Emre sonuçtan hiç memnun değil

03 Aralık 2024 15:33

25 Kasım 2024 tarihinde "sihirliolta.com" üzerinden Ryuji Skyforce 10-50 gr kamışı sipariş ettim. Bir kez kullandığım ürünün performansını beğenmediğimden güç bela 14 günlük cayma hakkımı kullanarak iade etmek istedim. "Türkiye'nin en büyük balık av malzemecisi" olduğunu iddia eden bu firma, yasal hakkım olduğu halde kozmetik olarak sıfır olan ürünü almamak için inanılmaz çaba gösteriyor. İade süreci akabinde gelişmeleri video ve görsellerle paylaşacağım.

07 Aralık 2024 11:08

Özet olarak; 1)1 sefer kullanılıp hasar vermeden iade edilen kamışı kusur olmadığını bana teyit edip kullanıldığı gerekçesiyle iade ettiniz eksik kılıfı göndermeyi ve kullanımdan kaynaklı eğer varsa hasar bedelini ödemeyi kabul ederek. Kabul etmediniz. 2) Tehditkar tutum, art niyet ve firmayı karalamakla itham ettiniz. 3) Kişilik haklarıma zarar verecek (etik ve ahlaklı olmamakla) ifadeler kullandınız. 4) Çelişkili ifadelerle olmayan durumları olmuş ya da gerçekmiş gibi burda paylaşıp insanları da yanılttınız. 5) Ve en önemlisi koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarını çiğnediniz.

Oldu mu? Hiç olmadı. Bunların hesabını tek tek vereceksiniz yargı önünde.

06 Aralık 2024 09:55

5/12/2024 tarihi itibariyle ürünü geri iade ettiler. Açıkça tkhk m. 48/4'ü ihlal etmiş bu firmayı Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet ediyorum ve sonuna kadar peşinde olacağım. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.

06 Aralık 2024 16:10
İade Sürecinde Karşılaştığım Engeller

Bu arada çizikleri olan ve iadesi kabul edilmeyen kamıştan birkaç görsel. Belki de sihirliolta daki inceleyen arkadaş benim göremediğim bir şeyler görmüştür. Saygı duyarım.

06 Aralık 2024 16:10

Görseller part 2

06 Aralık 2024 16:11

Görseller part 3

06 Aralık 2024 19:53

Gerçekleri paylaştığım ve anayasa nezdinde haklarımı savunmaya çalıştığım için firma beni karalama, tehditkar tutum ve gerçeğe aykırıkla mahkemeye vereceğini beyan ediyor. Bu ithamların hiçbiri gerçeği yansıtmadığı gibi Türk adaleti gerekenlere gereken cevabı verecektir buna şüphem yoktur. Buradaki paylaşımlardan böyle bir sonuç çıkarmış firma. Görselde paylaşıyorum. Kullanıcı sözleşmesinde bile haklı olduğum apaçık ortadayken tutum ve davranış budur. Takdiri size bırakıyorum.

Yorumlar (26)

Barış

Sizinle artık muhatap dahi olmamaya karar verdik. Umarım etrafınızdaki insanlar bu yaptığınızı görürler ve size gerekeni söylerler.

Barış

Tamam siz emniyetten kayıtları çıkartın. Peki o kayıtlarda sizin bu ürünü hem de çapari atarım diye 50 gr çapari'de atarım diye 10:50 aldığınız çıkacak mı? En fazla 20 gram atıyorsanız neden 10:50kamış aldınız diye sorduğumda 50 gramlık çapari de atarım diye bu kamış aldığınızı beyan ettiniz mi? Bence siz yasalar yerine Balıkçılığı ve etik değerleri öğrenirseniz hayatta sizin için daha güzel şeyler olur. Lafa geldiğinde doğruluktan dürüstlükten bahsediyorsunuz ama bir firmaya kullandığınız kendi hatanızdan dolayı da memnun kalmadığınız bir ürünü yasaları bahane ederek iade etmeye çalışırken doğruluk dürüstlük bir anda kayboluyor değil m? O yasalar ya da web sitemizdeki mesafeli satış sözleşmesi sizin haksız olduğunuzu söylüyor ama yasalar bir kenara gerçekten kim olsa şunu yaptığında utanır diye düşünüyorum

Emre

Kullanıcı sözleşmesini bir okuyun ve haksız olduğumu buyurun ispatlayın. Sonuna kadar haklıyım. Sizin kendi kanunlarınıza göre dayatmalarınızı kabul etmediğim için bu öfkeniz. Bana ahlak konusunda akıl vermeden önce sırf daha fazla para kazanmak için insanları mağdur etmemeyi öğrenin önce.

iade-surecinde-karsilastigim-engeller-1.jpg
Emre

Sordunuz kaç gr maket atıyorsunuz diye? 10-20 gr arası dedim. Size uygun değil bu kamış yanlış ürün tercih etmişsiniz iadesini yapamayız dediniz. Bende dedim ki kamış hem sağlam olsun atarı geniş olsun yeri gelir 35-40 grla çapari yaparım dedim. Siz naptınız evet o zaman doğru tercih dediniz ve işin özetinde kullanıldığı için iade kesinlikle almıyoruz dediniz. Soruyorum size hangi amatör balıkçı kamışı kullanmadan kamış iyi mi kötü mü anlayabilir? Kamışı kullandım evet ve hasar vermemeye azami özen göstererek iade ettim, kılıf unutulmuş, aradınız beni. Kılıfı da göndereyim dedim. Yine kabul etmediniz. 15 yıllık surf balıkçısıyım, etik ve ahlaki değerlerimi yargılamadan önce kendi ayıbınıza bakıp utanmanız gerekirdi. Herkes görecek kim etik davranıyor, kim ahlaklı...

Barış

Neyse ki ürünü kargodan geldiğinde kargoyu açarken video kaydını alarak açtık ürün geldiğinde kılıfı dahi yoktu bu ürünün Çizik olmadığını iddia ediyor beyefendi. Ve bunu iade almamızı istiyor. İade için bir sebep var mı hayır beğenmedim ben yanlış ürün aldım. Satış sonrası parayı alana kadarmış. Parayı alıyoruz ürünü düzgün ve sağlam bir şekilde gönderiyoruz. Bunun dışında ne yapabiliriz. Ürünü kullansın denesin hatta bir gün ava gitsin kamış almaya gerek duymasın iki gün ava gitsin kullansın iade etsin şu an yaşadığımız durum bu ürünün kargodan geldiğindeki görseli de aşağıda biz bu ürünü böyle olduğunda iade almıyoruz kullanılmadığında 15 gün süre içerisinde iade alıyoruz bunun yüzlerce örneği var bu da herkesin yasal hakkı ama bu kanunların art niyetli kullanılmasına izin vermeyeceğiz.

Emre

Ayrıca kamış ulaştı geri iade ediyoruz dediğinizde sordum size;Kamışta bir hasar bir sorun var mı diye? Hasar yok ancak kullanıldığı için iade etmek zorundayız dediniz. Şimdi burda 360p 2 resimle çizik var hasarlı diyorsunuz. Beni etik ve ahlaklı davranmamakla itham eden bir firma için oldukça ironik. Hepsinin kayıtları var merak etmeyin gerektiği takdirde kayıtları savunmada sunacağım burda da paylaşacağım kanunlar çerçevesinde.

Barış

Neyse ki ürünü kargodan geldiğinde kargoyu açarken video kaydını alarak açtık ürün geldiğinde kılıfı dahi yoktu bu ürünün Çizik olmadığını iddia ediyor beyefendi. Ve bunu iade almamızı istiyor. İade için bir sebep var mı hayır beğenmedim ben yanlış ürün aldım. Satış sonrası parayı alana kadarmış. Parayı alıyoruz ürünü düzgün ve sağlam bir şekilde gönderiyoruz. Bunun dışında ne yapabiliriz. Ürünü kullansın denesin hatta bir gün ava gitsin kamış almaya gerek duymasın iki gün ava gitsin kullansın iade etsin şu an yaşadığımız durum bu. Ürünün kargodan geldiğindeki görseli de aşağıda biz bu ürünü böyle olduğunda iade almıyoruz kullanılmadığında 15 gün süre içerisinde iade alıyoruz bunun yüzlerce örneği var bu da herkesin yasal hakkı ama bu kanunların art niyetli kullanılmasına izin vermeyeceğiz.

Emre

1 gün kullanıp balığa gittim sadece 1 tane sarıkanat alabildim bu kamışla. İade için 450 TL verdim, gerekirse kullanımdan kaynaklı bedelini düşün ücretimi iade edin dedim bu firmaya (minimum 500 TL'ye razıyım dedim), av için gittiğim yere verdiğim yol ücretlerini artı size iade için uğraştığım zaman kaybını da hesaplarsak pek mantıklı gelmiyor açıklamalarınız. Markayı koruma çabanızı da anlayabilirim ancak yalan-yanlış ithamlarla herkesi yanıltmaya çalıştığınız için de Kanunlar çerçevesinde bedel ödemeniz için elimden geleni yapacağım bu saatten sonra. Hem mağdur olacağım hem suçlanacağım olmayan durumlar üzerinden. Nasıl bir firma olduğunuzu ve kimin haklı olduğunu herkes görecek.

