olarak ise 850.000 TL civarı zararım vardır. Bundan dolayı yargılama aşamasının ve dosyanın kesinleşmesine kadar oldukça uzun sürmesi, bu süreçte ikinci el araç piyasasının fazlasıyla değerlenmesi, davaya konu aracın rayiç değeri ile mahkemece hükmedilen miktar arasında o zamanın bedeliyle 100.000 TL'ye kadar fark oluşması nedeniyle Ankara 14. Tüketici Mahkemesi'nde 2021/368 esas numarasıyla sebepsiz zenginleşmeye ilişkin dava açılmıştır. Ancak mahkeme, davacının seçimlik hak kullanmış olmasından dolayı talebinde yasal bir dayanak olmadığını gerekçe göstererek davamızı reddetmiş, tarafımızca istinaf başvurusu yapılmış ve Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi 2022/2635 esas, 2023/2741 karar sayılı kararı ile yerel mahkeme kararı onanmıştır. Somut olayda davacı açısından doğan zararın tespiti ve bunun tazmini gerektiği için temyiz istemimizin kabulü ile Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi tarafından verilen 2023/2741 karar sayılı kararın bozulmasına ilişkin Yargıtay Başkanlığı'na başvuruda bulunulmuş ve Yargıtay'ın incelemesi halen devam etmektedir. Dolayısıyla mağduriyetim her geçen gün devam etmektedir. İzmir Ozon Volkswagen, bilerek ve isteyerek orada çalışan kişilerin egolarından dolayı beni mağdur etmektedir. Bu durumu yargı aşamasında en son aşama hangisiyse o zamana kadar devam ettireceğim. Sonuç çıkmazsa, ben çıkacağına adaletimize inanıyorum. Öbür dünyada nasıl olsa hakkımı alırım.

profile profile
Şenol
Şenol
31 Aralık 2023 12:04

Teşekkür

Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen 1.2 Jetta Triger Den Ses

Özgür
14 Ekim 2023 11:37
Mevlüt sonuçtan çok memnun

Mevlüt
21 Aralık 2023 12:03
Burak sonuçtan hiç memnun değil

17 Ocak 2024 23:24
Şengül sonuçtan hiç memnun değil

Şengül
09 Ekim 2023 23:01
Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen İyi Niyet Garantisi Kapsamında Arıza Giderilmedi Ve Yüksek Masraf Çıkarıldı

Muhammed
20 Ekim 2025 12:07