VFS Global Aile Birleşimi Vize Sonucu

22 Ağustos 2024 17:30

Merhaba, 25.04.2024 tarihinden beridir aile birleşimi için ben ve iki çocuğum başvuru yaptık, 4 ay oluyor. Cevap yok. Baktığımda Belçika Büyükelçiliği'nde işlemde gözüküyor. Tahminen ne zaman çıkar? Eşim ev tuttu, maaşı aile için yeterli. Niye cevap gelmiyor? Benim gibi olanlar varsa lütfen yazsınlar.

23 Ağustos 2024 12:08 (Şikayetten 18 saat sonra)

Yorumlar (38)

Feyza

Merhaba, ben dogma büyüme Belcikaliyim. Esim 14.05.24 tarihinde Ankara'da başvuru yaptı. VFS takibinde 17.05.24 ten itibaren Belçika Konsolosluğunda işlemdedir görünüyor. Dofi'den bakabilmem için tam olarak hangi numara gerekiyor?

Ülkü

Merhaba bizde Ankara VFS den Belçika aile birleşim vizesine 22.05.24 tarihinde başvuru yaptık 29.05.24 tarihinde isleme alınmış kod la internetten baktığımda Belçika konsolosluğunda isleme alınmaktadır yazıyor ne zaman açıklanacak acaba gerçekten beklemekten yorulduk

Feyza

Cuma günü Mutualiteit belgemi tekrar istediler. Aracı kurum ile başvurmuştum ben. Dun tekrar teslim ettim henüz hiçbir değişiklik yok

Nur

Feyza hanım VFS yi arayın dofi numaranızı isteyin onlar verir. 6 haneli numara olacak. O şekilde dofiden bakabilirsnz. Bazen mail gelmeyebiliyor.

Misafir

Ailenin geliri derken? Ya insgtram söyleyin ya da mail orada detaya girelim çünkü buradan belli bir yanlisiklik var

Feyza

Benden istenen evraklar yani Belçika'dan - Rodevans ücreti - Sigorta giriş evrakı - Belçika kimlik kartı fotokopisi - güncel maas en az 3 aylık - İs sözleşmesi - Evin tapusu - iyi niyet mektubu (Felemenkçe) Bunlara ek olarak ailemin gelirini ve iyi niyet mektubunu da ekledim. Esimden istenenler ayrı tabii ki de

Misafir

Bence sizin dosyanızda eksiklik vardır mail adresiniz ne? Orada ne gönderdikleriniz iletin bana bir bakim

Hayır flaman bölgesinde kalıyorum

Feyza

Yok hayır henüz çocuğumuz yok. Bütün evraklar da tamam sadece çok uzun sürüyor

Misafir

Beklemek lazım size değil esinize gider Çocuğunuz var mi feyza hanim?

Feyza

Bize herhangi bir mail de gelmedi. Umitsizlesiyoruz

Sabriye

Evet 1 yıl oldu hala bekliyorum

Misafir

Nur hanim 1 ay oldu oklar kalkmadı acaba oklar kaç ayda kalkıyor? Vatandaş olanlar için

Nur

Eninde sonunda mutlu haber almanıza çok sevindim. Laila hanım. Instagram verimisiniz oradan konuşsak özel olarak🙏🏼

Misafir

Gözünüz aydin Leyla hanim darısı bizleri ins sizin ki mail geldikten sonra kaç gün sonra oklar kalktı?

Laila

Merhaba bekleyen herkese moral olsun diye yazıyorum ben de sık sık buraya yazanları kontrol ediyordum bugün vizemi aldım çok şükür 12/01/2024 evrak teslim ettim 15/01/2024 işleme alındı 02/02/2024 dofiye gitti 15/02/2024 ise işleme alındı başvurduktan 1 ay sonra dofi dosya değerlendirmesine başladı 6 ay sürdü 30 Ağustos eksik evrak istediler ve 5 Eylül ancak çıkarta gönderebildik o gün onaylanıp yola çıktı 11 Eylül ise vize merkezine gittim pasaportumu teslim aldım :)

Ordamısınız serap hanım?

Sabriye hanımcım 🙏🏼

Nur

Özelden konuşabilirmiyiz Instagram verir misiniz acaba

Sabriye

Bende bekliyorum 10.30.2023 te başvuru yaptım aile birleşimi evrak görünmüyor diyor VFS her ay otomatik mail geliyor hala işleme alınmayı bekliyor diye 1 yıl olacak hala yok maalesef beklemekten başka

Nur

Sabriye hanım anlamadım. Tam tarih ne zaman başvurdunuz acaba? Durumunuzu da anlamadım 1 yıl olacak dediğiniz ne?

Nur

Sabriye hanım anlamadım. Hangi tarihte başvurdunuz tam olarak anlamadım? Ve ne 1 yıl olacak tam anlamadım

Nur

Var mı sizden bir haber?

Ordamısınız?

Hakimizda hayırlısı

Nur

Oklar bir anda kalkacak merak etmeyin yakındır. Ve vatandaşıymışsınız sonuç da max 2 haftaya girilecektir. Görürsünüz. Sizde gelen benim kahvemi için. Sizden önce gidersem.

Misafir

Oklar kalkmayınca nasıl sonuçlanacaksa bilemiyorum 1 ay da sonuclacaksa tahminize göre buyurun Belçika'ya geldinizde gelin kahvemizin için 😊

Nur

Dofi sitesinde yazıldığını bende biliyorum. Ama sonuçlanan insanlara sorarsanız böyle bir şey yok. Geneli dediğim şekilde sonuçlanmış. Sizin 2 ay olmuş 1 aya sonuçlanır.

Misafir

Emin misiniz? Bizim ki 2 ay olacak mail geldi 3 cu hafta olacak daha oklar kalkmadı o da vatandaşız yani Durum aksine geç isleniyo 1 ay mail 1 ay oklar kaç ay cevap kimse bilemez vatandaş olmayanalr 8 9 ay max ayriten 3 +3 ayda daha uzatılabilir duruma bağlı vatandaş olanlar da 6 ay max bunu dofi sitesinde yazılmış

Nur

1 seneyi falan bulduğu yok. Nadir durumlarda 8-9 ay sürüyor max oda evlilik olan karışık dosyalarda. Vatandaşı olmayanlar bile genelde max 6 ayda sonuçlanıyor. Vatandaşı olanlar da max 3 ayda. Bilginize.

Misafir

Vatandaş olmayanlar isi daha geç isleniyo 1 seneyi buluyor ondan sizin ki geç isleniyo biz başvurduk mail geldi 16/8 ama daha oklar kalkmadı oklar kalması acaba suresi ne kadar vatasdaslar olanlar bir bilginiz var mi?

Nur

Değil vatandaşı. 3 ay sonra kalktı. Siz başvurdunz mu?

Misafir

Mail geldikten sonra dosya numaranız 3 ay sonra oklar kalktı? Coğu kisinin ki 1 ayda kalkıyor esiniz Belçika vatandaş değil mi?

Benim ki 3 ay sonra oklar kalktı. İşlemde dedi. Sizin ne kadar oldu başvuralı

Misafir

Nur hanim belcikada isleme sizin ki ne zaman girdi kaç günde isleme giriyor? Oklar kaç günde kalkıyor?

Nur

Instagramınız varsa oradan konuşabiliriz. Yazar mısınız oradan ekleyim?

Nur

Bende 17 nisanda yaptım bizde de sonuç yok hala yalnız değilsnz :( Ne iş yapıyor eşiniz

Ruhat

Esim beton fabrikasında çalışıyor