Cantürk sonuçtan hiç memnun değil

Suzuki Vitara İle Yolda Kalıyorum

11 Mart 2024 13:21

2023 Suzuki Vitara gl Hybrid aracımı Start stop açık iken; rölanti duruşundan sonra, frenden ayağımı çektiğimde araba tekrar çalışmıyor. Gaza basmanıza rağmen araba gitmiyor, yol ortasında kalıyor. Kazaya sebebiyet verecek derecede kalıyor. 2 defa servise götürdük, 2 saat sonra araç hazır resetledik arıza gözükmüyor aracı alın dediler. Servisten çıkıp 3 saat sonra tekrar yolda kaldık aynı arıza ile. Eşim beni almaya geldiğinde gözümün önünde kavşakta, yol kontrolü yapmak için durduğunda araba tekrar kaldı ve hareket edemediği için arkada kuyruk oluştu ve trafiğin aksamasına sebep oldu. Allah'tan Arkadan gelen araçlar yavaştı kazayı ucuz atlattık. Bu olaydan sonra servisi tekrar aradık. 1 gün sonra servise 3. Kez tekrar götürüp bıraktım. Araba 9 gün kaldıktan sonra beni arayıp hiçbir arıza göremedik aracınızı alabilirsiniz dediler. Aldım ve eve geldim. Sabahına aynı arızayı tekrar yaptı. Müşteri hizmetlerini aradım. Arabayı kullanmaktan korktuğum için 4. Kez çekici ile aracımı aldırdım. Bu sefer başka bir servise çektiler aracı. Cuma akşamı çekici aracı yetkili servise çekti. Geç saatti zaten. Muhtemelen cumartesi sabah araçtan indirip beni aradılar, Video da gönderdim. Gerekli bilgileri verdim. 2 saat sonra beni aradılar, test ettik aracı alabilirsiniz dediler. Video da her şey anlaşılmasına rağmen kendilerinde olmuyor diye beyanımızı bir türlü kabul ettiremedik. Beyinde hata gözükmüyormuş. V. S. Beyinde gözükmüyor diye arabanın durduğu gerçeğini görmezden geliyorlar. Video olmasına rağmen. Demek ki beyin her şeyi kaydetmiyor ya da aracın beyni arızalı. Bu sorun yüzünden ciddi kazai durumlar yaşarken hiçbir şey değiştirmeden sorunu tespit etmeden, aracı bana tekrar vermeye kalkıyorlar. Sayın; Doğan Trend Suzuki yetkili servisi ve yetkili bayileri ; Allah korusun insan canımı? Sizin değiştirmeyi denemekten çekindiğiniz, kaçındığınız, sakındığınız parçamı önemli? Suzuki yetkilisi sorumluları; Sorun çözülene kadar; Bu şikayetimde yazdığım sebep yüzünden kaza yaparsam; suç duyurum olarak kabul edilsin. Suçlu: aracımdaki arızayı bulamayan Doğan Trend Suzuki yetkili bayileridir. Çalışanlarıdır. Gerekli tazminler yazdığım kişilerden tahsil edilsin lütfen!

profile profile profile
11 Mart 2024 13:39 (Şikayetten 17 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizin incelemeye alındığını ve sizinle en kısa sürede iletişime geçileceğini iletmek isteriz. Ürün ve hizmetlerimizle ilgili ihtiyaçlarınızda size destek vermekten memnuniyet duyarız. Suzuki Müşteri Hizmetleri

15 Mart 2024 13:08

Müşterimiz ile irtibata geçilerek gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Suzuki Müşteri Hizmetleri

27 Mart 2024 18:13

Güncelleme: En son Doğan Trend Koşuyoluna 4. Kez çekici ile göndermiştim. Olay bizde olmuyor bir şey bulamadık dediler. Geri aldık arabayı. Ve her zamanki gibi bir gün sonra bizde tekrar oldu. Eşim yine beni almaya geldiğinde yaşadık. Videolu görüşme yaptık. Olayı gösterdik Canlı, canlı. Aracı en kısa zamanda getirin dediler. Araç 5. Kez Doğan trende götürdüm. 6 gün kaldıktan sonra, Kaputtan şüphelendik, kapak tam kapalı gözükmediğinde yapabiliyor dediler. Kapağı sıktık dediler. Tekrar böyle deneyin dediler. Arabayı 21 Mart Perşembe günü aldım. 23 Mart Cumartesi akşamı bayır aşağı inerken yarım frende iken startstop devreye girdi ve çalışmadan araç yine stop etti. Arkada araç olduğu için durup, çalıştıramadım. Şans eseri bayırın sonunda hiçbir araca çarpmadan durabildim. Şükür Kazasız atlattık. Bitti mi bitmedi. 25 Mart günü Ümraniye Meydan AVM Dış otopark çıkışında, start&stap problemi yüzünden bariyer az kalsın arabanın üstüne düşüyordu. Güvenlik geldi ne oldu diye. Araba bozuk dedim. Bu olayı anlattığımda sadece ; Anlıyorum cevabı almak= Suzuki Bizde olmuyor hiçbir şey yapamayız. Ölüyorduk bayırda diyorum, anlıyorum diyorlar başka bir şey yok. Daha kaç kere gidip geleceğim servise. Çözülen hiçbir şey yok. Yorum okuyanlara duyurulur. Hiçbir şey çözülmedi, çözemiyorlar. Yapamıyorlar. Mağdur durumdayız. Ve sonucu kazaya varacak bir arıza için Suzuki nin rahat tavrı hiç hoş değil.

05 Haziran 2024 12:30

Güncelleme : Sevgili kullanıcılar. Suzuki den araç alırken dua edin. Problemli çıkmasın. Çünkü asla çözüm yok, mağduriyet var. İnsanların bildiği sorunsuz Japon araç diye bildiğimiz marka Suzuki, Doğan Trend elinde çözümsüz ve sorunlu bir araç markasına dönüşmüş. Anlıyorum ki garanti bitene kadar, sizi oyalayıp. Ondan sonra sahip çıkmayacaklar. Önceden yazdığım arıza 2 günde 1 olan arızayı bizde olmuyor deyip, geri teslim ediyorlardı. En son Serviste Çalışan bir arkadaşla teste çıktık ve arızayı en sonunda birlikte yaşadık. İkame araç vermek için bile nazlanan bir servis. Sonunda ikame araç verip çözüme ulaşacağız sandık. Kaput kilitlerinden şüphelendiklerini değiştirdiklerini söylediler. Geçen hafta 30 Mayısta servisten aldığım araç, aynı arızayı 3 ve 5 haziranda tekrar yaptı. Kardeşim bu araç ayıplı mal ayıplı. Kusurlu neyin nazı tuzu ya. Yapamıyorsunuz, bulamıyorsanız. Neyin oyalaması bu. Bugün aradım müşteri hizmetlerine tekrar kayıt bıraktım. Aracımın yenisi ile değiştirilmesini talep ettim. Lütfen araç alırken iyi düşünün.

09 Ekim 2024 13:57

Sonuç: Merhaba herkese iyi günler diliyorum. Sizlere yaşadığımız süreci, yaşadığımız sıkıntıları. İlk başladığı günden beri anlatıyorum. 9 kere servise gidip sonuç alamadım. Araç hala arızalı. Anladım ki Doğantrend suzukitürkiye de bu işi yapamıyor. Müşteri odaklı değil. Her şeyde olduğu gibi, sizden parayı alana kadar değerlisiniz. Bizim ülkemizde herkes bakım ustası maalesef. Kimsenin bir şeyden anladığı yok. Bize yardımcı olması için getirdikleri servisin başında en üst yetkili bile hiçbir şey anlamıyor. Ve Kraldan çok kralcılar. Bir parça değiştirip, denemeye, sorun çözmeye yönelik vizyonları ve yetkileri dahi yok. Onu bırakın bir örneği olmayan sorun için, Japonya ile iletişime geçecek vizyon yok. Belki sorsalar gereğini Japonya tarafı yapacak. #Doğantrend #suzukitürkiye yetkilileri bizim mağduriyetimizi maalesef giderememiştir. Arabayı satın aldığımız Suzuki Tuğmaner Otomotiv, ortayı bulduğumuz bir fiyat üzerinden bizden alarak yardımcı oldu. Ahmet Bey e Ve Tuğmaner Otomotive teşekkür ediyorum. Doğantrend suzukitürkiye yetkililerine Hakkımı helal etmiyorum. Herkese iyi günler diliyorum. Araba alırken çok iyi karar verin.

