Selçuk sonuçtan hiç memnun değil

Sınav Eğitim Kurumları Esenler Öğrenci Değil Müşteri Bakışlı Yaklaşım

19 Ocak 2024 16:12

Esenler Sınav Anadolu Lisesinde mantık müşteri elden kaçmasın; bu mantık ile öğrencilerin ortalaması sürekli düşük tutuluyor.
Esenler Sınav Anadolu lisesinde 9. Sınıfı bitiren öğrencimiz; okulun düşük ortalama mantığından kaynaklı bizim de birkaç okul konusundaki ısrarımız kaynaklı başka okula geçiş yapamadı. Okul müdürüne farklı okullardaki not ortalamalarını söyledik; bu şekilde bizim öğrencimiz üniversite sınavına girerken okul puanı konusunda dezavantajlı konumda olacak dedik ama işine gelmediği için durumu anlamak istemedi. Öğrencimiz sürekli okul değiştirmesin diye 10. Sınıf için Esenler Sınav Anadolu lisesine kayıt yaptırdık. Kayıt esnasında bize öğretmen kadrosunda sadece bir öğretmenin sınıfta maç izlettiği için okul yönetimi tarafından gönderildiği bilgisi verildi. Okul başlayınca öğrendik ki tam kadro değişmiş, böyle bir yalan neden söylenir bilmiyorum.
Öğrencimizin notlarında düşüş olmuş, okul müdürü ile görüştük. Bu durumla ilgili bizimle neden iletişime geçilmedi diye; rehber öğretmen ulaşamamış. Dedik muhasebe mesaj, telefon vs yolu bir şekilde ulaşıyor, muhasebe departmanını arayın ulaşamadığı bir dönem var mıymış. Rehber öğretmen en azından size ulaşamadım mesajı atmış mı? Yok. Bu durum biraz da olsa okulun bakış açısını izah etse gerek.
Öğrencimiz 10. Sınıftan 11. Sınıfa geçeceği zaman bir devlet okuluna naklini gerçekleştirdik. Bu geçiş döneminde 20 günlük devamsızlık durumu oldu; bu devamsızlığın bir kısmının mazeretli devamsızlık olarak sisteme girilmesini istedik ( bilgimiz dahilinde okula gelmedi öğrenci bu kadar basit). Okul yönetimi öğrenci benden gitti, benimle alakası yok diyerek yapmadı ( Milli eğitimden kendileri arandığı zaman da bize böyle bir taleple gelmediler cevabını verdi kendileri). Biz öğrenciyi gelmediği halde okula gelmiş gibi göster demedik, sadece mazeretli olarak işleme alın dedik ki çocuk sınıfta kalmasın. Sonra öğrendik ki son gün devamsızlık sisteme girilmiş; çocuğun devamsızlıktan sınıfta kalacağını bile bile bunu yapmışlar, buradan kaydını aldı sınıfta kalsın diye özellikle yapılmış bir şey. Acaba bu çocuk sınıfta kalsa sizin elinize ne geçecekti? Sözcüklerin gerçekten kıyafetsiz kalacağı nokta. Bir eğitim kurumu nasıl olur da bunu yapar. Yazık diyorum gerçekten yazık. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucu sağ olsunlar yardımcı oldular. Bu okulun yaptıklarının yanına kar kalmamasını istiyorum. Eğitimcilikten uzak sadece ticari mantık ile yaklaşıyorlar ki ticaretin de ilkeleri vardır.

