Türk Eczacılar Birliği Doktorun Yazdığı İlacın Yerine Muadili Verilmesi Şikayeti

21 Mart 2024 17:579.146

İstanbul Çağlayan'daki Neşe Sokak'ta bulunan Çağlayan Eczanesi 20 Mart'ta, elinde doktorun yazdığı ilacın olmasına rağmen, bana bilgi vermeden muadilini vermiş. Evde fark ettim ve 21 Mart'ta geri gittim. Laubali bir şekilde 'içeriği aynı' dedi. Beni başından savdılar. Bu durum devleti ve biz vatandaşların cebindeki parayı olumsuz etkiliyor. Lütfen buna müdahale edin.

27 Mart 2024 00:03

Aksine doktorların pahalı ilaçları ısrarla yazıp hastaya onu alması konusunda diretmesi daha büyük sıkıntıdır. Muadil ilaç demek, eşdeğer ilaç demektir. Eczacı ilaç bilimcisidir. 5 sene ilaç eğitimi, her okul dönemi staj ve okul bitiminde 1 yıl yardımcı eczacılık yapar. İlaç aynı diyorsa aynıdır. Aksini iddia etmek, eczacının bilgisine karşı çıkmaktır ve doktorun koyduğu teşhise İtimat etmemeye "muadildir". Eczacı eşdeğer ilacı istediği gibi hastaya vermekte özgürdür, bunun sınırı yasalarla belirlenmiştir ve şikayetiniz haksızdır. Bu konuya halk istese de istemese de alışmak zorundadır. İlaç eczacının alanıdır, doktorun değil.

Yazılmayan İlaç Yazıldı Dediler

11 Mart 2024 17:049.470

11. Mart. 2024 11:30 civarlarında İstanbul Kartal Cevizli denizer caddesinde bulunan Eczane Vatan'dan kızımın ilaçlarını...

Türk Eczacılar Birliği Eczane İlaç İşlemi

28 Eylül 2023 00:4913.149

İstanbul Bağcılar 27_09_23 Çarşamba Nöbetçi eczaneden ilaç aldım Doktorun yazdığı ilaçları vermedi Muadilini verdi. Bilg...

Türk Eczacılar Birliği Samsun/Çarşamba Eczanelerin Öğlenden Sonra Açık Olması

Sevda
Nöbetçi Eczane Kapalı!

Nöbetçi EczaneKapalı!

Okan
Türk Eczacılar Birliği Umurumda Değilsiniz, Acı Çekersen Çek Diyen Sağlık Çalışanı!

Türk EczacılarBirliği Umurumda Değilsiniz, Acı Çekersen Çek Diyen Sağlık Çalışanı!

Recep
Türk Eczacılar Birliği Bozuk Performans Hapı!

Türk EczacılarBirliği Bozuk Performans Hapı!

Rahmi

Öne ÇıkanKonular