SGK Dapson Fatol 50 Mg İlaç Temin Sıkıntısı

SGK Dapson Fatol 50 Mg İlaç Temin Sıkıntısı
13 Kasım 2023 16:0111.150

SGK raporlu olarak kullandığım Dapson- Fatol 50 mg isimli ilacı aylardır temin edemiyor. Vaskülit hastasıyım kaşıntı ve yaralar vücudumu sarmış durumda başka bir tedavisi de yok.
Yurt dışı ihale şartları tamamlanamadığı için toplu alım yapılamadığı bilgisi veriliyor. Bir sürü hasta bu ilacı bekliyor.
Eczacılar birliği ücreti dahilinde getirebilirken yıllarca prim ödediğimiz SGK temin edemiyor.
Ayrıca ilaç kara borsa da çok uçuk rakamlara satılıyor.
Konunun acil çözüme ulaşması gerekiyor.

Yorumlar(8)

28 Şubat 02:42

Bende Dermatitis herpetiformis hastasıyım yani basit bir ilaç işini bile çözülmeyen bir SGK sistemi olamaz gerçekten çok ciddi rahatsızlık yaşıyoruz ve muhatap yok ne olacak bu işin sonu bilemiyorum Allah yardımcımız olsun

8 Mayıs 2025 19:10

Merhaba Bu Dapson ilacını Türkiye'de bulabiliyormuyuz

6 Mart 2024 20:57

Maalesef Türk eczacılar Birliğine ücreti gönderseniz de bir gelişme olmuyor 4,5 ay bekledim olmadı ücret iadesi aldım. Bende tanıdık aracılığı ile getirmeye çalışıyorum elimde 10 gün idare edecek kadar kaldı Allah yardımcımız olsun

5 Ocak 2024 14:10

Ben de aynı dertten muzdaribim. 8 tane ilacım kaldı. Günde iki defa kullandığım ilacı teke düştüm mecburen. İlacı kullanmadığımda vücudumda yaralar çıkıyor. SGK ilacı kendiniz temin edin diyor. Yurt dışı ilaç olduğu için kendim temin edemiyorum. Mecbur TEB'e başvurdum tekrardan. TEB de ona keza; firmanın ilacı göndermediğini söylüyor. Kaldık böyle. Hayırlısı.

15 Aralık 2023 14:40

Dapson Fatol 50 Mg ilacımı SGK ibnisina 1 yıldır getirmiyor ihaleye çıkılmadı diyor kendi ücretiniz ile alın diyor bu ülkenin vatandaşı olarak bu lafı hak etmiyoruz lütfen acil ilacımız getirilsin artık kaşıntı yaralarımız iyice arttı ilacım yok param yok getirin ilacımı SGK ibnisina.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

SGK Yurt Dışı İlaç Temini

8 Mayıs 2024 16:122.839

Yurt dışından getirilen ilaçlar (Dapson Fatol 50 mg 100 tablet) her seferinde 3 veya 4 kutu yazılmasına rağmen ve üsteli...

1 Yorum

SGK İlaç Temini Yapılsın

3 Ağustos 2023 01:441.756

Benim de cilt hastalığım nedeniyle kullandığım dapson fatol isimli ilacımı Türk Eczacılar Birliği temin edemiyor, elleri...

1 Yorum

SGK Hayati İlaç Temininde 5 Aylık Aksama!

15 Mart 2025 14:021.277

Tiroid Medüller Ca hastasıyım. Raporlarını, reçetelerini ve Sağlık Bakanlığı onayını girdiğim Caprelsa 300 mg ilacımın t...

SGK İlaç Mağduriyetimizin Giderilmesini İstiyoruz!

SGK İlaçMağduriyetimizin Giderilmesini İstiyoruz!

Serkan
SGK Ve Sağlık Bakanlığı Kremleri Ödemeyip, Hastaneye Krem Vermiyor!

SGK Ve SağlıkBakanlığı Kremleri Ödemeyip, Hastaneye Krem Vermiyor!

Nuriye

Öne ÇıkanKonular