23 Ocak 2024 12:20 (Şikayetten 3 gün sonra)
24 Ocak 2024 09:11

Sayın ilgili; Öncelikle şuna açıklık getirin lütfen hangi iddiam asılsız? İddialar kısmına detaylı olarak açıklama getireceğim. Sizden hangi talepte bulunduk? İllegal ya da gayri ahlaki bir talebimiz mi oldu da talepleriniz yerine getirilmediği için diyorsunuz? Bir velinin talebi ne olabilir? Başta da belirttim ama tekrar belirteyim; öğrencimiz okulunuza 9. Sınıfta ara dönemde geldi ve okulunuza yerleşen öğrenciler içerisinde ilköğretim puanı en yüksek olan 2. Öğrenci idi kendisi. Normal koşullarda birçok devlet okuluna yerleşebiliyordu ama ara dönemde İstanbul'a geldi ve okullarda boşyer olmadığı için yerleşemedi. Biz de Sınav okullarının adına güvenerek okulunuza kayıt yaptırdık. Kayıtlı olduğu dönemde öğrencimizi nakil ettirmek için ara dönemde ve yıl sonunda defalarca başvuru yaptık. Bu başvuruların tamamı da sizin okul sisteminizden yapıldı, özel okullardaki öğrenciler doğrudan nakil başvurusu yapamıyorlar. Bu başvuruları bilmiyor musunuz? 9. Sınıfta sizin düşük not mantığınız ile birçok öğrenci gibi bizim öğrencimiz de nakil yaptıramadı. Öğrenci 11. Sınıfta üniversiteye hazırlık maratonuna girecek tekrar okul değişikliği olmasın diye farklı bir özel okula değil sizin okulunuza kaydettirelim dedik, farklı bir özel okula kayıt yaptırsak devletin belirlediği kayıt yenileme zam sınırlaması etkili olmayacak yani çok fazla ücret ödemek durumunda kalacaktık. Bunları da size net bir şekilde söylemedik mi? Düşük not mantığınız ile ilgili sizinle 10. Sınıf kaydı esnasında en az 15 dakika süren bir konuşmamız olmadı mı? Aynı devamsızlık durumu 9. Sınıftan 10. Sınıfa geçerken de oldu ama o zaman mevzuat farklı işliyordu sanırım sorun olmadı. Biz size öğrencinin devamsızlığını silin demedik, sadece mazeretli statüde gösterelim dedik ( bu talebimizi ilçe milli eğitime de ilettik- gizli bir talep değil). Öğrencinin devamsızlık durumu ile ilgili en azından gelin bir dilekçe verin diye bir kez olsun telefon açtınız mı? Bir taksit gecikse 1000 defa arar mesaj atardınız ama. Taksit konusunda veliler ödemeleri takip etmeli demiyorsunuz hiç. Siz sadece 1 öğretmenimiz değişti yalanını gözümün içine baka baka söylediniz mi kayıt esnasında? Rehber öğretmeninizin bize ulaşmaması hususunda sizinle yüz yüze görüştük mü görüşmedik mi? Biz öğrenci 2 yıl okulunuzda okudu sonrasında nakil yaptırıp bunları söylüyor değiliz, yaptıklarımız söylediklerimiz net, gerekirse mail ve telefon görüşme kayıtlarını da yüklerim. Bir veli sizi neden karalasın, tehdit etsin? Dava edin o zaman.

24 Ocak 2024 09:41

Size yönelik bir karalama hatta tehdit varsa beni şikayet edin lütfen. Hukuk önünde ben hesap vermeye hazırım. Bir veliyi size yönelik eleştirilerinden dolayı düşürmeye çalıştığınız duruma bakın yazık çok yazık. Okulunuzda kameralar var, gidiş gelişlerimizde nezaket sınırları dışına çıkan, ses yükselten tek bir konuşmamız oldu mu? Google'da kendi çalışanlarınıza yaptırdığınız yorum ve puanlamalara rağmen, puan durumunuz ortada, herkes sizi karalıyor o zaman? Okulunuzda madde satılıyor demedik, öğretmenlere ya da size yönelik en ufak gayri ahlaki bir durum olduğunu söylemedik, sınıflarınız eski ya da okulunuzda hijyen yok demedik. Ne yaşadıysak bunu anlattık, şunu yaşamadınız da yazdınız diyebildiğiniz bir şey var mı? Yaşadığım durumları anlatmak karalama mı oluyor? Yaşadıklarımızı da doğrudan çarpıtmadan olduğu gibi anlattık. Öğrenciler sizin okulunuza değil de başka okullara giderse bize o okullar komisyon mu verecek? Sizinle nasıl bir hesabı olabilir bir velinin? İşte bu yüzden sizin yaptığınıza karalama denir. Benden gidersen elimdeki tüm fırsatları kullanırım yaklaşımı tehdit oluyor. Sizden ne talep ettiysek mail yolu ile milli eğitime de ilettik bu talebi; yani hiçbir illegal talebimiz olmadı. Lütfen eğitimci olduğunuzu unutmayın ve konuyu farklı boyutlara taşımayın, insanları sizin tabirinizle karalamayın.

Seher sonuçtan hiç memnun değil

19 Eylül 2024 12:06
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Uğur Okulları Körfez Kampüsünde Neler Oluyor?

12 Eylül 2023 23:11

Uğur Okulları Bayraklı Kampüsü Müdürü Davranışları

05 Ekim 2023 13:53
Huseyin sonuçtan hiç memnun değil

Sınav Eğitim Kurumları Ümraniye Tepe Üstü Sınav Anadolu Lisesi Öğrenci İlgisizliği

01 Kasım 2023 01:26
Cihan sonuçtan memnun değil