SGK GSS Borcu/geçmiş Dönem Ve Gecikme Borcu Haberdar Edilmeme

Ecenaz
12 Eylül 2024 20:48

Merhabalar, bugün haber izlerken A**** GSS borçları ile ilgili bir haber görmüş. Ben de bana hiçbir SMS vs. gelmemesine rağmen merak edip baktım ve 10 bin küsuratlı bir borç ile karşılaştım. 25.05.2005 doğumluyum, maddi zorluklardan dolayı açık öğretimden mezun oldum. A**** %60 engelli ve üvey babam var, kardeşim de keza çalışıyor. Lise terk, kirada kalıyoruz. Benim GSS'ye dahil olduğuma ilişkin hiçbir haberim yoktu; ne SMS yollandı ne de bilgilendirme kağıdı. 26 Mayıs'ta direkt otomatik oluşmuş, gelir tespiti de yapılmadı. Bu süreçte, 2023'te zorunlu psikiyatri tedavisi görüyordum ve birçok sağlık sorunum var. O dönem Ekim ayına kadar ortalama 6-7 defa hastaneye gittim, daha da gitmedim. En son Ekim'de acile gittim ve orada bana 'sigortan yok ama durumun sarı alan olduğu için ödeme çıkmıyor, geçebilirsiniz' dediler. Kayıt açarken, keza ondan önce de sigortaya gitmiştim, ücretsiz yararlanabiliyor muyum diye ama bana sigortan var denmedi hiçbir şekilde. Hatta üvey babamın üstüne dahi olmayan annesinin köydeki yerinden bahsettiler. Ben de çıktım, uzun süre gitmedim. 22 Temmuz'da en son GSS'den ücretsiz yararlanabiliyor muyum acaba diye yine gittim, çünkü psikiyatri hastası olmama rağmen maddi durumum yok diye hastaneye gitmeyip tedavimi bıraktım. Keza kadınsal rahatsızlıklarım da mevcut; 1 yıldır regl olmamama rağmen sigortam yok diye hastaneye gitmiyorum. 22 Temmuz'da oradaki memur yine bana GSS'en var demedi, üvey babanın üstüne gözüküyorsun dedi. Ben de onun üvey babam olduğunu, kirada yaşadığımızı, sağlık sorunlarımdan çalışamadığımı söyledim. Bana bir kağıt verdi; ailenin T.C.'sini vs. gir, sonra da kontratı getir kiraya dair diye. O aylarda ben yine depresyonda olduğum için evden çıkmadım, hatta 3 aydır evden hiç çıkmıyorum, gidemedim ve bugün bakıyorum borcum gözüküyor. GSS başvuru sitesinden sorgulama yapmaya çalışıyorum. Kayıt gözükmüyor, ödenmemiş zam gelmiş. O konu hakkında da hiç bilgilendirme almadım bugüne kadar. Bu borcu nasıl iptal ettirebilirim ya da ettirebilir miyim? Bilseydim en azından hastaneye gidip tedavi olup çalışırdım ama hiçbir bilgim yoktu. O sene de yeni reşit olduğum için bu tarz otomatik sistemden vs. de bilgim yoktu. Bana yardımcı olur musunuz? Nasıl yol izlemeliyim? Bu borçların silinmesini talep ediyorum. Çok zor durumdayım. Ailem ödeyemez.

profile profile profile
Ecenaz
12 Eylül 2024 20:33

Yarın da SGK ya başvuracağım yüz yüze ama bilgilendirilmek ve iptali mümkün mü mümkünse iptalini talep etmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim ödeyebilecek durumum yok

Aida

Borcunuz iptal oldu mu acaba? Aynı durumdayım.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu
5 Takipçi