Barış

Sevgili balıkçılar, bu kişi ürünü alıyor ve kullanıyor ama daha sonra beğenmedim diye sebepsiz yere ürünü iade etmek istiyor. Ürün kullanıldığı için iadeyi kabul edemiyoruz ve kendisi baskı uygulamak için buraya şikayet oluşturuyor. Bu durumda belki de bir çok firma uğraşmamak için ya da şikayete konu olmamak için boyun eğiyor ve ürünü iade alıyor ama biz kullanıcılarımıza sattığımız ürünlerde güveni esas aldığımız için bu ürünü iade alıp bir şekilde satmamız asla mümkün değildir. Bu ürünü de asla iade almayacağız. Müşterilerimizin doğru ürüne ulaşmaları için gerek sosyal medyadan gerek web sayfamızdan öğretici içerikler yayınladığımız gibi müşteri danışma hattından da kesintisiz destek veriyoruz. İadeye söz konusu üründe herhangi bir kusur olmamasına rağmen bu kişi tamamen keyfi bir şekilde ürünü kendince birtakım yasal dayanaklara uydurarak iade etmek istiyor. Etik dışı olduğunu düşündüğümüz bu gibi durumlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu işi düzgün yapmak için ve geliştirmek için mücadelemiz sürecek.

Barış

İçeriklerin web sayfamızda olması Ulaşamayacağınız anlamına gelmiyor ayrıca Youtube.com ya da diğer sosyal medya platformlarında da bunlar yayınlanıyor. Balıkçılığı bilmeden bize de sormadan 50 gram çapari de atarım diye 50 gram atarlı kamış alıp sonra ben bununla 15: 20 gramı atamıyorum diye kullanıp kullanıp iade edemezsiniz web sayfamızda yayımlanan ve sizin onayladığınız mesafeli satış sözleşmesinde de günümüzde modern insanların hakkı ve hukuku savunan etik insanların anlayabileceği gibi ürünü kullanıp sebepsiz yere beğenmedim diye iade edemezsiniz zaten bu da web sitemizde yayımlanan mesafeli satış sözleşmesinde belirtiliyor Olmaz ya hadi diyelim Tüketici Hakem Heyeti bu iadeniz onayladı siz bu şekilde alacağınız paranın hayrini göreceğinize inanıyor musunuz?

Emre

Evet ürünü alıyorum kullanıyorum ki kullanmak için alıyorum ancak beklediğim performansı alamadığım için iade ediyorum ki yasalarla da sabit en doğal hakkım bu. Diğer şikayetlerde apaçık görünüyor ki "eğitici ve öğretici" içerikleriniz sadece bizim de siteniz üzerinden görebildiğimiz görsel içeriklerdir. Diğer şikayetleri inceleyenler ne demek istediğimi gayet net anlayacaktır. Yanımdaki herkes bende 10-15 metre açığa atarken bu kamışla hep erimim düşük kaldı herkes patır patır balık alırken takımı toplayıp saatlerce insanları izlemek zorunda kaldım ve haklı sebeplerle iade etmek istediğim bu kamışı iade almadınız. 360p çektiğiniz görüntülerde çizikler nerede gösterin madem. Kullanıcı kaynaklı hasar varsa buna razı olduğumu bedelinden düşebileceğinizi belirttim. Kılıfı unuttum kargoyla göndereyim dedim kabul etmediniz. Her şartımı ve uzlaşmayı reddederek, kullanıcıyı yanıltıp mağdur etmeniz ve diğer başka sebeplerle dava edeceğim. Herkesin boyun eğeceği tek yer Anayasa kanunlarıdır herkes uymak zorundadır.

Barış

Peki buna yasalar karar versin. İyi günler.

Emre

Kullanıcı olarak size hak veriyorum demek siz haklısınız demek değildir. Orada belirttiğim ifade bir satıcı olarak sizi anlıyorum ürün hasarı varsa tüm masraflarınızı karşılayacağım siz de zarar etmeyin demektir. Ama siz naptınız parayı alıp tabiri caizse üzerine yattınız ve kullanmayacağım bir kamışı elime kakaladınız. Güzellikle, anlayışla çözmek istedim sorunu görece büyük zarar etmeme rağmen. Siz naptınız? Şimdi soruyorum hayat tecrübeniz var madem bu yaptığınız kul hakkına girmek değil mi? Şirketinizin sorumlusu sorundan günlerce sonra şikayetlerimi sosyal medyada paylaşınca bir anda dönüş sağladı ne hikmetse. Benim vicdanım rahat lakin siz o haksız kazançlarla rahat uyuyabiliyorsanız o da size kalmış... Hem paramla rezil ettiniz hem de anayasayı ihlal edip ücret iademi yapmamaya çalışırsanız bende Kanun'un bana verdiği haklar çerçevesinde hakkımı sonuna kadar savunurum. Bu kadar basit. Hayatta herkesin öğreneceği çok şey var bu da size güzel bir ders olur umarım.

