VFS Global VFS Belçika Vize Başvurusu İçin Hala Sonuç Bekliyorum

03 Kasım 2023 11:53

26.09.2023 tarihinde VFS Global e Belçika için turistik vize başvurusunda bulunduk. Eşimle gidiş dönüş 2kişi bilet almıştık. 25 iş günü geçmesine rağmen hala sonuçlanmadı. VFS yi aradığımızda en geç 21 iş günü içinde sonuçlanacağını söylüyorlar. Uçuş tarihimiz 09.11.2023. Uçuşa günler kaldı hala işlem görüyor yazıyor. Ne yapacağımızı nasıl bir süreç işleyeceğimizi bilmiyoruz.

07 Kasım 2023 11:13 (Şikayetten 3 gün sonra)

Yorumlar (21)

Merve

Merhaba Berra Hanım vize randevusunu hangi gün ve saat kaç gibi boş bulduğunuzu hatırlıyor musunuz lütfen yardımcı olabilir misiniz biz boş randevu bile bulamadık hala aylar oldu

Berra

Bizim denk gelmişti ağustos ayında Ekim için bulduk öyle gün saat bakmadım ama öğlen bulmuştum

Bay

Şikayet yazanı kendi mailine yönlendirmek nedir ya, zaten sorunu çözemediğiniz için insanlar buradan duyuruyor derdini.

Berra

Merhabalar maalesef tüm belgeleri eksiksiz vermemize rağmen 2. Maddeden dolayı red kararı gelmiş. Bizler maalesef ki 3. Sınıf ülkeyiz

Kay

Merhaba, yanıt aldınız mi?

Servet

Merhaba Berra Hanım, bende 19 eylülde aile ve arkadaş ziyareti başvurusunda bulundum 1 kere uçak biletlerimi değiştirmek zorunda kaldım süreç çok can sıkıcı dosyam o tarihten bu yana göçmen bürosuna da gönderilmemiş 2 ay olacak neredeyse hiçbir bilgi alamıyorum sizlere de bol şans

Servet

Merhaba, evet benim onayım geldi pazar günü uçuşum var. Sizin adınıza inanın çok üzüldüm çok geçmiş olsun umarım bir sonraki başvurunuzda en güzel haberleri alırsınız...

Berra

Merhabalar bana maalesef red gelmiş sizin sonuçlandı mı

Servet

19 Eylül Aile ve Arkadaş ziyareti başvurumdan dün itibari ile olumlu sonuç aldım, ilk vize başvurumdu evraklara çok özen gösterdim ekstra iyi niyet mektupları ve destekleyici belgelerle dosyamı güçlendirdiğimi düşünüyorum. Bekleyen herkese bol şans umudunuzu kesmeyin umarım dilediğiniz haberleri en kısa zamanda alırsınız.

Servet

Konsolosluğu arayarak bununla alakalı bilgi almak istediğimi söyledim onlarda kontrol etti ve dosyamın göçmen bürosunda olmadığını hala işlemde olduğunu söylediler

Özgür

Göçmen bürosuna gidip gitmediğini nasıl anladınız

Kasim

Berra hanım bende 21/09/2023 te evrakları teslim ettim ama hala bir sonuç yok daha önce schengel vizemde var başka ülkelerde vizem var ama büyük ihtimal red gelecek yoksa bu kadar gecikme normal değil

Osman

Berra hanim yabancılar dairesine gitmiş başvurunuz onu bildirmişler mail olarak

Berra

Sevgili Beyefendi / Hanımefendi, Vize başvurunuz incelenmek ve karara bağlanmak üzere Yabancılar Dairesi'ne (FPS İçişleri) iletilmiştir. Bugünden itibaren, başvurunuzun işleme alınmasıyla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen Büyükelçilik / Başkonsolosluk ile iletişime geçmeyin, zira bunlara cevap veremiyoruz. Göçmenlik Bürosunun karar vereceği süre, Belçika'da kalış amacınıza bağlıdır. Göçmenlik Bürosu'nun web sitesinde bilgi bulabilirsiniz: WWW. Dofi. Fgov. Be (SSS - Vize başvurusunun takibi). Son teslim tarihi aşılmamışsa lütfen Göçmenlik Bürosunun çağrı merkeziyle iletişime geçmeyin. Çağrı merkezi, kararın kesin tarihi konusunda size daha fazla bilgi veremeyecektir. Ancak, son başvuru tarihi geçmiş ve henüz karar elinize ulaşmamışsa, Göçmenlik Dairesi çağrı merkeziyle telefon (+32 2 488 80 00) veya e-posta ( infodesk@ibz. Fgov. Be ) aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz. Saygılarımla, vize Bölümü Bana bu şekilde mail geldi size de geldi mi acaba?

Şikayeti Çözüldü

Büyükelçiliğin sitesinden iletişim numaralarını arayın ve vizeyle ilgili mail adresine gerekli bilgilerinizi yazın.

Sena

Benim başvurum da 25 Eylül. Seyahat 16 Kasım. Ben pasaportumun iadesini istedim artık başka seyahatlerim de var çünkü. Arayınca mail atınca sadece işlemde deniyor. Pazartesi vfsye dilekçe vereceğim pasaportu geri istediğime dair

Berra

Hayır göçmenlik bürosunun numarasını ve mail adresini yazmışlar

Şikayeti Çözüldü

Berra Hanım bana Konsolosluktan mail gelmedi, ben kendim İstanbul Büyükelçiliğini aradım bilgi almak istedim. Ancak sonuç işlem görmektedir oldu. Büyükelçiliğin numarası mıydı meşgul olan?

Şikayeti Çözüldü

Kasım Bey, İstanbul Belçika Büyükelçiliğini aradım ve bu ara yoğunluk olduğu için bu kadar gecikmeler yaşandığını ve beklemem gerektiğini mail ya da mesajın geleceğini söylediler. Sitedeki vize ile ilgili maile de yazdım bana use dofi'ye yönlendirme içerikli dosyamın artık elçilikte değil göçmenlik bürosuna gittiği ve dofiden takip etmeye çalışıyorum ancak hata veriyor.

Berra

Bize konsolosluktan mail geldi eğer vizenizde gecikme varsa bu numarayı arayın şeklinde aradık sürekli meşguldü. Size de mail geldi mi?

Kasim

Nesrin hanım bende 21 09 da başvuru yaptım konsolosluğu aramak ise yariyormu ya da mail atmak ben attım mail Çünkü bana VFS Global'e danışın diye cevap geldi onlarda konsoloslukta diyor

Vize Başvurumda Haksız Gecikme Ve Mağduriyet

23 Kasım 2024 11:26