Ogün sonuçtan memnun değil

06 Haziran 2024 01:09

Aralık ayında tvs Raider 125 CC vitesli motosiklet aldım. Özellikle herhangi bir aksaklık yaşamamak adına rodajına ve servis bakım kilometrelerini hiç aksatmadan her 2.500 kilometrede bir servise götürdüm ve sürekli tek bir benzinlik kullandım.

Başlarda oldukça memnundum. Alalı daha 4-5 ay olmuştu. İlk ay bir kere yolda kaldım. Başka bir motorcu yardımcı oldu. 11.500 kilometre bakımını yaptırdıktan 200 kilometre sonra Söke-Didim karayolunun tam ortasında aniden durdu ve neredeyse canıma mal oluyordu. 24 Nisan tarihinde bir şekilde yetkili servisine götürdüm. Aynı gün kayıt oluşturduklarını ve fabrikaya bildirdiklerini söylediler.

Bugün itibari ile 42 gündür aracın teslim edilmesini bekliyorum. İşe gidip gelmek için aldığım araç yüzünden 40 gündür resmen bütün kazancım çöp oldu. Sözde sallaya sallaya 10 gün önce parçaları geldi dedikleri için uğradım. Parçalar gelmişti ancak bu sefer de bu işi yapabilecek usta yok dediler. Resmi distribütörü aradım, en kısa sürede dönüş alacağız denildi ve 1 haftadır cevap yok.

An itibariyle yarın mahkemeye başvuruda bulunacağım. Tvs marka motosikletler resmen pişmanlıktan başka bir şey değil.

06 Haziran 2024 08:44 (Şikayetten 7 saat sonra)
Ogün
Ogün
04 Temmuz 2024 15:53
Tvs Motor Raider 125 Servis Parça Tedarik Ve Hizmet Sorunu

23 nisanda teslim ettiğim aracı, 14 Haziran tarihinde teslim aldım. Her şeyin tamam olduğunu ancak ön dişli kapağını bulamadıklarını bayramdan sonra bulduklarında arayacaklarını ve biraz kullandıktan sonra son bir kontrol yapacaklarını söylediler. Motor arıza ışığını gelince söndürürüz dediler. Tamam deyip yola çıktım. 10 km sonra ayak vitesi yere düştü anayolun ortasında kaldım. Kendi imkanlarımla yapıp devam ettim. Eve geldim bıraktım. Ertesi gün marşa bastım motor gazı alamadığı için boğulup istop etti. Daha sonra çalıştı, motoru bıraktıktan sonra her çalıştırdığımda bir kere istop edip ikincide çalışıyordu. Debriyaj da takılı kalıyordu ve elimle ittirmek zorunda kalıyordum. Servise götürürken yolda dinlendireyim zorlanmasın diye biraz bekledim. Sonra 10 dakika çalışmadı motor. Daha sonra servise gittim. Bir gün bend kalsın kullanayım bakayım dedi usta. Tamam dedim. Cuma teslim edip pazartesi teslim ettiler. Aldım bir sorun görünmüyordu. Tekrar eve geldim. 4.000 devire geldiğimde egzozdan metal sürtme gibi bir ses geliyor ve çok fazla. Üstüne depoyu tam sabitlememişler. Sağa sola yatıyordu depo. Ön dişli kapağını da kaybettiklerini ve yenisini sipariş verdiklerini söylediler. Yapılan işlemler için rapor istiyorum vermiyorlar, arıza ne diyorum farklı farklı şeyler söylüyorlar. Motor yağ pompası değişti, piston değişti ama kalan her yer bozuldu. Eskiden vites göstergesi gidiyordu ancak şimdi vites, yakıt ve hız göstergeleri çalışmıyor. An itibari ile dava açmış bulunmaktayım. Ancak kullanmaya da korktuğum için kenarda bekletiyorum. 2 kere yoğun trafikte kaza riski oluşturdu. Fabrika misliyle değişimini yapmadığı takdirde tazminat davası da açmayı düşünüyorum. Tüm bakımları usulüne göre titizlikle yapmama rağmen bir eğitimci olarak canımı yolda bulmadım!

19 Ocak 2025 23:27

TVS Raider 125: Çözülemeyen Kronik Sorunlar