Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Dönel Kavsak Kazasında Yol Hakkından Dolayı Ben Kusurlu Bulundum!

18 Ağustos 2023 13:03

Yandan aracıma çarptılar %100 ben hatalı çıktım. Dönel kavşakta ilerlerken şoför kapısı ile arka kapi arasına araç çarptı. Yol karşı tarafın hakkıymış ancak ben geçerken diğer araç kavşakta değildi. Zaten olsaydı ve ben onunu kesmiş olsaydım ben ona çarpardım. Hızlı geldiği için aniden kavşağa girmiş bulundu beni görmediği için bana çarptı. Çarpmanın şiddeti ile ben savruldum. Karşı tarafın yan airbagları patladı. Benim şoför kapım ice göçtü camim patladı. Kapımı açamadım bile yan koltuktan inmek zorunda kaldım. Zaten adam asla frene bile basmadı. Benim araca vurarak durabildi. Bu kazada nasıl ben suçlu oluyorum anlamak mümkün değil. Karara itiraz ettik ancak bu sırada beyefendi bir de değer kaybı davası açmış benden 90 bin istiyor. Zaten aracını sigortamdan yaptırdım. Kaskom olmadığı için kendi aracımıda cebimden yaptırdım. Üstüne bir de değer kaybı ödenmem isteniyor. Bu kararı alırken hiç mi açıp kameralara bakmadınız? Ben kavşağı tamamlamak üzereydim zaten ki yandan vurması bunu gösteriyor. Hadi onu da geçtim hiz siniri denen şey neden hesaba katılmıyor? Sırf yol hakkı onun diye böyle saçma bir karar nasıl verilir anlamıyorum. Bu kararı alandan tutun dava açan karşı tarafa kadar hiç kimseye bu paraları helal etmiyorum. Bu parayı ödeyip bu isin peşini de bırakmayacağım. Dava ise dava. Seneler sürse de davamdan vazgeçmeyeceğim!

18 Ağustos 2023 12:55

Zaten karşı tarafın sigortacısı geldi hemen. Tutanağa bir şeyler yaptı bende şokta olduğum için hiç dikkat edemedim. İlk defa böyle bir kaza yaşadım. Arabam devrilecek diye çok korktum. Normalde duz devam edecekken savrulup yönüm kavsak içine dondu. Saatlerce elim ayağım titredi. Karşı tarafta hep benim hatamdı görmedim son anda fark ettim frene basamadım bile dedi ama sigortacısı gelince isler değişti. Simdi bir de utanmadan aracının değer kaybını istiyor. Yol hakkı onun diye hızlı gitmesi mi gerekiyor anlamıyorum. Kaldı ki adam beni görmemiş bile. Bir kağıt çizimine bakıp olasılık üretemeyecek kadar tecrübesiz bir kurul mu rapor hazırlıyor acaba? Ne yani yol hakkı bu kisinin hop kapat dosyayı. Ne güzel ya.

31 Ağustos 2023 07:23 (Şikayetten 12 gün sonra)

Sayın İlgili, Yaşamış olduğunuz soruna yönelik itirazınızın incelenebilmesi adına talebinizi iletmenizi rica ederiz. Saygılarımızla, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi

Ahmet
Ahmet

Merhaba cansu hanim cevap verebilirseniz çok sevinirim. Aynı sizin başınıza gelen talihsiz kazs bizim başımıza geldi. Mahkemeye başvurdunuz mu bir sonuç alabildiniz mi yardımcı olursanız çok sevinirim

Cansu

Kusur oranına itiraz ettik ancak zaten değer kaybı davası açılmıştı. Usulsuz bildirim davası açtık ve kazandık. Avukatın istediği ücretten muaf olduk. Kusur oranı %25 karşı tarafa olmak üzere değişti. Belli bir miktarda uzlaştık ve davayı kapattık. Ancak madem değişebilen bir durum vardı neden bastan bu şekilde olmadı ve neden biz bu kadar uğraşmak zorunda kaldık bunlar hala soru işareti. Ayrıca hala bu kazanın kusurunun yari yarıya olması gerektiğini düşünüyorum. Değişebilen bir karar çok da sağlıklı değil bence. Sadece sunu söyleyebilirim; kaza yaptığınızda kaza tutanağını kesinlikle kendiniz ve detaylı bir anlatımla eksiksiz doldurun. Basit anlattım her şeyi değiştiriyor.

15 Eylül 2025 20:01
kazadan-sonra-haksiz-kusur-orani-ve-itiraz-hakki-engeliyle-magduriyet-4.jpg