Vize Merkezi Danışman Şirketi'nin Yaptığı DS160 Form Hatası

25 Ağustos 2023 18:50

Vize Merkezi Danışmanlık Şirketine ABD vize başvurusu için ulaştım. Şubat ayında randevumu aldılar. 22 Ağustos tarihinde vize görüşmem gerçekleşti. Görüşme gerçekleşmeden önce doldurdukları ds-160 formunu görmek istediğimi ilettim. Fakat danışman o gün sistemlerde bir sıkıntı olduğunu ve save edemediğini iletti. (Madem kayıt edemedin fotoğrafını çekmekte mi aklınıza gelmedi? ) Vize görüşmemin olduğun gün Ankara'ya gittim mülakat zaten bildiğiniz üzere 3-5 dakika sürüyor. Sorulardan bir tanesi ABD'de tanıdığınız var mı oldu ve ben var dedim fakat vize memuru buraya yok yazılmış dedi ( tabi ki ben şok oldum). Kendimi açıkladım formu danışmanın doldurduğunu ve tanıdığımın olduğunu bilgilerini vermeme rağmen tabi ki biliyorsunuz ki söylediklerinizde ve evrak da uyuşmazlık olduğu an zaten red sebebi ve bu sebeple danışman yüzünden red aldım. Sonrası ise daha büyük skandal! Danışmanı aradım ve durumu anlattım, aldığım yanıt; vize memuru size blöf yapmış biz bilgilerinizi doğru girdik. Tamam diyelim ki doğru girdiniz ispatlayın bana evrak çıktısı yok dendi. Yani bunca aydır bekliyorum. Bana red aldığım gün danışmanın söylediği şey zaten profiliniz redlikmiş nasıl yani red aldığım gün nasıl bana bunu söylersiniz şubat da başvurdum ağustosa kadar neredeydiniz? Neymiş bekarmışım çocuğum yokmuş shengenim azmış vs bir sürü madde saydılar. Ben de şunu söyledim Şubat'da bana bunları söyleseydiniz, çünkü danışman firmasınız ve sizin sadece göreviniz ds-160 formunu doldurmak olamaz. Sonuç itibariyle vize alamadım. Üstüne sistemde artık bir reddim.

Barış
Barış

Peki merak ettiğim çok kısa sürede vize randevusu alabildiler mi reklamlarda belirttikleri gibi 1 ayda ABD vizesi randevusu gibi reklamları var gerçeklik payı ne düzeyde?

Nalan sonuçtan hiç memnun değil

Vize Merkezi'nde Yaşanan Mağduriyet Ve Ret Deneyimi

19 Haziran 2023 20:07
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

29 Mayıs 2025 13:04
danismanlik-hatasi-yuzunden-abd-vizesi-reddedildi-5.pdf
danismanlik-hatasi-yuzunden-abd-vizesi-reddedildi-1.pdf
Buse sonuçtan hiç memnun değil

Vize Merkezi Başarısızlığı

17 Kasım 2023 16:35