Tüketici Hakem Heyetleri Denizli Mağdur Etti

19 Ekim 2023 18:07

Denizli il Tüketici Hakem Heyeti'ne 26.07.2023'de yaşamış olduğum 10.000 TL'lik hizmet alamama olayı için başvurdum. Aynı şekilde eşim o** d** aynı işletmeden yaşamış olduğu olumsuzluk için başvurdu. Bununla ilgili banka dekontları ve diğer evrakları sunmamıza rağmen iddiaların soyut olduğu ve ispatlanmasının mümkün olmadığından bahisle hem benim hem de eşimin başvurusunu reddetmiştir. Sonuçta kararı beğenmiyorsanız Tüketici Mahkemesi'ne başvurun diye işin içinden çıkmışlardır. Eğer Tüketici Hakem Heyeti ilk derece mahkemesi olarak gerekli araştırma yapmadan dosyayı reddedecekse empati yapıp mağdurun yanında yer almayacaksa varlık sebebi nedir? Sadece ayın belirli günlerinde toplanıp ücret almak mıdır amaç? Tüketici hakem heyetinin yönlendirdiği gibi 2.250 TL mahkeme harcı ödeyip ayrıca avukatlık parası da ödeyerek Tüketici Mahkemesi'ne başvurdum. Mağdurdum.

Sayelerinde borç harç alarak mahkeme ve avukat masrafları da ödeyerek daha çok mağdur oldum. Söyledikleri Tüketici Mahkemesi'ne başvurdum. Halbuki Tüketici Hakem Heyeti gerekli incelemeyi yapıp ilk basamakta bu davayı reddetmeseydi hem ödediğim mahkeme harcı ve avukatlık masrafımdan kurtulacaktım hem de verdiğim para karşılığında alamadığım hizmetin parasını 2024 yılına kalmadan alabilecektim.

İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti 3 Aydır Karar Çıkaramadı

26 Temmuz 2023 17:36