SGK 4a Prim Günlerimin Silinmesi

SGK 4a Prim Günlerimin Silinmesi
Birol
26 Aralık 2023 22:50

04.08.2023 tarihinde gerekli şartları sağlayarak E-devlet üzerinden 202304184751152572601664 barkod numaralı talep belgesi ile emeklilik başvurumu yaptım. Ancak SGK döküman takip sisteminden 20/11/2023 tarihli güncelleme ile sistemde 5921 olan prim gün sayımın 5872 güne düşürüldüğünü gördüm. Böylece 5900 olan prim günü sağlama şartını kaybetmiş oldum. Daha sonra ekteki yazı ile bunun sebebinin; 2019/9 ve 2020/21 sayılı genelgelere göre yurt dışı giriş-çıkış tarihlerimin tespit edildiğini ve yurt dışında olduğum günlerdeki hizmet günlerimin iptal edildiğini gördüm. Hizmet sürelerim sırasında yurt dışına çıkışlarım, uluslararası firmalarda çalışmış olmam sebebiyle çok kısa süreli iş seyahatleri ya da yine kısa süreli tatil amaçlı olmuştur. Daha önce yaptığım yurt dışı borçlanma işlemleri sırasında da aynı şey tespit edilmiş ve benden yurt dışı seyahatlerimin işveren tarafından görevlendirilerek gönderildiğini ispat etmem istenmiştir. Ben de buna istinaden eski çalıştığım firmadan yazı alarak yurt dışı borçlanma işlemlerini yaptığım İstanbul/Tuzla Sosyal Güvenlik Merkezi'ne sunmuş ve yazı orada kayda alınmıştır. SGK döküman takip sisteminde de 31/07/2023 tarihli belge ile görünmektedir. Dolayısıyla iptal edilen bu günlerimin tekrar hesaba katılarak 04.08.2023 tarihli başvurumun işleme alınması konusunda gereğinin yapılmasını arz ederim. Aksi takdirde tekrar başvuru yapmak zorunda kalacağım. İlk başvuru yaptığım günden ikinci başvurumun sonuçlanana kadar geçen süre boyunca hak kaybına uğramış olacağım.

sgk-4a-prim-gunlerimin-silinmesi-2.pdf

Ism
Ism

Peki hafta sonu veya Yılbaşı veya bayram tatillerinde yurdisjna çıkarsan yine siliniyormu acaba?

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Genel Sağlık Sigortası
3 Takipçi