Harun sonuçtan hiç memnun değil

Araç Muayene Randevu Sistemindeki Yoğunluk Mağduriyeti

23 Aralık 2024 10:46

Aracımın muayene süresinin 30.12.2024 tarihinde dolacağı tarafımca bilinmektedir. Ancak bu tarihten önce gerekli işlemleri gerçekleştirebilmek adına sistem üzerinden dokuz gün öncesinden (22 12.2024) randevu almak istediğimde, tüm randevu tarihlerinin dolu olduğunu üzülerek görmüş bulunmaktayım.

Gerek kanunen araç muayenesinin zamanında yapılmasının zorunlu olması gerekse trafik güvenliğine verdiğim önem nedeniyle, aracımın muayenesini geciktirmemek adına üzerime düşeni yapmak istemekteyim. Ancak randevu sistemindeki yoğunluk ve alternatif çözümler sunulmaması sebebiyle mağduriyet yaşamakta ve cezai yaptırım riski ile karşı karşıya kalmaktayım.

Bu nedenle, sistemde yaşanan bu yoğunluk nedeniyle oluşan gecikmelerin tarafıma herhangi bir cezai sorumluluk yüklememesi gerektiğini ve mağduriyetimin giderilmesini talep etmekteyim. Ayrıca, araç muayene hizmetlerinde yaşanan bu sıkıntının çözülmesi adına gerekli düzenlemelerin yapılmasını önemle rica ediyorum.

Konu hakkında gereğini ve tarafıma bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim.

23 Aralık 2024 16:13 (Şikayetten 5 saat sonra)
Harun
Harun
24 Aralık 2024 22:47

Müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmede, randevularda boşluk olması durumunda muayene işlemini gerçekleştirebileceğim bilgisi tarafıma verilmiştir. Ancak yoğunluk nedeniyle sistemde herhangi bir boşluk oluşmamış ve bu durum beni mağdur duruma düşürmüştür. Bu nedenle aracımı zamanında muayene ettiremeyerek cezai yaptırıma maruz kalma riskiyle karşı karşıya kalıyorum. Randevu sistemindeki yoğunluk ve boşluk olmaması, tamamen benim kontrolüm dışında gelişen bir durumdur. Gerekli çabayı göstermeme rağmen muayene işlemini gerçekleştirememek benim kusurum olmadığı halde haksız yere ceza almak durumunda kalacağım. Bu nedenle: Muayene süresinin dolmasına rağmen randevu bulunamamasından kaynaklı cezai yaptırımların tarafıma uygulanmaması, Benzer mağduriyetlerin tekrar yaşanmaması adına araç muayene hizmetlerinde yaşanan yoğunluğun çözülmesine yönelik gerekli düzenlemelerin yapılması hususlarında gereğini saygılarımla arz ve talep ederim.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

13 Aralık 2024 17:42

12 Aralık 2023 18:46