Zorunlu Bidon Satışıyla Mağduriyet: Shell Keklikpınarı Şubesi

Zorunlu Bidon Satışıyla Mağduriyet: Shell Keklikpınarı Şubesi
12 Ocak 2024 18:14

29.12.2023 günü saat 17.30 dolaylarında aracımın Ankara Mevlana Bulvarı (Konya Yolu Üzeri) yakıtı bitmesi üzerine en yakın istasyon olan Shell Keklikpınarı Şubenize bidonla yakıt almak için müracaat ettim. Pompada görevli personeliniz bidona yakıt veremeyeceklerini yakıt vermelerinin tek şartının "marketten kırmızı yakıt bidonu almam şartı koşulduğunu, bunu istasyon sahibi patronlarının kendilerine şart koşulduğunu" bildirdi. Ben, bir avukat olarak böyle bir yasal düzenleme yahut kısıtlama olmadığını kendilerine bildirsem de marketten bidon almadan yakıt veremeyeceklerini ısrarla yineleyerek beni o bidonu aldırmaya icbar ettiler. 70TL'ye bidonu kredi kartımla satın aldım. Akabinde pompa başına gittiğimde t. C. Numaram ile 150TL'lik de yakıt aldım. Pompacı görevliniz buna mecbur bırakıldığımızı kabul ederek diğer petrollerde böyle bir zorlama olmadığını itiraf etti. Mezkur durum karşısında mağdur ve zor durumda kalmış olmama aldırış edilmeden bir Shell müşterisi olarak ilgili şubenizi kullanmamaları hususunda Ankara'da yaşayan meslektaşlarıma uyarıda bulunacağım. Elimde ödeme belgeleri (fiş ve pos slibi), fotoğraf ve video kayıtları da mevcuttur. Şubenizin elindeki 20TL'lik bidonu zorla fahiş fiyata satmasını kabul etmemekteyim.

15 Ocak 2024 10:20 (Şikayetten 2 gün sonra)

Alp
Alp

Hadi pompacı bilgisiz diyelim siz avukat olarak nasıl bu kadar bilgisizsiniz anlamak çok zor. Öncelikle karakola yakıtı ne için alacağınızı bildirip gerekli izin kağıdını almadan bidona benzin alınması zaten yasak. Ayrıca o bidonun adı kırmızı bidon değil antistatik yakıt bidonu. Antistatik ne demek statik (durağan) elektriklenme yapmaz! Bu ne demek hani birisiyle veya merdiven korkuluğunu tutarken çıt diye bir ses çıkar offf elektrik çarptı deriz ya o işte. Bu neden önemli o sırada bizim çoğu zaman göremeyeceğimiz bir kıvılcım oluşur. O kıvılcım elimiz veya korkuluk için tehlikeli değil ama benzin o kadar yanıcı bir madde ki o kıvılcım bir anda benzinin alev almasına sebep olur sonra yangınlar, facialar, acı tecrübeler Allah korusun. Keşke bilinçli bir vatandaş olup da bunları bilseydiniz, tedbir amaçlı büyük bir marketten yarı fiyatına bir antistatik yakıt bidonu alıp aracınızda bulundursaydınız.

Umut

Aldığım şey mazot Alp denen Bey. Keşke sen de "yakıt" kelimesinin salt benzin olamayacağını düşünebilecek kapasiteyi haiz olsaydın. Motorini nasıl öyle "çıt" diye tutuşturuyorsun bir anlat da öğrenelim. Olur mu?

No Name
No Name

Satin aldığınız bidon antistatik özelliğe sahip akaryakıt bidonu Görevli size bidon aldırmakla doğru olanı yapmış. 2. Si de t. C. Kimlik numarası olmadan bodona yakıt vermek maliye tarafından yasak denetimde istasyona ceza gelir. Pompacı doğru olanı yapmış. Tek yanlış bidon 70 TL çok pahalı

Doğukan
05 Haziran 2025 01:18

Ömer
26 Ekim 2023 16:33
Shell İstasyonda Sorun Var
Shell İstasyonda Sorun Var
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

18 Eylül 2023 09:09