27 Mart 2024 15:38

Tüm evraklarım tam ve eksiksiz olmasına rağmen Polonya çalışma vizesinden ret kararı geldi. İtiraz ettim; ancak yine ret cevabı aldım. 8. maddeye göre aynı maddeden iki kez ret aldım. Birisi bana mantıklı bir sebep sunabilir mi? Yani neye göre karar veriliyor, lütfen birisi bana açıklamasını rica ediyorum.

02 Nisan 2024 15:08 (Şikayetten 5 gün sonra)

Yorumlar (6)

Orhan

Kardeşim benim 3. Başvurum ben ilk ikisinde 10. Maddeden red aldım 3. De 10 ve 8 maddeden red aldım anlamsız bir şekilde ilk iki başvurumda sunduğum belgelerin güncel tarihli ve voyvodalığa yazılan metinin tarih teyidi ekledim ve uçak bileti almama rağmen bu sefer 8. Madde eklendi aynı iş yeri aynı adres aynı belgeler, ekstra 18 bin ₺ uçak bileti aldım. Şirketin konaklamayı saglıcagına dair taahhüt yazısı kira sözleşmesi gibi ek belgeler sundum ama nafile bizden istenen belgeler belli madem ek belge istenecek neden eksik e-konsulattaki liste eksik? Türk vatandaşların bilgisizliğinden yararlandığnızı düşünüyorum. O kadar masraf ediliyor. İsti Smart edenler vardır belki ama biz gerçek başvuru sahipleri mağdur oluyoruz daha nasıl inandırıcı olabiliriz. İstedikleri belgeler orijinal kaşeli imzalı e-devlet doğrulamalı. Yani anlıcagın izahı yok beyefendi adamlar ülkelerine istemiyorlar şüpheli görüyorlar kesin karar onların.

Tunahan

Kesinlikle söylediklerinizde size katılıyorum çok haklısınız ama elden bir şey gelmiyor

Orhan

Yeni çalışma belgesinin olması pek bir şey ifade etmiyor ilk ikisine itiraz işten dolayı edememiştim itiraz etmeyince 2. Başvuruyu olumsuz etkiliyor kabul etmiş sayılıyorsun.

Damla

Merhaba, ben de bu ay 8. Madden red aldım, henüz itiraz sonucum gelmedi. Ancak benim de eksik belgem yoktu. İtiraz sonucunuzu kaç günde aldınız? İtiraz ederken motivasyon mektubu da eklemeyi denediniz mi?

Damla

Anladım, üzüldüm açıkçası. Kişisel bir şey değildir muhtemelen. Canınızı sıkmayın.

Tunahan

İtirazım tam 15 gün içinde elime ulaştı motivasyon mektubu ve niyet mektubu ekledim tüm masraflarımın kalacağım yerin karşı taraf tarafından karşılanacağına ilişkin bir niyet mektubuydu yinede ret cevabıyla karşılaştım

VFS Global Polonya Çalışma Vizesi Başvurusu

01 Mart 2024 20:34