Sınav Eğitim Kurumları Yasa Değişikliği Sonrası Yapılan Sözleşmeden KDV Talebi

19 Ağustos 2024 12:48

Bilindiği üzere 10 Temmuz 2023 tarihinde yeni vergi düzenlemesiyle eğitim hizmetlerinde %8 olan KDV %10'a yükseltildi. Kızım için Sınav eğitim kurumları Bursa Çocuk Üniversitesi Demirci Kampüsü yetkilileriyle ilk olarak 2023 Ağustos ayında bir ön görüşme yaparak KDV Dahil 90000 TL gibi bir fiyat teklifi aldım. Ardından 2023 Ağustos sonunda (29 Ağustos) kayıt için gittiğimde kızımı KDV dahil 100000 TL olarak kayıt yaptırdım. Kısa bir zaman içerisinde 10000 TL gibi bir artış oldu. Sonrasında KDV yasası 10 Temmuz 2023 'de çıkmış ve ben sözleşmemi KDV dahil olarak 29 Ağustos 2023 tarihinde yapmış iken kurum benden yasanın çıkması ve kayıt sözleşmesinin yapılmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen KDV farkı istemektedir. Bu sonradan getirilmiş bir KDV artışı değildir, zaten kayıt yaptırırken kurum tarafından bilinen ve yasalaşmış bir durumdur. Kayıt esnasında da bu durum ile ilgili hiçbir bilgi verilmemiş ve sözleşmede yazıldığı gibi KDV dahil fiyat olduğu söylenmiştir. 2023-2024 için sözleşmede KDV dahil olarak gözüken tutarlarımı eksiksiz olarak ödedim. 2024-2025 dönemi içinde Ocak 2024 ayında kayıt yaptırarak şu an eksiksiz gününde ödemeye devam ediyorum. Ancak sürekli olarak ödeme gecikmiştir mesajlarına maruz kalıyorum. Bu durumu kurumun muhasebe birimine defalarca bildirmeme rağmen bir gelişme olmamıştır. İlgili ve sorumlu her kimse bu durumu artık çözmelerini talep ediyorum.

Salih
Salih
30 Ağustos 2024 11:30

Kurumun Şikayetime cevap verdiği bildirimi geldi. Ancak herhangi bir cevap göremiyorum.

Faruk sonuçtan hiç memnun değil

Sınav Eğitim Kurumları Geçmiş KDV Farkını Almadan Kayıt Yenilemiyorlar

03 Şubat 2024 13:38
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Sınav Eğitim Kurumları Okul Ücreti İle İlgili Sorun

03 Ekim 2023 17:58

Bahçeşehir Koleji Bahcesehir Koleji KDV Farkı İstiyor

23 Kasım 2023 13:47
Tugay sonuçtan hiç memnun değil

Kayıt Yenileme Beyanıma Rağmen Erken Ön Kayıt Ve Yüksek Cayma Bedeli

15 Haziran 2025 11:57