Yorumlar (10)

Bilgekağan

Cantürk bey sorununuz çözüldü mü kardeşime bakıyorduk bizde Suzuki tedirgin olduk

The

Bende vitarayı kafaya koymuştum. İyi ki bu yazıyı okudum. Geçmiş olsun. Sahipsiziz bizi koruyacak hiçbir kurum yok.

Tolga

Ben de tam bu sıralar Vitara almak için araştırma yapıyordum. Sizin bu yazdıklarınızı okuyunca dehşete düştüm. Fikrim değişti. Asla Vitara almam. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Yasar

Öncelikle geçmiş olsun. Vitara almayı düşünüyordum ancak yaşadıklarınızdan sonra vazgeçtim. Herkeste aynı problem olacak değil tabi ama servis tutumu herkes için aynıdır. O nedenle yaramaz.

Metin

Suzuki Vitara araç almayı düşünüyordum yorumlardan sonra servislerin ilgisiz ve insanların canını hiçe saymaktır beni bu aracı almaktan vazgeçtim

Cantürk Bey, Bende Suzuki Vitara veya S-Cross almayı düşünüyorum. Dün gidip araçlara da baktım. Şimdi tedirgin oldum. Karar vermeden önce gidip Hyundai Tucson'a da bakacağım ve şikayet yorumlarını inceleyeceğim. Size geçmiş olsun.

Ahmet

Cantürk bey; Bende witara almak niyetindeyim ama şikayetlerinizi okuyunca açıkçası tedirgin oldum, sizin sorununuz çözüldü mü acaba.

Firat

Cantürk bey selamlar, aracınızın son durumu nedir merak ettim lakin ben de bu ara bu araçtan almaya kararlıydım fakat sizin ve diğer şikayetleri görünce vazgeçtim. Benim düşüncem Suzuki Genel üretim şikayet ve öneri merkezine bu yaşadıklarınızı copy+paste yapıp iletmeniz. Japonlar bu konuyla %100 ilgileneceklerdir diye düşünüyorum.

Cantürk

Kusura bakmayın bayağıdır bakmadım sinirlendiğim için. Keşke çözüm olsaydı. Maalesef 2024 Mart ayından beri uğraşıyoruz hala çözemediler. 10 defa gidip geldik. En son ısrarımızla Aküyü değiştirttik. 2 hafta aynı olmasa da farklı şekilde 2 kere arıza verir gibi oldu ama motor durmadı. . 2 hafta sonunda aynı arızayı verdi maalesef. Maalesef Japonyanın iletişim adresini bulamıyoruz. Kardeşim kaptan şansa oraya sefere gitmişti. En yakın bayiye sıkıntımızı anlattı. Dilekçe yazdı ama dönen olmadı maalesef.

Ali sonuçtan hiç memnun değil

Suzuki Vitara Seyir Halinde Aniden Duruyor, Çözüm Bulunamıyor

Ali
20 Mayıs 11:55
Yiğit sonuçtan hiç memnun değil

Suzuki Vitara 2022 Modelde Direksiyon Sorunu Ve Servis İlgisizliği

Yiğit
10 Eylül 2024 01:10
Seda sonuçtan hiç memnun değil

Suzuki S Cross Araçta Ani Durma Sorunu

Seda