Yesim sonuçtan hiç memnun değil

TOBB ETÜ Hastanesi TOBB Hastanesi'nin İhmali

03 Ağustos 2023 17:27

03.06.2023 tarihinde TOBB Hastanesi'nde epidural ile erken doğum yaptım. Doğum yaptığım gece çok ağrım oldu, aslında epidural ile doğumda hiç ağrım olmayacağı şeklinde bilgilendirilmiştim. Ağrım oldukça serum gibi takılı olan epiduralin sırtımdaki diskten vücuduma almam için elimdeki düğmeye basmam yeterliydi. Yani öyle olması gerekirdi ancak sırtımdaki disk yatarken kaymış ve ben düğmeye bastıkça ilaç sırtımdan dışarı akmış. Belden alt yanım saatlerce uyuşmuş vaziyette olduğu için kalkmadığımdan durum tarafımızca anlaşılmadı ancak ağrım geçmedikçe nöbetçi hemşireler çağrıldı, onlar düğmeye basamadığımı söyleyerek yeniden düğmeye basıp gittiler gece boyu. Sabah kalktığımda yastıktaki lekeleri fark ettik ve hizmetliden hemşireye herkese bilgi verdik, anestezi uzmanının geleceğini söylediler. Ancak uzman çıkışımdan on dakika önce diski çıkartmak için gelebildi ve diskin zaten çıkmış olduğunu işlemin acısız olacağını söyledi. Ben tüm gün ve gece acı çekmişken bu cümlenin beni ne kadar çileden çıkarttığını tahmin edemezsiniz. Şikayet etmemdeki amaç benden sonraki hastalara daha özenli davranılması ve aynı acıyı başka annelerin çekmemesi.

Sürecin devamında ise çok daha korkunç bir şey oldu. 3 Haziran'da doğumu gerçekleşen bebeğim 3 Temmuz'a kadar küvezde kaldı. Sonrasında taburcu oldu ve hastanenin çocuk doktoru ile muayenelerimize devam ediyorduk ki sağlık ocağı aradı, Bakanlık'ın işitme kontrolü tarihini sorduğunu iletti. Ben de elimdeki kayıtlarda böyle bir test göremediğimi hastaneye soracağımı söyledim. Hastane ile yapılan görüşmede ilk bir ay içerisinde yapılması gereken işitme testinin yapılmadığı ve bu şekilde bebeğimin taburcu edildiği, sonraki muayenelerde de bunun eksikliğini kimsenin fark etmediğini öğrendik. Sağlık ocağı aramasa kim bilir ne kadar daha test yapılmayacaktı ve eğer bir sorun olsaydı tedavisi için çok tehlikeli sonuçlar doğurabilirdi.
Bebeğimiz için en güzeli olsun, maddi manevi süreçte eksiğimiz olmasın diye uğraşırken ve ciddi anlamda büyük meblağlarla ödemeler yaparken bu tarz ihmaller insanı ürpertiyor. Dilerim bu şikayet gerekli yerlere ulaşır ve herkes işini daha büyük özenle yapar, hastane de sorumluluğunu -aldığı ödemelere kıyasla- layığıyla yerine getirir.

04 Ağustos 2023 17:37 (Şikayetten 1 gün sonra)

Öncelikle hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Konu ile ilgili gerekli incelemelerden sonra hastamıza dönüş yapılacaktır. Sağlıklı Günler Diler, Saygılarımız Sunarız..

Yesim
Yesim
07 Ağustos 2023 09:52

Geçmiş olsun dilekleri için ben teşekkür ederim, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra hastamıza dönüş yapılacaktır denilmiş, incelemelerinden sonra dönüş bekliyor olacağız. Henüz çözüm sunulmadı, o yüzden değerlendirmem 1 şeklinde.

07 Ağustos 2023 14:15

Yeşim Hanım, Konu başhekimliğe iletilmiştir.Son durumla ilgili tarafınıza dönüş yapılacaktır. Sağlıklı Günler Diler, Saygılarımızı Sunarız..

Medical Park Florya Hastanesi'nde Doğum Sürecinde Yaşanan İhmaller Ve Mağduriyet

27 Temmuz 2025 19:33
medical-park-florya-hastanesinde-dogum-surecinde-yasanan-ihmaller-ve-magduriyet-1.jpg
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesi, Bebeğimizi Kaybettik

01 Ağustos 2024 11:45

TOBB ETÜ Hastanesi Doktorun Üslupsuzluğu

21 Haziran 2023 23:49
Belgin sonuçtan hiç memnun değil

05 Aralık 2023 13:49