11 Temmuz 2024 19:36

10 Temmuz 2024 gece saat 01:00'da, Telegram üzerinden B*** Ç**** kullanıcı adına sahip bir şahıs ile Telegram üzerinden konuşma gerçekleştirdik. Görüşmeyi açtığımda yaklaşık 70 saniye boyunca video görüşmesinde bulundum. Daha sonra bana, 15 bin TL göndermezsen Instagram sosyal medyada bulunan eş dost arkadaşlarıma uygunsuz görüntüleri atacağını söyledi. Birçok kişiye olduğu gibi, şantaj ve tehdit içerikli mesajlar gönderildi. Eğer istediklerini yapmazsam tüm çevreme beni rezil edeceklerini söylediler. Benden 15 bin lira para talep ettiler. Bu olay 11.07.2024 tarihinde meydana geldi. Ben hemen aynı dakika içinde numarayı engelledim ve ilgili içerikleri sildim. Ancak yayılması durumunda, doğrudan savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirtmek isterim. Bu tür durumlara düşmek kesinlikle iyi bir şey değil. Ancak bu süre zarfında hesabımda gerçekleşecek olan her türlü yasal ya da yasa dışı faaliyetler; numaramın kullanılarak kişisel çıkarlar için yapılan sesli ya da yazılı mesajlar ya da ses kayıtları aracılığıyla gerçekleştirilecek görüşmeler; yasal ya da yasa dışı olabilecek her türlü aktarım, resim, video, ses kaydı, yasa dışı para transferi, link paylaşımı; hakaret, tehdit içerikli paylaşımlar; suçlayıcı ya da aleyhte konuşmalar, bilgi alışverişi; yasal ya da yasa dışı eylemler; durumlar; konumlar; insanlar, para, silah, mülk, şirket, miras, hesaplar üzerine yapılacak ticaretler ve tehdit, intihar gibi bilgi aktarımlarından; adımın ve soyadımın lekelenmesinden ve suçlanmasından sorumluluk kabul etmediğimi kamuoyuna duyururum. Herhangi bir durumda sorumluluk kabul etmediğimi beyan ederim. Benim ya da başkasının profil fotoğrafının herhangi bir yerde kullanılmasından ve sahte hesaplarda telefon numaramın kullanılmasından doğacak her türlü olaydan da sorumlu olmadığımı ifade ederim.

Ahmet
Ahmet

Bir netice çıktımı

Nene

Reis aynısı başıma geldi para filan gönderme hatta umursama dahi çünkü sen atarsan senin peşini hiç bırakmayacaklar sürekli isteyecekler bana da aynı konuşmayı yaptı ss leri filan attı dediğim at hepsine umurumda dahi olmaz o yüzden engelle geç asla da iletişim kurma

Nene

Yok kral daha bir şey olmadı atsa ne olur Allah aşkına şantaj yapıyor maksat para tirtiklamak o yüzden dert etme en fazla herkesin dediği gibi 10-15 güne unutulur geçer kafanı pek yorma aklına her türlü geliyor ama atarmı diye de boş ver atarsa atar sadece iletişim dahi kurma herkesin bildiği gibi sitelere yüklerse ip den bulabilir ya da Youtube.com filan tek sorun inşallah telefon numaranı vermemişsindir

Yasamak
Yasamak

Peki attılar mı reis yani atmıyorlar galiba kimse sıkıntı yaşamadı sanki

12 Temmuz 2024 12:47

Huseyin