Shipentegra Eksik ve Hatalı Bilgi Vermesi Bize Pahalıya Mal Oldu

Shipentegra Eksik ve Hatalı Bilgi Vermesi Bize Pahalıya Mal Oldu
10 Ekim 2023 14:093.741

Amerika'ya ilk kargo gönderimimi fiyatlarını uygun bulduğum için shipentegra'yla göndermek istedim. Paketi hazırlayıp ofise götürdüm. Paketin bütün bilgilerini, posta kodu vs. Hepsini girdik. Oradaki bir bayan yardımcı oldu. Ürün birim fiyatına ne yazmam gerektiğini sorunca, 'ürünün fiyatı neyse onu yazacaksınız' denildi. Orada o kadar çalışanın içinde birisi de gümrük vergisi için sınır var, onu aşmamak gerekiyor. Düşük yazın demedi, söylenilen şekilde yazdım, gönderdim ve paket Amerika gümrüğe vardığında karşı tarafa dolayısıyla bana yaklaşık 800 $'lik bir vergi çıkarıp bayanın adresine göndermişler. Geri getirtelim desek, kargonun tekrar gidip gelmesi bir sürü mesele, kaybolma riski de cabası. Ödemek zorunda kaldık. Uyguna gönderelim derken çok daha büyük zarara uğradık. İkinci gönderimizde başka kargolarla görüştük. Hepsi de gümrükte vergi için limit olduğunu, bu limitin üstüne çıkmamamız gerektiği konusunda bilgilendirdi.

Bunun için proformada fiyat düşük gösterilmesi lazım dediler. Baktım, hepsi aynı şeyden bahsediyor. Deneğe ki bu bütün yurt dışı taşımacı firmaların bilmesi gereken bir prosedürmüş. İkinci gönderimde gümrük vergisi alınmadı. Bu durum tamamen shipentegra'nın müşteriye yanlış ve eksik bilgi vermesinden kaynaklanıyor. Uyguna gönderelim derken, firmanın sorumsuzluğu, boşvermişliği yüzünden bize çok pahalıya patladı. Bir daha asla shipentegra'yla çalışmama kararı aldım. İlk gönderimde kargo firması tarafından gümrük kuralları vs. Hakkında doğru düzgün bir şekilde bilgilendirilmediğimiz için tamamen yanlış yönlendirildik. Yurt dışı gönderimlerinde mümkün olduğunca sistemli çalışan ve yurt dışı prosedürlerine uygun çalışan ve müşteriyi bu konuda bilinçlendiren firmaların tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum!

10 Ekim 2023 13:59
Eki aç

Ekte bilgiler mevcut, kabul tarihi, ödeme talimatı ve fatura şeklinde

10 Ekim 2023 14:28 (Şikayetten 19 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz; Tarafınıza dönüş sağlanılarak geri bildirim iletilecektir ShipEntegra

10 Ekim 2023 15:05

Firma aradı benim öncesinde araştırma yapmam gerektiğini hatta eğitim almam gerektiğini söylediler, yurt dışına her Kargo gönderen müşteri eğitim mi alıyormuş, ben Kargo yetiştirmek için uğraşacağım bir de o dar vakitte eğitim alacağım öyle mi? O halde neden öbür Kargo firmalarının hepsi gümrük konusunda bilgi veriyor, o zaman burda bir düşünmek gerekiyor? Yazımda da belirttiğim gibi yurt dışı gönderimlerinde Uluslararası prosedüre uygun sistemle çalışan ve müşterilerin de bilinçlenmesini sağlayan firmalar tercih edilmeli

16 Kasım 2023 12:54

Müşteri ilişkilerindeki bayan beni aradı tekrar, ilk yurt dışı Kargo gönderiminiz olduğunu söyleseydiniz Yardımcı olurlardı dedi, ben zaten defalarca tekrarladım orada ilk gönderimim olduğunu gayet de iyi biliyorlar Tekstilkent teki çalışanlar, onun öncesinde de araştırsaydınız diyordu aynı bayan, neyi araştıracağım Uluslararası taşımacılığı üstlenen bir firma hele de ilk gönderimimde beni gerektiği şekilde yönlendirmeyecekse, bana rehber olmayacaksa o işi zaten yapmasın, gümrük prosedürü diye bir şey var bütün yurt dışı Kargo firmaları bundan haberdar ve buna göre yönlendiriyorlar müşteriyi ben bunu gayet net gördüm, bir shipentegra bunu bilmiyorsa bu işi yapmasın!

27 Ekim 2023 19:02

Ben tam olarak anlayamadım ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla tamamen prosedür bilgisizliğinden kaynaklıysa bu firmadan hizmet almak güvenli değil buradan bunu mu anlıyoruz hangi firmayla çalışacağımıza neye göre karar vermeliyiz bu durumda? Şimdi ben de kararsız kaldım

24 Ekim 2023 14:13

Merhaba, ben de shipentegra ile çalışmayı planlıyorum ama şüpheye düştüm şimdi, siz hangi firmayla çalışıyorsunuz tercihiniz nedir acaba, yardımcı olur musunuz?

5 Şubat 2024 22:331.760

"İletişime geçerek konu hakkında yardımcı oldular. Teşekkürler..."

Shipentegra Fazla Ücret Aldı

26 Eylül 2023 18:481.588

"Çözüm için uğraştılar Umarım tekrarlanmaz tekrar teşekkür ederim"

Shipentegra Kargo Paketi Ölçüleri Yanlış Girilip %70 Ekstra Ücret Kesiliyor.

12 Eylül 2023 11:502.472

"Şikayetime hızlıca dönüldü ve fiyatlandırma hemen düzeltilip alınan ekstra ücret bakiyeme iade edildi. Bunun için teşekkür ediyorum. Aynı ilgiyi yazılımlarında yer alan destek biriminden talepte bulunduğumda da bekliyorum. İleride aynı durum yaşanmaması için bir öneri sunuldu. Bunun için ayrıca teşekkür ederim."

Shipentegra Kargo Paketi Ölçüleri Yanlış Girilip %70 Ekstra Ücret Kesiliyor.