Osman sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Sıfır Otomobilde Yağ Kaçağı!

Osman
13 Mayıs 2024 11:55

Skoda Yüce Oto genel merkezinin ne kadar zayıf olduğunu, müşterisini ne kadar mağdur ettiğini ve aracı aldığım günden beri başıma neler geldiğini anlatmak istiyorum. Ben 07.06.2021 tarihinde İstanbul Erya Otomotiv'den TMBGK6NW4**** şasi numarasına sahip Premium 1.5 TSİ act 150 ps DSG aracı satın aldım. Aracım daha 2 aylıkken ve 5000 km'yi henüz geçmeden ekranda aracın motor arıza ikaz lambası yandı ve araçta yağ eksildiği tespit edildi. Skoda Genel Merkezi müşteri hizmetlerini aradım. Aracı müsait bir yere çekmemi ve Siirt'e en yakın olan Diyarbakır Skoda yetkili servisi Arm Petrol Otomotiv motor ustaları aracın başına gelerek aracın 2 litreden fazla yağ eksik olduğunu ancak genel merkez talimatıyla araca 1 litre yağ ekleyip çekici ile servise aracımı çektirdiler. Bu arıza 15 kez aynı şekilde maalesef devam etti. Aracımı defalarca Arm Petrol Otomotiv'e ve Skoda Elazığ Açıkkapı Otomotiv yetkili servisine götürdüm. Motordaki arızalar tekrar tekrar maalesef devam etmektedir. En son aracımın Diyarbakır'daki Arm yetkili serviste aracımın turbosu değişti, ancak arızalar maalesef devam etti. Son olarak Elazığ Açıkkapı yetkili serviste yapılan yol testinde, 330 km yapılan incelemede aracın ciddi bir yağ eksikliği tespit edilerek aracın motorunun sökülmesi gerektiği belirtildi. Aslında maksatları, aracın 2 yıllık garanti süresinin dolmasını beklemekti. Biz ise aracın misli ile değişimi için ihtarname çektik, ancak Yüce Oto hiçbir şekilde yardımcı olmadı. Bunun üzerine Tüketici Mahkemesi'ne başvurduk. Araçta mahkeme süresince yapılan incelemeler ve heyet bilirkişilerin yaptığı 1 aylık yol testi incelemelerinde aracın arızası ile heyet bilirkişi yüzleşmiştir. Tüketici Mahkemesinin kararı şu şekildedir: 'Davacının misli ile değişim talebinin kabulüne; Davaya konu TMBGK6NW4*** şasi numaralı Skoda Kamiq tip marka aracın tescil kayıtlarından ari olarak davalılara iadesi ile aynı marka ve model sıfır (0) kilometre ayıpsız misli ile değiştirilmesine karar verilmiştir.' Biz buna rağmen Skoda Genel Merkezi avukatı ile görüşme yaparak konunun ciddi olduğunu, uzun yolda sürekli yanıcı olan motor yağını bagajda bulundurduğumuzu ve araçta her an motor sebebiyle ve yağ sebebiyle yangın çıkmasından endişe duyduğumuzu belirttik. Ayrıca uzlaşmak için sunduğumuz bütün tekliflerin reddedilmesi, tüketicinin maddi ve manevi olarak maalesef yıpratılmasına neden oluyor ve maalesef çözüm odaklı bir yaklaşım sergilenmiyor.

13 Mayıs 2024 16:42

Diyarbakır arm yetkili servisine motor arızasından dolayı 2. Başvurusunda yetkili servisin çekici araç tahsis ettiğini ve aracı gerekli kontrollerin yapılması adına 24.09.2021 Tarihinde 06.56 saatinde evimin önünden Diyarbakır yetkili servisine çekildiğini, ayrıca aracının karşı tarafça tahsis edilen çekici araca bindirilirken ki video kaydı bulunduğunu, bu kayıtta aracın çekilirken araç cam tavanının sağlam olduğunun açık bir şekilde görülmekte olduğunu, buna ilişkin evimin de kamera kayıtları mevcuttur. Diyarbakır Skoda arm yetkili servisi aracı bana gece zorla vermeye çalıştı araçtaki hasarı benden gizlemeye çalıştı araç tozlu çamurlu bir vaziyete ve gece bekçi tarafından teslim verdiler. Ben aracı yıkanmış ve temiz bir şekilde verdim yalnız servis bekçisi acele acele teslim etmeye çalıştığını farkına vardık aracı konturunu yaparken aracın cam tavanın çatlak olduğunun farkına vardık. Bize aracı alın sabah gelin bütün zararınız karşılayacaklarını dediler bizde Skoda yüce oto ortada olduğu için güvenip aracı teslim aldım. Sabah arm servisine giderken aracın buraya gelirken çatlak olduğunu diyerek bizi başlarından saldılar. Ve biz bunu yetkili olan Skoda yüce oto ya gerek site kamera kayıtları gerek çekişinin video kayıtlarını atığımız halde maalesef yüce oto tüketicin haklı olduğunu bildiği halde yalnız bıraktı. Ve bu şekilde kime güvenmemiz gerekiyor. Tüketici Mahkemesi'ne başvurarak Diyarbakır Skoda arm ye dava açtım. Dava aşamasında bille maalesef üzülerek söylüyorum Skoda genel merkez bile avukatları arm ye destek verdiler mahkememe kararında. Mahkemece talimat yoluyla aldırılan Bilgisayar mühendisi bilirkişisi ve kerimeler raporu bizleri desteklemektedir. Yalnız Skoda arm yetkili servis aracın çekişi ile girerken servise kamera kayıtları ve delileri yok etmeye çalıştılar. Mahkeme kararı bu şekilde:Davaya konu TMBGK6NW4M3128335 numaralı şasi numaralı plakalı Skoda Kamiq marka aracın davalı tarafça karşılanmak kaydıyla üst tavan camının işçilik dahil olmak üzere ücretsiz olarak onarılarak yenisi ile değiştirilmesine, şimdi ben soruyorum Skoda yüce otoya genel merkezine nasıl güveneceğiz.

13 Mayıs 2024 12:00

13 Mayıs 2024 11:57

Merhabalar arkadaşlar bu mesajı yazmamın sebebi Skoda yüce oto genel merkezin ne kadar zayıf olduğunu ve müşterisini ne kadar mağdur ettiğini ve aracı aldığım günden beri başıma neler geldiğini anlatmak istiyorum. Ben 07.06.2021 tarihinde-İSTANBUL erya otomotiv ticaret anonim şirketi, TMBGK6NW4M3128335 numaralı şasi numaralı Premium 1.5 TSİ act 150 ps DSG aracı satın aldım. Aracım daha 2 aylık ve 5000km gelmedin ekranda aracın motor arıza ikaz lambası yandı ve araçta yağ eksildiği tespit edildi. Skoda genel merkezi müşteri hizmetlerini aradım. Aracı müsait bir yere çekmemi ve Siirt'e en yakın olan Diyarbakır Skoda yetkili servisi arm petrol otomotiv sanayi ticaret limited şirketi motor ustaları aracın başına gelerek aracın 2 litreden fazla yağ eksik olduğunu ancak genel merkez talimatıyla araca 1 litre yağ ekleyip çekişi ile servise aracımı çektiler. Bu arıza 15 kez aynı şekilde maalesef devam etti. Aracımı defalarca (arm petrol otomotiv sanayi ticaret limited şirketine) ve Skoda Elazığ Açıkkapı Otomotiv yetkili servisine getirdim. Motordaki olan arızlar tekrar tekrar maalesef devam etmektedir. En son aracımın Diyarbakır arm yetkili serviste aracımın turbosu değişti yalnız arızalar maalesef devam etti son olarak Elazığ açık kapı yetkili serviste yapılan yol testinde 330 km yapılan incelemede aracın ciddi bir yağ eksik edilgi tespit edilerek aracın motorun sökülmesi gerektiğini dille getirdiler aslında maksatları aracın 2 yılık garanti süresinin bitmesi yönündeydi. Ve biz aracın misli ile değişmesi işin ihtarname çektik yalnız yüce oto hiş bir şekilde yardımcı olmadı bize. Bizde Tüketici Mahkemesi'ne başvurduk araçta mahkeme süresinde yapılan incelemer ve heyet bilirkişilerin yaptığı 1 aylık yol testi incelemelerinde aracın arıza sı ile heyet bilirkişi arıza ile yüzleşmiştir. Tüketici mahkemesin kararı (-Davacının misli ile değişim talebinin kabulüne; Davaya konu TMBGK6NW4M3128335 numaralı şasi numaralı Skoda Kamiq tip marka aracın takibatlarından ari olarak davalılara iadesi ile aynı marka ve model sıfır (0) kilometre ayıpsız misli ile değiştirilmesine, karar vermiştir. Biz buna rağmen Skoda genel merkezi avukatı ile görüşme yaparak konunun ciddi olduğunu uzun yolda sürekli yanıcı olan motor yağ bagajda bulundurduğumuzu ve araçta her an motor dan dalayı ve yağ dan dolayı yangın çıkmasından endişe duyduğumuzu ve uzlaşmak için sunduğumuz bütün teklifleri reddetme maksatları tüketiciyi maddi ve manevi de maalesef yıpratıyorlar maalesef çözüm odaklı değil

13 Mayıs 2024 11:54

Hamza sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Servis Ve Garanti Sorunları: Müşteri Memnuniyetsizliği

Hamza
12 Nisan 2025 16:22

Cihat
12 Ekim 2023 08:31
Skoda Scala Ön Havalandırma Izgara Garanti Sorunu
Esma sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Eskişehir'de Ekspertiz Hizmetinden Kaynaklanan Sorunlar Ve Mağduriyet

Esma
16 Mayıs 2024 17:12

Skoda 35 Bin Km De 1.0 DSG Scala İle Yolda Kaldım

Hasan
20 Mayıs 2024 23:07
Baran sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Octavia'nın Bitmeyen Sorunları Ve İlgisizlik

Baran