SGK 2020 Den Beri Engel Engel Engel Pes Dedik Artık

13 Ocak 2024 01:20

Kolay gelsin. Ben %73 engelli raporu ile vergi indiriminden yararlanmaktayım. Bana 2020'den beri 'bir gününüz yetmedi', 'şu belge eksik' gibi sebeplerle sürekli erteleniyorum. Ankara'ya dört kez dosya gönderdim ancak raporum orada bir şekilde düşürülüyor. 1800 gün çalışma hayatım bulunmakta. Size sormak ve sizden öğrenmek istediğim, %73 engelli raporum ve 1800 gün primim ile bundan sonraki emeklilik sürecim için izlemem gereken yol nedir?

Aynı durumdan bende mağdurum 2 ayım kaldı emekli olmaya 23.02.2025 tarihinde emekli olabilirsin dediler askerliği borçlanmam gerektiğini ve askerliği yatırmamı söylediler askerliği yatırınca Şubat Mart 2025 arasında gel emeklisin dediler askerliği yatırdım giriş günüm 450 gün geri alındı 2011 den 23.02.2010 tarihi başlangıç tarihim olmuş oldu dün SGK ya bir sevinçle gittim ne zaman geleyim diye aynı personel e gittim ki tek bir kişiden bilgi alayım diye %80 (sürekli) engelli raporum var ve 1. Derece vergi indirim belgem var 2011 rapor ve vergi indirim belgem 2011 yılına ait vergi indirim belgemi her işe giriş de dilekçe ile tekrarlıyorum toplam da 4183 gün primim var askerlik dahil bende aynı şekilde SGK ile iletişim halindeyim alo 170 ve diğer SGK birimleri bu şekilde emekli olabilirsin diyor ama asıl emekli olacağım SGK kurumu önüme engel oluyor madem öyle değişmesi gerekiyordu neden bu raporların üzerine sürekli ömür boyu ibaresini yazdınız devlet kurumu olarak lütfen engellilerin sesini duyun

Murat
Murat

Anladığım kadarıyla size yanlış bilgi verilmemiş. Malulen emeklilik şartları (bakıma muhtaç değilseniz) Sigortalılık şartı: Sigortalı olarak en az 10 yıl ve 1800 gün prim ödenmiş olması gerekir. Sağlık şartı: Çalışma gücünün en az %60’ını kaybetmesi gereklidir. Siz, işe giriş tarihini yazmadığınıza göre sanıyorum 10 yılı doldurmamışsınız.

15 yılı geçti bizim

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi
EYT Emeklilik İşlemleri

SGK Engelli Ve Vergi İndirimi Haklarıma Rağmen Emeklilik Başvurumun Reddedilmesi

15 Eylül 2025 21:00

Engelli Raporunda Belirsizlik Ve Mağduriyet