Emin sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Telefon Samsung Servisi Telefon Eğri Ve Yamuk Diyerek Garanti Dışı Onarımı A73

03 Mart 2024 00:07

03.2023'te Samsung Galaxy A73 aldım. Telefonda sürekli 'mobil ağa erişilemiyor' sorunları yaşanıyordu. Şebeke problemi nedeniyle arama yapamıyor ve internete giremiyordum. Ara sıra sorun kendiliğinden düzeliyor, cihazı kapatıp açınca normale dönüyordu. Müşteri temsilcisiyle görüştüğümde sorunun hat kaynaklı olduğunu söylediler. Şebeke ile iletişime geçtiğimde ise hatla ilgili bir sorun olmadığını belirttiler. Zamanla bu duruma alıştık, ancak sorun giderek sıklaştı. Alalı 11 ay olmuştu ki hoparlör patladı ve ses cızırtı yapmaya başladı. Temsilci, Pendik'teki yetkili servise gitmemi söyledi. KVK Samsung servisine gittim ve durumu anlattım. Cihazı incelediklerinde yamukluk olduğunu ve bu nedenle garanti kapsamı dışında olduğunu, ücretli tamir olacağını söylediler. Ancak ben cihazda herhangi bir eğrilik göremiyorum; onlara göre yamuk ve eğri. Hoparlör patlak, şebeke problemi var ve pil hızlı bitmeye başladı. Garanti kapsamında ücretsiz yapılması gerekirken, cihazın yamuk ve eğri olduğunu öne sürerek sorumluluktan kaçıyorlar. 'İsterseniz Hakem Heyeti'ne başvurun ya da ücretli tamir ettirin' diyerek sorunu çözmekten kaçınıyorlar. Servis raporu istedim ve ücretli tamir için 8 bin küsur lira talep ettiler. 'Cihazı prese basacağız' gibi açıklamalar yapmaya başladılar. Eğer cihaz garanti kapsamındaysa, bu tür bir sorunu gidermek onların görevidir. Benim gözlemleyemediğim bir yamukluğu onlar nasıl görebiliyor? Eğer bu durumu kabul etmiyorlarsa, cihazı satın alırken müşterileri neden uyarmıyorlar? 'Alırken cihazın yamuk olup olmadığını kontrol edin' diye bir uyarıda bulunmalılar. Cihazı koruyucu kılıf ve jelatinle kullanmama rağmen, darbe almadı ve herhangi bir kusuru yok. Cihazın yamuk olduğunu iddia ederek insanları mağdur etmek ve müşteriyi ciddiye almamak doğru değildir. Firmaya olan güvenim sarsıldı ve servisin bu tavrından sonra Samsung ürünlerinden uzak durma kararı aldım. Eğer telefonunuz benim göremediğim bir yamukluğa sahipse, 'Cebinizde taşımak yasaktır' gibi bir uyarı notu bırakın ki herkes buna göre hareket etsin. Ya da sağlam bir malzeme üretin ki eğrilik, yamukluk oluşmasın ve kimse mağdur edilmesin. Eğri olmayan bir telefona yamuk demek ve bu şekilde sorumluluktan kaçmak kabul edilemez. Bu konuda adaletin yerini bulmasını umuyor ve Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Aynı zamanda yaşadığım bu durumu her yerde dile getirecek ve paylaşacağım. Bir firma ancak bu şekilde kendini bitirebilir. Ya işinizi layıkıyla yapın ya da piyasadan çekilin. Müşteriler olarak fazladan paramız yok ve satın aldığımız ürünlerin arkasında durulmasını bekleriz. Verilen paraların boşa gitmesine ve ayıplı malların insanlara verilip, kabul edilmemesine izin verilmemelidir. Diğer şikayetlere baktığımda, benimle benzer sorunları yaşayan birçok kişi olduğunu gördüm. Pilden kaynaklanan yamukluklar olduğunu söyleyenler bile var. Kılıf takıldığında herhangi bir sorun belli olmuyor. Kutuyu açarken 'Eğer cihaz yamuksa iade edin' diye bir uyarı olmalı. İnsanları bu şekilde oyalamaya ve yanıltmaya hakkınız yok.

profile profile
04 Mart 2024 09:22 (Şikayetten 1 gün sonra)

Emin
04 Mart 2024 19:32

Ne yazık ki Samsung tekrardan servise bilgilerimi vermiş ve servis beni aradı 8bin kusur olan fiyata yüzde 30 indirim yapalım diye bildiğiniz pazarlık yapıyorlar pazarlık sünnettir de garantili malin arkasında durmayıp ta milleti garanti veriyoruz diye yanıltmak nedir mağdur olmak istemeyen var ise artık bu saatten sonra böyle servislerden ve markalardan uzaklaşsın bunu da her yerde herkese aktaracağım.

Samsung Telefon S23 Haksız Garanti Kapsamı Dışında Bırakılması

11 Ekim 2023 12:31
Samsung Telefon S23 Haksız Garanti Kapsamı Dışında Bırakılması
Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

04 Nisan 2024 17:17
M. Akif sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Galaxy A73: Bitmeyen Şebeke Sorunları Ve Yetersiz Servis Hizmeti

25 Ekim 2024 13:07
Samsung Galaxy A73: Bitmeyen Şebeke Sorunları Ve Yetersiz Servis Hizmeti

Samsung Telefon Emek Mahallesi Koyuncu Samsung Yetkili Servisi

15 Temmuz 2024 13:08
Hayrettin sonuçtan hiç memnun değil

30 Ekim 2023 10:26