Skoda Kusurlu Aracının Arkasında Durmuyor

26 Temmuz 2024 12:3834.498

Skoda bayisinden aldığım sıfır kilometre 34 ** 269 plakalı Karoq model araç ile ilgili olarak yaşadıklarımı paylaşmak isterim. Aracın bütün bakımlarını Skoda yetkili servislerinde yaptırdım. Markaya güvenerek garanti sürecinin devamı için gerekli her şeyi yaptım. Henüz 45 bin kilometrede olan aracımı motor arızası (EPC) şikayetiyle servise götürdüm. Yaklaşık 1 aylık bir süreçte motorun tabiri caizse bütün iç organlarını söktüler. Silindir kapağında işlem yaptılar.

45.000 km'de olan yetkili serviste bakımları harfiyen yapılmış bir aracın silindir kapağının hasar görmesi teknik açıdan izah edilemez. Henüz 45 bin kilometrede ve yetkili serviste tüm bakımları yapılmış bir araçta ortaya çıkan silindir kapağı gibi son derece kritik bir parçadaki arıza kullanıcı kaynaklı olamaz.

Bu fiziki tüm ihtimallerin dışında bir gerçek. Henüz 45.000 kilometrede bu tür bir arızanın ortaya çıkması ya yetkili serviste yapılan bakım kullanılan yağ ya da bakım sırasında araca müdahale sırasında yapılan bir hatadan ya da aracın imalatı sırasında bilinmeyen gizli bir kusurdan ortaya çıkabilir.

Her iki durumda da Skoda markası olarak marka bu işin arkasında durmak zorunda ve buradaki gizli kusur markaya ait bir kusurdur. Yaşadığım bu süreçten sonra garanti kapsamındaki aracımın motoruna yapılan bütün işlemler servis kaydı olarak işlenmiş oldu. Bu tamirat aracımın 2. El değerinde ciddi bir düşüş meydana getirecektir. İleride aracı satacağım sırada motoru yapılmış araç muamelesi göreceği aşikardır.

Teknik açıdan bu tür bir kusurun kullanıcı kaynaklı olması asla ve asla mümkün olmayacağı belli olan bu ayıplı mal olduğu belli olan bu aracın yeni bir araçla değişimini Skoda'dan talep ettim. Bana konu ile ilgili yapılan geri dönüşte, aracımı bu haliyle tamirinin tamamlandığı ve aracı teslim alabileceğim söylendi. Ben kabul etmedim.

Diğer teklif ise aracımı 2. El değerinin oldukça altında sayıp, bana bayiden kolaylıkla alabileceğim bir fiyat ile sıfır araç satmayı teklif ediyorlar. Yani işin özü benim yaşadığım mağduriyeti hiç olmamış gibi kabul edip, bir de bunu bir ticari fırsata çevirerek üzerinden para kazanmaya çalışıyorlar. Skoda markası sattığı aracın arkasında durmuyor.

21 Mayıs 2025 12:17

İsmail Bey merhaba, sonuç ne oldu? Bilgilendirir misiniz rica etsem. Teşekkürler.

Skoda Karoq Sol Ön Sinyal Arızası İçin Ücretsiz Onarım Talebi

22 Haziran 17:29381

2024 Ocak ayında sıfır olarak satın aldığım 2023 model Skoda Karoq aracımda yaklaşık 1 ay önce sol ön sinyal arızası mey...

1 Destek1 Yorum

Garanti Süresi Sonrası Akü Arızası Ve İyi Niyet Reddi

13 Nisan 11:322.600

10.04.2026 tarihinde aracımı Skoda yetkili servisine yıllık bakım için götürdüm. Yapılan kontrollerde cihaz üzerinden ak...

Tümünü Gör
Skoda Rolanti Devir Saati Dalgalanması

Skoda RolantiDevir Saati Dalgalanması

Soner
Skoda Kamiq Klima Menfezi Kırığı (Kronik Problem)

Skoda Kamiq KlimaMenfezi Kırığı (Kronik Problem)

Burçin
Skoda Kodiaq Bagaj Havuzuna Paslı Su Biriktirmesi

Skoda KodiaqBagaj Havuzuna Paslı Su Biriktirmesi

Mr.
Skoda Superb Rüzgar Sesi Sorunu

Skoda SuperbRüzgar Sesi Sorunu

Korhan
Skoda Elroq–Hatalı Tabela Okuma Sistemi Yüzünden Sürekli Uyarı Veriyor!

SkodaElroq–Hatalı Tabela Okuma Sistemi Yüzünden Sürekli Uyarı Veriyor!

Onur
Skoda Kodiaq 2023 Sportline Devir Saati Dalgalanması Tırlama Sesi