SGK Maaşım İşverenin Yanlış Giriş Yapmasıyla Kesildi

21 Aralık 2023 00:41

Emekliyim, bugün maaşım yatmadı. 170'i aradım, iş verenin yanlış giriş yapmasından dolayı emekli maaşım kesildi. 170 numaralı hattaki yetkili, iş verenin SGK'ya bildirmesi gerektiğini söyledi. Bildirdikten sonra emekli maaşımın hemen bağlanmayacağını ifade etti. Bu iş verenin hatası yüzünden maaşımın ivedilikle bağlanmasını SGK'dan arz ve talep ediyorum. Kiram ve faturalarım var, zor durumdayım. Yiyecek alacak param yok.

profile profile profile

Yorumlar (20)

Altan

Bugün günlerden 19.04.2025 bugün yatması gereken emekli maaşın şu anda çalışmış olduğum işverenin muhasebecisi min benim girişim mi emekli değil de normal olarak yaptığından dolayı benim emekli maaşım bugün itibariyle ödenmedi haliyle endişe içindeyim ne yol izleyeceğimi de bilemiyorum ne kadar sürede düzeltilecek geriye dönük para alabilecek miyim kafanda soru işaretleri çoğaldı yardımcı olursanız bilgisi olanlar sevinirim

Murathan

Altan bey işveren SGK dan giriş kodunu düzeltmesi için dilekçe verdi. Bunun dışında benim yapmam gereken bir şey var mı?

Altan

Geçmişe dönük yatmayan maaşınız varsa SGK yeniden maaş bağlandığında yatırıyor hangi tarihte maaşınızı alıyorsanız yine aynı tarihte maaşınızı alıyorsunuz yatmayan aylarda yine alınıyor

Murathan

Altan bey merhaba ne kadar sürede tekrardan bağlanıyor. Geçmişe dönük almadığımız maaşımız yatırılıyor mu? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Halil

Altan bey, ne kadar sürede normale dönüyor, uzun sürüyormu? Gerçekten şu anda bende çok panik haldeyim. Soruma dönüşünüz için ayrıca çok teşekkür ederim.

Altan

Normale döndü ilginiz yardımlarınız için çok teşekkürler aynı maaşım aynı tarihte alıyorum ama bu süreç beni çok panikletti

Halil

Altan bey merhaba, aynısı benim başıma geldi şimdi. Sizin sorununuz düzeldi mi? Düzeldiyse; maaş miktarında, maaşınızı aldığınız tarihte vs. Bir sorun var mı? Ne kadar zamanda tekrar maaşımız hesabımıza geçiyor? Aydınlatırsanız sevinirim, çok teşekkürler.

Halil

Mürvet hanım; aynısı benim başıma geldi şimdi. Maaşınız düzeldi mi? Ne kadar zamanda yattı maaşınız? Bir de; aynı tarihte mi alıyorsunuz, yoksa maaş tarihi değişiyor mu?. Herhangi bir kesinti falan oluyor mu? Teşekkür ederim.

Haye
Haye

Merhaba. Bizde aynı durumu yaşıyoruz şuan maaşınız tekrar bağlandımı acaba.

Hera
Hera

O yıllardaki işverene ulaşamazsak nasıl bir yol izlenir. Emeklilik dilekçesi verdiğim kurum çözebilir mi

Bülent
Bülent

Bu SGK nasıl bir sistem de çalışıyor ki uyarı vermiyor bu kişi emeklidir diye. SGK ile övünen hükümet çağ dışı bir sistemle insanları mağdur etmektedir... Başka birisi bu kişinin haberi olmadan da bu şekil bir giriş yapsa yine emeklinin maaşını haberi bile olmadan kesiyor sistem... İşte size Yüzyıl da Türkiye SGK si... Sizi ölü bile gösterirler haberiniz olmaz

İlkay

Merhaba aynı durum benim başımada geldi ne kadar sürede düzeltildi

Büşra
Büşra

Merhaba aynı durum başıma geldi acaba maaş kesilince yatmayan maaşlarınızı alabildiniz mi

Cansu

Merhaba, Düzelmesi 2 ayı buldu. Süreç şöyle oldu. 1. İş verenin düzenlediği evrak ile iş yerinin bağlı olduğu SGK ya gidiliyor, dilekçe veriliyor. 2. Evrakın kopyası ile emekli olduğunuz SGK kurumuna gidiliyor, dilekçe veriliyor. Bunlar olduktan sonra sanırım 3 ay düzensiz maaş aldım. 3 ay sonra düzeldi zamanında ve eksiksiz maaş aldım

Cansu

Merhaba, İşlemlerinizin düzeltmesi ne kadar sürede yapıldı. Ben 28 Mayıs'da dilekçe verdim halen düzeltme yapılmadı. E-devlette Aylık/Gelir kesilmiştir. Yazıyor.

İlkay

Merhaba Bende şu an işverenden kaynaklı aynı sorunu yaşıyorum. Düzeltme yapıldı ama ilk maaş bağlanan yere dilekçe için gitmek gerekiyormu? Süreç ne kadar sürüyor acaba teşekkürler ler

Ergin

Merhabalar, aynı durum benim başıma geldi, nasıl bir yol izlediniz, bir gelişme oldu mu SGK sisteminin bu durumlarda uyarması gerekiyor, hepimizin ihtiyacı olan maaşınızı haksız yere kesilmiş oluyor

Oğuzhan
Oğuzhan

Merhaba tam olarak süreç ne kadar sürdü bilgi verebilir misiniz

Ergin

Hayırlı olsun sizin için, benimde işlemlerim hal oldu mesaj geldi 2 güne kadar yatacak👍

Mürvet

İş yerinin bağlı bulunduğu SGK ya iş yerinden düzeltilmiş belge ile elden verdim sonra Unkapanı na emeklilik için dilekçe verdiğim yere gittim oradan da düzeltme yapıldı maaşım normalde 20,12,2023 de almam gerekirken 2 hafta sonra yatar dediler bekliyorum çalışan emekliye 5000 TL verilecek hakkımı kaybetmem değil mi diye sordum hayır dediler çok haklısınız böyle bir durum olduğunda mesaj göndermeleri gerekir çok saçma kesmeye gelince hemen kesiliyor düzeltme sonrası 2 hafta sonra yatar diyorlar haksızlık

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Eksik Emekli Maaşı
4 Takipçi