Temu (TR) Kredi Kartımdan, Alışverişimden Daha Fazla Ücret Aldı!

Sıdıka
05 Haziran 2024 13:39

Temu alışveriş sitesinden birkaç gün önce alışveriş yaptım, yurt dışı bir site; vergisiydi, gümrüğüydü yaklaşık 900 TL de fark çıktı, toplam 3496.40 TL kredi kartımdan geçti, daha sonra ekstre baktığımda, 3646.04 TL çekildiğini fark ettim. Temu'ya ulaştım, bankanızla ilgilidir dediler. Ziraat Bankası'nı aradım, biz sizin hesabınızdan bu parayı çekene kadar kur farkı oluşmuş, bu da ekstreye 150 TL fark olarak yansımış dediler. Yani iki taraf da beni mağdur etti ve sorumluluğu üstlenmedi. 2500 TL'lik bir alışveriş için 3646 TL ödedim!

09 Temmuz 2024 20:25

Temudan yaptığım alışverişin 2120 TL lik vergi dahil ödemesi için Ziraat katilim 2220 TL almış. Bu durumu temuya bildirdim. İlk ince bu 100 TL lik zararım için 100 TL lik alışveriş kredisi vereceklerini söylediler ama vermediler zararımın tazminini ve taraflarınca yapılacak özürü bekliyorum.

05 Temmuz 2024 16:29

Temudan bu 2. Alışverişim di ve yine banka hesabımdan 100 TL fazla çekti, yine bu durumu temu ya bildirdim, bu fazla alınan ücreti alışveriş kredisi olarak bana geri ödeyeceklerini söylediler ve bunu mesaj yoluyla yazdılar. Buna rağmen günlerdir hala bir ödeme yapılmadı, sitelerinde adıma böyle bir kredi tanımlanmadı, durmadan yazıştım, hep geçiştirdiler ve beklettiler. 2122 TL lik alışverişimin zaten 600 TL kadarı vergiydi, bir de üstüne benden 2220 TL almışlar.

profile profile profile

Yorumlar (7)

Volkan
Volkan

50 Euro yu gecen alışveriş yapılamıyor.

Anıl
Anıl

Benden de fazla para çekildi.

Selma
Selma

Gümrük vergisi Aliexpress'te olduğu gibi %30 olarak ödeme esnasında ücrete yansır. Posta ülkeye ulaşınca sizin adınıza ödeme yapılır. Bunu sikayetlenmeniz yanlış. Gelelim bankanın aldığı fazladan paraya. Bunu bende yaşadım. Bu temunun suçu değil. Yaşadığımız ülke sisteminin sonucu.

Ayna
Ayna

Merhabalar. Sizden bilgi alabilir miyim. BRN temu fan alışveriş yaptım. Sonra bir ürünü iade ettim onlarda parayı kredi olarak yatırdık diye yazmışlsr. Ama o parayı kullanamıyorum. Nasıl kullanılır acaba. Yardımcı olur musunuz

Çiğdem
Çiğdem

Alışverişi yaparken ödenen ücretler ödeniyor daha ülkeye gelince neyin ödemesini çıkarıyor larda banka kur farkını bahane ediyor.

Süleyman
Süleyman

Kredi kartı ayarlarından döviz ekstre yi aktif hale getirirseniz aliex deki gibi 20$ harcar son ödeme tarihinde 20$ olarak banka veznesine yatırırsınız. Hesap kesim tarihinde 2 farklı ekstre çıkar biri tl diğeri dolar

Gürel
Gürel

Alışveriş yapmadan önce ilgili firmaları burda araştırırım. Şu ana dek bir sıkıntı yaşamadım.

Onur
08 Kasım 2024 18:49