Ticaret Bakanlığı'na Gümrüklerimizin İşleyişi Hakkında Şikayetimdir!

16 Nisan 2024 13:1710.882

Ticaret Bakanlığı'na gümrüklerimizin işleyişi hakkında şikayetimdir.

16 Nisan 2024 10:44'te (1 saat önce) gönderilen e-posta hakkında:

Shenzhen Jiuzhouyishang Technology firmasından gelen 1Z30272E0464804843 takip numaralı gönderiniz hakkında.
Tüm Mart ayı boyunca toplam 142 EUR tutarında, Çin'den almış olduğum malzemeler bilerek gümrükte tutulmaktadır.
Tarafımdan istenen gerek bireysel gerek şahıs firması belgeleri, fatura, içerik dökümü, ürün kod numaralı tanımı belgelerini defalarca UPS ve gümrük firmasına göndermeme rağmen hala işlem yapılmamış olup, özellikle gümrük firması telefonlarımı beklemeye alarak kapatmaktadır.
Sayın Ticaret Bakanlığı yetkililerine bu işlemlerin doğru olup olmadığını, gümrüklerde sade vatandaş/kadın girişimci ya da şahıs firması olarak, düzenli olarak bağlı bulunduğum Esnaf Odası'na aidatlarımı ödediğim halde, neden t. C. Gümrük brokerleri ve çalışanları işlerini yapmıyorlar? Vatandaşa bilgi vermiyor, telefonu yüze kapatıyorlar. Ayrıca Çin'den de tekrar aracı gümrük firmaya resmi onaylı malzeme detayı bildirilmişken.
Gümrük memurunun kesinlikle muayene yapmadığı inancındayım. Sadece paketi antrepo vs. Masraf almak için tuttuğunu düşünüyorum. 'Adet fazla' diye bir beyan okudum. Ancak ne kadar fazla, izin verilen nedir, fazlalık için ne kadar ödemem gerekir? Ya da gerekir mi? Hiçbir bilgi yok. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, sıradan bir girişimci iken, 142 euro'luk bir işimde kullanacağım kolye ara parçası için bu kadar mücadele veriyorsam, sayın bakanlığınıza soruyorum, bu memleket nasıl kalkınacak? Sanayici, ticaret erbabı, bu ülkeye nasıl faydalı olacak? Bakanlığınızın bu işleyişten haberdar olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca ülkemizde imalatın kalitesi Çin'in çok gerisinde olmasından dolayı bu eziyeti çekiyorum. Acil destek ve yardımlarınızı talep ediyorum.
Hatice S*** A***

Hatice
18 Nisan 2024 10:54

Çin- Pandahall Market Place in tekrar göndermiş olduğu dokümanları, tekrar imzalayarak, tüm konu ile ilgililere bildirilmek üzere ekte gönderiyorum. Almadıklarını söyleyen firmalar umarım bu defa belgeleri bulmuş olurlar

Hatice
23 Nisan 2024 23:23

*Ticaret Bakanlığına** Bugün UPS den aldığım email de, yapay zeka gibi dijital yöntemleri kullanamadığımı bildikleri halde bana yapay zeka ile kod numarası gönderildiğini bildirmek isterim. Ayrıca, 140 Euro karşılığında talep edilen Noter işleminin anlamı hiç belli değil. Ben 15 yıldır Çin'den ufak miktarlarda ürünler alıp PTT aracılığıyla adresime teslim alıyorum. Eğer gümrük vergisi oluşmuşsa, kapıda ödeme yapıyorum. UPS'in bu tavrını ve yaklaşımını anlamak ne mümkün ne de profesyonelce.! Beni holding CEO’su sanıyor olmalılar. Bir kez daha, otorizasyon belgesi, ürün dökümleri ve bugün tarafıma gönderilen e-posta ekinde sunulan belgeleri bilginize sunuyorum. Ancak, şu anda Türkiye'de değilim çünkü aile yakınımı kaybettim ve yurt dışındayım. UPS yetkilileri, istedikleri takdirde yurt dışı çıkış bilgilerimi pasaportumdan öğrenebilirler veya çıkış damgasını telefonumdan taratıp kendilerine gönderebilirim. Tekrar tekrar zamanınızı aldığım için özür dilerim. Amacım, benim durumumda olan insanlara örnek teşkil edebilecek bir farkındalık oluşturmaktır. Bugün birçok girişimci, çok küçük bütçelerle iş yaparak hayatlarını sürdürmeye çalışırken, bu tür durumlarda insanların dikkate alınmaması kabul edilemez. Hepimiz dürüst ve adil bir toplum olabileceğimize inanıyorum. Saygılarımla,

7 Şubat 2025 00:12

Gümrük müdürlüğü şikayetlerini yaz ya da yazma hiçbir şekilde şikayet merci yok. İlgilenen tek yer yok ki. Kendi başlarına kanun kural tanımaz bir yer oldu...

17 Kasım 2024 18:15

Üstelik 40 euro banka ücret aldı... Parayı geri alırsam 40 euro bir ücret daha çekecek... 40 euro kargo... Bir dağ başında gümrük müdürlüğüne gönderdiler taxi 1400 TL... Masraf... Ürünü de vermediler...

12 Eylül 2023 17:5818.618

"şikayetim Gümrük Bakanlığına! Aracı firmaya değil, aynı sorunu yaşayanlar bilgi edinir diye yayınladım. Aracı firma gö...

1 Destek3 Yorum

Tümünü Gör
Ticaret Bakanlığı Gelmeyen Ürüne Para Ödeyip Aldım Sonu Hüsran

Ticaret BakanlığıGelmeyen Ürüne Para Ödeyip Aldım Sonu Hüsran

Metin
Gurbetçi İsyanı, Bulgaristan Kapısından Geçmek İçin Saatlerce Bekliyoruz

Gurbetçi İsyanı,Bulgaristan Kapısından Geçmek İçin Saatlerce Bekliyoruz

Zeynep
Ticaret Bakanlığı Haksız Yere Para Alınması!

Ticaret BakanlığıHaksız Yere Para Alınması!

İlkay
Ticaret Bakanlığı Gümrükte Kalan Ürünlerim!

Ticaret BakanlığıGümrükte Kalan Ürünlerim!

Betül
Habur Sınırında Sorumsuzca Mağdur Edilen Şoförler!

Habur SınırındaSorumsuzca Mağdur Edilen Şoförler!

İbrahim
Ticaret Bakanlığı Büfe 2 TL Komisyon Ücreti Alıyor!

Ticaret BakanlığıBüfe 2 TL Komisyon Ücreti Alıyor!

Öne ÇıkanKonular