SGK EYT Eksik Prim Günü Satın Alma.

Eray
27 Mart 2024 00:13

99 Mayıs girişli bir EYT'liyim 45 yaşımdayım çıkan EYT yasası sayesinde yaş ve gün sınırlamam kalktı ancak çalıştığım yerlerin prim ödememesi, sağlık durumundan bir çok zamanda çalışamama gibi durumlardan şu anda 2500 gün primim bulunmakta buna 550 gün daha eklerseniz 3000 gün prim ödemem olacak ancak benim 5900 gün Prime ihtiyacım var. Ancak 1 sene boyunca pandemiden ötürü çalışamadım çünkü çalıştığım yer restorandı ve pandemide kapalıydı sahibide bize devlet desteğine bağladı. Pandemi döneminden 1 sene çalışamamanın borçlanmasını yapmıyor SGK bir yasa çıkarmışlar örneğin pandemide çalışan paket servis yapan ama çalışmıyor gösteren iş yerine af çıkmış geriye dönük olarak SGK yatırma affı çıkmış. E benim patronumun suçu ne? Adamın iş yeri paket için uygun değildi ve kapalı kaldı ben ödeyeyim gün satın alayım diyorum SGK ya pandemi günleri hayır yanıtı geliyor. Geçmişe dönük gün satın alabileyim Bağkur'lu gibi onların bu hakkı var diyorum hayır diyor. 3600-4500 gün den emekli olalım 99 sonrası için böyle bir hak var tamamlayalım diyorum hayır diyor. EYT hakkımız teknolojinin olmadığı dönemlerde ödenmemiş SGK larımız yüzünden olmuyor. Bu adaletsizliktir. 5900 günü 1 kerede tamamlayacak veya eksik günü satın alabilecek bir alan açılmalıdır. Bu yönde çok mağdur vardır. Lütfen eksik prim günlerinden dolayı EYT'si işleme konmayanlar için bir şey yapılsın. Bu zamanda çok zor yaştan dolayı iş bulmak.

profile profile

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi