Filiz sonuçtan hiç memnun değil

Torun Kapı Sözleşmemizi Yanlış Hesabını Düzelttiğimiz İçin İptal Etti

23 Aralık 2023 20:38

İkitelli Keresteciler Sitesi'indeki Torun Kapı'dan şikayetçiyim. 23 Aralık 2023 tarihinde ailemle birlikte oda kapısı yaptırmak üzere gittik. Seda Hanım bizimle ilgilendi; beş oda kapısı ve beğendiğimiz kapı kolları için hesaplamalar yaptı. Kapı kolları için hesaplanan tutar fazla geldiği için itiraz ettim, ancak 'Bu şekilde hesaplanıyor' diyerek bizi ikna etti. Sözleşme hazırlanıp imzalandı ve hesabın yarısını peşin olarak ödememizi istedi. Ölçüm için geldiklerinde ödeme yapabileceğimizi söyledik ve kabul etti. Montaj öncesinde kalan ödemenin yapılması gerektiğini ve ardından kapıların takılabileceğini belirtti. Eve döndüğümüzde hesapta bir yanlışlık olduğunu fark ettim ve düzeltmek için iletişime geçtim. Yaptığım itiraz sonucunda, 1500 TL fazladan hesapladığını kabul etti ve toplam tutarın 24.175 TL yerine 22.675 TL olduğunu bildirdi. Daha sonra kapı kollarını iptal etmek istediğini, anlaşamadığımızı belirten bir mesaj gönderdi. Ben de doğru hesap yapılırsa anlaşmanın mümkün olduğunu ifade ettim. Sözleşmeyi doğru tutar üzerinden yeniden düzenlemesini ve önceki sözleşmeyi iptal edip, ölçüm için gelecek ustalara ikisini de vermesini talep ettim. Bunun üzerine sözleşmeyi tamamen iptal etmek istediğini, hiçbir müşteriye bu kadar detaylı hesap yapmadığını, herkese kapı kollarını iki katı fiyat üzerinden hesapladığını ve iptal edilen kapı kollarının bedelini düşmediğini söyledi. Ben ise kapı kolu için iki kez ücret ödemek istemediğimizi ve fazladan 1500 TL ödemek zorunda olmadığımızı belirttim. İptal işlemi için ise sözleşmeyi yırtıp atacağını söyledi. Babamın imzası ve 24.175 TL tutarın olduğunu, bunun o kadar basit olmadığını ifade ettim. Bana e-devlet şifresi ve ev adresini vererek güven sağlamaya çalıştı. Ben ise iptal işlemini yazılı olarak yapmasını ve bana göndermesini talep ettim. Gönderdi. Böyle garip ve etik olmayan bir davranışla ilk kez karşılaştığımı belirtmek isterim. Eğer kapora olarak vermiş olsaydık, 12.000 TL'yi kaybedecektik. İtibar, paradan çok daha değerlidir. Paranızı kaybedebilirsiniz ama itibarınızı hiçbir zaman üç kuruş için kaybetmeyin. Torun Kapı'ya müşteri temsilcilerini daha özenle seçmelerini öneririm. Şikayetvar sitesinde daha önce de müşteri memnuniyetsizliği ve sözlerinde durmama gibi şikayetler okudum. Böyle büyük bir firmaya hiç yakıştıramadım. Gerçekten çok ayıp. Sözleşmede, iptal durumunda müşteriden fazladan teminat talep edilebileceğine dair bir ifade vardı, umarım bu kadar düşük bir tutuma başvurmazlar ve beni daha fazla uğraştırmazlar. Eğer öyle bir durum olursa, sonuna kadar hakkımı arayacağım. Çünkü ben sadece hesap hatasını düzeltmek istedim ve kötü duruma düştüm. Asıl haksızlık ve yanlış davranışı firma temsilcisi yaptı.

Buşra sonuçtan hiç memnun değil

06 Ağustos 2023 21:36

Ayıplı Çelik Kapı Teslimatı Ve Onarım Talebime Cevap Alamıyorum