Muratpaşa SGK Emeklilik İşlemlerini 6 Ayda İncelemesi

Muratpaşa SGK Emeklilik İşlemlerini 6 Ayda İncelemesi
Songül
02 Nisan 2024 08:02

25 Eylül tarihinde yaşadığım Kocaeli'den son çalıştığım il olan Antalya'ya posta yolu ile EYT emeklilik başvurusu yaptım. Dosya kabul edilip Aralık ayında işlem sırasına alindi dys evrak takibinde görüyoruz tabii bunu. 5975 gün ile emeklilik hakkı kazanıyorsun. 5980 gün ile başvurdum doğum borçlanması yaparak tahakkuk eden borcu binbir güçlükle ödeyerek! Nasılsa emekli olurum bende kredi borcunu öderim diye düşünürken iş uzadıkça Kocaeli'de ise başladım. İş yeri önce emekli girişi yaptı. Bu arada e-devlet üzerinden kontrol ettiğim için bir anda günlerimin düştüğünü gördüm. İş yerine bunu söyledim onlarda beni çalışana çevirdi günüm bu arada Ocak sonunda çalıştığım için 6000 e çıktı. Esim Antalya'ya gidip durumu sordu. Döşemealtı borçlanmaya yaparken tarihi yanlış girmiş düzelttiler ve hatanın onlardan kaynaklı olduğunu hakkımı. Kaybolmayacağını ifade ettiler. Tekrar iş yeri beni emekli sgdp çevirdi ve bu arada ödeyemediğim borç yüzünden,3 ayrı icra maaşıma geldi muhasebenin çilesi ben stresimi sahada artırdı. Bu arada nasılsa maaşım orada birikiyor diye sabır etmeye çalıştım telefon 170 ve CİMER ile sürekli Antalya Muratpaşa SGK dan bilgi almaya çalıştım. Sürekli incelemeler devam etti. Dosyamı 29Mart a kadar inceleyemeyen memur arkadaşlar doğum borçlanması yaptığım,8 günü iptal ettiklerini ret verdiklerini söylediler! Bu nasıl bir çalışma normalde 1.5 ayda çözülmesi gereken elektronik ortamda dosyalar gönderilen devirde yazışmalar sürdü ifadesini kullanarak 6 aylık biriken çocuklarımın benim paramı iptal ettiler. Ödenen bir prim nasıl iptal edilir. Tahakkuk ettiren memurun tarih hatasını niye vatandaşa yüklüyorsunuz. Ben iş yerime tekrar çalışanı çevirmeleri için gittiğimde tekrar başvuru yaptığımda iş yeri cezası çıktı ve dün maaşımdan 3700 kesildi. Bu konuda hakkımı helal etmiyorum orada sebep olan memurlara. Bu kadar düşüncesiz acımasız nasıl bekletilir. Ocakta iptal gelseydi yine hakkımı hiç değilse o zaman başvurup alırdım
Şikayetimi CİMER e bildirdim her kanalda da bildireceğim. Artık vatandaşa bu eziyeti çektirmeyin.!

profile profile profile

Metin
Metin

Benim 1 yılımı yediler... Önce günün eksik dediler SMS ile Alanya'ya abim gitti günün tam işlem devam ediyor. Doğru düzgün bilgide vermiyorlar günüm eksik sanıp borçlandım meğerse fil tarihinden kalma borcum çıktı bir de utanmadan icra göndermişler... Bu borç hiçbir sistemde görünmüyordu... Borcu ödedik tekrar başvuru yaptım. Kendi hatalarının bana bedeli 12aylik maaşım. Yazık vallahi.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik İşlemleri
Dul Ve Yetim Aylığı