VFS Global Çekya Vize Reddi

20 Aralık 2023 14:55

16/11/2023 tarihinde çekya için VFS Global İzmir şubesinden vize başvurusunda bulundum. Tüm evraklarım tam ve tamamen gerçek olmasına rağmen 11. Maddeden dolayı red aldım. Vize reddi 19/12/2023 de elimize ulaştı. Vize başvuru sürecinde tüm işlemleri siz yaparken, bunun karşılığında hizmet ücreti alırken ve tüm bu işler için çekya konsolosluğu sizi görevlendirmişken sonuç kısmına gelindiğinde biz yetkili değiliz demenize anlam veremiyorum. Madem yasal olarak itiraz hakkımız var o zaman muhatap kısmına gelindiğinde ortada kimse yok. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

profile profile
27 Aralık 2023 12:21 (Şikayetten 6 gün sonra)

Yorumlar (7)

İpek

Merhaba Çekya' dan tur ile başvurmama rağmen bana da red cevabı geldi. Red itirazına dönüş alabildiniz mi?

Aslı

Merhaba, red geldiği zaman itirazınız konsolosluğa yapmanız gerekiyor. Bunun için konsolosluk 80 euro istiyor. VFS globale verilen başvuru evrakları haricinde başka bir evrak ek olarak kabul etmiyor. Ya da VFS Global üzerinden tekrar yeni bir başvuru yapmanız gerekiyor. Benim zamanım kalmadığı için itirazda bulunmadım. Çünkü zaman konusu çok belirsizdi. 60 gün değerlendirme süreçleri olacaktı. Tatil programımı iptal ettim.

Samet

Merhaba aynı durumu ben Polonya'da yaşadım çok saçma tüm evraklarım tam olmasına rağmen 10. Maddeden red yedim ve şu an Çek Cumhuriyeti vizesi için başvuru tarihi bekliyorum. Her yere bakmama rağmen vize için evrak listesini bulamadım elinizde varsa atabilir misiniz aslı hanim

Samet

Sizinki turistlik vizeymis o konuda hiç acimiyolar çok üzüldüm sizin adınıza ben hiçbir yerde işçi vizesi evrak listesini bulamıyorum şaka gibi

Aslı

Samet bey, bu listede niyet mektubu yer almıyor. Fakat evrak teslimine gittiğimiz zaman bize sormuşlardı, varsa eğer eleyebiliriz dediler.

Erdem

Süreç 45 güne kadar uzayabilir denildi bana da. Uçak bileti ertelenebilir/iptal edilebilir olması önemli, erteleme için de 1 hakkımız olabilir bilet alınan yerde detayları okumak lazım. Seyahat sigortasının da süresi geçmiş oluyor, 1 ay daha satın alınması gerekecek. Her şeyin baştan dört dörtlük planlanıp belgelenip istenmesi, fakat ne zaman sonuçlanacağının belli olmaması çok tezat bir durum.

Aslı

VFS Global aracı kurum olmasını rağmen bu süreçte hiçbir katkısı olmadı. Direkt İstanbul çek konsolosluğunu yönlendirdi. Konsolosluğu sabit hattan ulaşmak imkansız. Mail attım geri dönüş alamadım. Sonrasında zaten neredeyse 2 haftalık Noel tatiline girdiler. Posta yoluyla itirazda bulundum. Bilgilerimi verdiğim için mail yoluyla geri dönüş yaptılar. İtirazı değerlendirmelerinin 60 güne kadar süreceğini ve bunun için 80 euro ücret talep ettiklerini söylediler. VFS globale verilen evrak haricinden ek başka evrak kabul etmediklerini ve eğer isterseniz tekrardan yeni başvuruda bulunabileceğimi söylediler. Kısacası seyahatime az kaldığı için her şeyi iptal edebildiklerimi iptal etmek zorunda kaldım.

İrem sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Digital Document Check Ücret İadesi Sorunu!

25 Ocak 2024 14:27
Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

Yasemin
17 Mart 2024 18:54