Ferit sonuçtan hiç memnun değil

Geriye Dönük SGK Çıkışı Yapıyor Paramı Vermiyor

Ferit
08 Mayıs 2023 00:59

28 Şubat 2023'te işe girdim. İlk günden son güne kadar kimse gelip muhatap olmadı. 8 Nisan'da işten çıkarıldım ve geriye dönük SGK çıkışım yapıldı. 170'e şikayet ettim, ama bana dediler ki iş mahkemesine başvuru yapman lazım. Gittim şikayet etmeye, dediler ki arabulucu bürosundan dilekçe yazman lazım. Dava açayım dedim, bana dediler ki dava açarsan avukatlık ücreti 20.000 TL. Yani her şeyi işverene taşerona göre yapmışlar ve işçinin hiçbir hakkı yok. Şirketi arıyorum, muhasebeye aktarıyorlar. Muhasebeyi arıyorum, diyorlar ki taşeronla konuş. Yani bizden giden gitti deyip hakkımızı çoluk çocuğumuzun hakkını onlara mı bırakalım?

08 Mayıs 2023 00:51

28.02.2023 şubat ayında leda grup diye bir şirkette işe girdim Balıkesir TOKİ şantiyesinde 8 nisana kadar çalıştım yemek ve barınma berbat olduğu için ilgi alaka sıfır olduğu için işten ayrıldım elektrik işinden taşeron muşlu kerem barut diye biri adam gitmiş 8 nisanda işten ayrılmama rağmen gitmiş 1 Nisan 2023 tarihinde çıkışımı yapmış 170 şikayet hattını aradım iş mahkemesine başvurmam gerektiğini söylüyor ben 5 bin lira için 20.000 bin lira nereden getirip dava açayım yani hep işçinin hakkı yendi devlet buna göz yumdu mu diyelim

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi