Shell Benzin Aldıktan Sonra Araçta Oluşan Problem

Necmettin
23 Haziran 2023 23:39

29.03.2023 tarihinde 2021 model araç iş dışından aldım. Ankara ilinde yakıtı hep OSB Ankara 5665 numaralı Shell benzinden aldım. En son 08.06.2023 tarihinde yine aynı yerden aldım. Aldığım gün araçta bugüne kadar olmayan bir sıkıntı hissettim. Araçta istop etme gibi sıkıntılar aşırı benzin kokusu geldi. Daha sonra aracı servise götürürken araç bir farklı arıza kodları verip daha sonra aracı bir daha çalıştıramadım. Çekici ile Toyota ALJ servisine götürdüm bana servis araçtaki benzinde bir problem olduğunu aşırı koktuğunu tahlil yaptırmanız gerektiğini söylediler. Bende Shell ile iletişime geçtim Shell Yetkilileri gelip benzin deposundan numune yakıt alıp tahlili götürdüler. Bugün yani 23.06.2023 tarihinde bana tahlil sonucunu gönderdiler ve sizin depodan alınan yakıt *standartlara aykırı olduğunu ancak biz benzin aldığınız bayiimiz de yakıt tahlili yaptırdık. Bir sıkıntı olmadığı gördük. Problem sizin aracınızın deposundan kaynaklı ama bu durumu net olarak belirtmediler. Sadece Shell den 4 defa benzin aldığımı belirtiler yani daha önceden yakıtlardan kaynaklandığı kastederek gibi bir yorumda bulundular ve kesinlikle zararın karşılamaya ağını söylediler. Zaten ben aracı Ankara da kullandığımda beri aynı yerden yakıt aldım. Şimdi servis aracın motoru zarar görmüş motoru açmamız gerekiyor. Yaklaşık 100.000 TL bir masraf olacağını beyan ettiler. 17 yıllık bir devlet memuru olarak bir kasım birikim diğeri borçla aldığım aracımın hem de garantili olan aracımın param olmadığı yaptırma işlemine başlatamadım. Yazık değil ya bu emeğe 3 ay önce başka bir yerden alınan yakıtı bu zamana kadar zarar vermedi de en son Shell den alınan yakıttan sonra böyle bir sıkıntı oldu. Araçta Shell yetkililerine sesleniyorum beni mağdur ettiniz zararımın karşılanmasını istiyorum.

28 Haziran 2023 17:23 (Şikayetten 4 gün sonra)
Necmettin
09 Temmuz 2023 00:06

Ben aracıma 30. 03.2023 tarihinde Shell den 35 litre benzin aldım yani neredeyse depoyu fullledim. Aracımı LPG de kullandığım için bideha 08.06.2023 tarihinde tekrardan Shell 31 litre benzin aldım bu 3-4 aylık sürede başka yerden benzin almadım. Son aldığım gün benzinlikten çıktıktan sonra araçta benzin kokusu geldi ama daha sonra zaten araçta sıkıntılar olmaya başladı sıfıra yakın araç nasıl bu hale geldi eğer çok daha öncesinden sıkıntı olsaydı önceden sorun ortaya çıkar yani 4 ay içinde 2 kere Shell den benzin almışım. Bu süreçte başka yerden almamışım. Teknik servisiniz tekrar değerlendirsin çok mağdurum bu durumu herkes kendi başına gelmiş gibi değerlendirsin.

Ömer
26 Ekim 2023 16:33
Shell İstasyonda Sorun Var
Shell İstasyonda Sorun Var

Gözde
23 Mayıs 2023 12:25
Ali sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul Kuzuoğlu Shell Firmasının Aracıma Yanlış Yakıt Koyması

18 Ekim 2023 11:39