Barış

Kullanıcı olarak size hak veriyorum demek siz haklısınız ama ben bu yasaları kullanarak ki o yasalar yok siz olduğunu iddia ediyorsunuz haklı olsanız dahi hakkım olmayan parayı almaya çalışacağım diyorsunuz bravo size siz her şeyi özetlemişsiniz ben günlerdir kibarca nazikçe sizi bu durumu anlatmaya çalıştım anlamadınız ama merak etmeyin hayat anlatır belli ki yasınız genç ve kul hakkına girmenin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz

Emre

Satıcı olarak size de hak veriyorum. Ama parayı aldıktan sonra birazcık arkasında dursaydınız müşterinizin hem bu tatsızlıklar yaşanmazdı hem 1 müşteri kaybetmezdiniz. Art niyetli ve yalancı biri olduğumu da öğrendim sayenizde çok sağ olun. Maalesef her şey parayı alana kadarmış. Çok üzgünüm ve kırgınım hakkınızda hayırlısı olsun.

Barış

Ürünü kullanmışsınız, üründe kullanıma bağlı çizikler söz konusu ve yasal olmayan bir şekilde iadesini talep ediyorsunuz. Normalde bu gibi durumlarda diyalog ile çözmeye çalışırdık ama size durumu nazikçe izah etmeye çalıştığımız halde art niyetli davranarak ve bu mecrayı tehdit unsuru olarak kullanmaya çalıştığınız için bu işi yasal mecrada çözeceğiz. Ekran görüntülerini aldık iyi günler.

Emre

Çizikleri ben göremedim tam olarak neredeler acaba?

iade-surecinde-karsilastigim-engeller-6.jpg
iade-surecinde-karsilastigim-engeller-3.jpg
Emre

Ben söyledim size ilk aradığımda bu iş uzamasın yasal hakkım var iade alın gerekirse bedelinden düşün kullandığım için uğraşmamak adına ama asla kabul etmeyen sizdiniz. Artniyetten bahsetmişsiniz oltayı 1 kere kullanıp çiziksiz göndermek artniyetse evet artniyetliyim. Merak etmeyin ürünün görselleri ve videosu kargolanmadan önce tarafımca çekildi. Bilirkişi karar verecek artık kim art niyetliymiş.

Barış

Ürünü kullanıp iade edemezsiniz. Yukarıda yazdıklarınız gerçeği yansıtmıyor. Kullanılan ürünler keyfi olarak iadeye söz konusu olamaz ki üründe herhangi bir kusur da yok. Telefon görüşmemizde kendi yanlış seçiminizden ötürü memnun olmadığınızı da dile getirdiniz. Sizin dediğiniz gibi olursa herkes ürünleri kullansın kullansın memnun değilim diye iade etsin o zaman. Eğer bu yorum burada kalırsa yalan beyan ile karalamaya yönelik hukuki süreci başlatacağız. Barış Ofluoğlu Sihirliolta.

Emre

Gerekirse emniyetten tüm görüşmelerimizin kayıtlarını da çıkaracağımdan şüpheniz olmasın. İnsanı haklıyken haksız gibi gösterme çabanız takdire şayan lakin ben o insanlardan değilim.

Emre

6502 sayılı kanun Madde 48(4) -son cümlesi. - Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir. Okuyun bakalım kullanıp iade hakkım varmıymış yokmuymuş. O mahkeme istediği kadar sürsün sonuna kadar uğraşacağım. Kendi yanlış seçimim olduğunu dile getirmedim ayrıca o sizin yorumunuz. Ürünü satana kadar her şey süper sorun yaşayınca müşteri tek başına. Yok öyle! Koskoca anayasayı görmezden gelirseniz neler oluyor birlikte göreceğiz. Mesafeli satışın ne olduğunu bilmiyorsanız yapmayacaksınız bu kadar basit. Ürünü gönderdim incelediniz hiçbir kusur olmadığını söylediniz ve sadece kullanıldığı için iade edip bana extra 450 lira kargo ödettiniz. Her neyse. Tüketici mahkeme heyetine başvurumu yaptım elimdeki delillerle. Ortada bir karalama yok. Olanı olduğu gibi anlatmak ve yasaları çiğneyenlerle uğraşmak var. Mahkemede görüşmek üzere.

Umut sonuçtan hiç memnun değil

Olta Mühendisi İade Sürecinde Yaşanan Sorunlar ve Güvensizlik

16 Haziran 2025 23:41
Engin sonuçtan hiç memnun değil

04 Ocak 2025 13:19

Kargolanmayan Sipariş Ve İlgisiz Müşteri Hizmetleri