Alp sonuçtan memnun değil

26 Aralık 2023 15:31

Henüz alalı bir ay olmayan Samsung Galaxy M14 model telefonum, 23.12.2023 tarihinde gelen One UI 6 yazılım güncellemesi sonrasında kullanılamaz duruma geldi. 'Ana ekran durduruldu' hatası veriyor, kendi kendine ekranı kapatıp açıyor, ekranda hiçbir kontrol sağlanamıyor. Sağa sola ekranlara geçiş, uygulama açılması, uygulama menüsüne giriş gibi hiçbir işlemi yapamıyorum. Sürekli 'One UI ana ekran durduruldu' hatası alıyorum. Sadece gelen aramaları cevaplayabiliyor ve bildirim paneline gelen bildirimleri görebiliyorum. Sorun başladığı günden beri her gün teknik desteği aradım, uzaktan erişimle bağlanıp düzeltmeyi denediler fakat başarılı olamadılar. Samsung Member uygulamasına yaptığım hata bildirimlerine 24 saat içinde dönüş yapılacağı söylendi; ancak iki gün geçmesine rağmen hala dönüş yapılmadı. Bugün yine teknik desteği aradığımda, teknik servise götürmem gerektiği söylendi. Teknik servis yaşadığım yere iki saatlik bir mesafede olduğundan, mesai saatlerinde işimi bırakıp telefonu götürme imkanım olmadığını, kargo yoluyla gönderme şansım olup olmadığını sordum. Ancak servis noktası ile aynı il sınırlarında olduğum için bu imkanın olmadığı belirtildi. Tarafıma iletilen yetkili servisi arayıp, tamir süresince kullanmam için ikame telefon sağlanıp sağlanmayacağını sorduğumda ise, herhangi bir bilgi verilmeden ellerindeki yoğunluğa ve ikame telefon durumuna göre bakılacağı ifade edildi. Tamamen Samsung'un güncellemesi sonucu ortaya çıkan yazılımsal hatadan ötürü yaşadığım sorun yüzünden, hem yaşadığım yere yüz kilometre mesafedeki teknik servise gidip gelecek, telefonu elden teslim edecek iki yüz kilometre yol yapacak, bu ekonomide belki dört yüz veya beş yüz lira akaryakıt harcayacak, hem de iş yerimden izin kullanarak mesai saatlerinde iki saatlik yolu gidip gelerek telefonumu servise bırakacak, hem de zaten üç gündür kullanamadığım telefonun yerine ikame telefon alamayacak konumdayım. Samsung tarafından yaşatılan bu mağduriyetin acilen giderilmesini talep ediyorum.

26 Aralık 2023 15:33 (Şikayetten 2 dakika sonra)

Alp
Alp
27 Aralık 2023 11:27

Tarafımı aradılar ve hiçbir soruna bir çözüm üretmediler. Sadece servisi arayıp ikame telefon olup olmadığını öğrenebiliriz dediler. Benim 1 günlük çalışmamamın maliyeti yaklaşık 1500-2000 TL ayrıca gidip gelme masraflarımla birlikte toplamda 2500-3000 liralık bir zararım tarafınızca karşılanacak mı ki hiç sorunsuz çalışan telefona yazılım güncellemesi gönderip kullanılamaz hale getirdiniz ve şahsen gidip teslim etmem gerektiğini söylüyorsunuz? Beni maruz bırakacağınız maddi zararın yanı sıra 1 izin günü hakkımı sadece bu telefonu 2 saatlik yola götürüp tamir edilmesini beklemeye harcayacağım, gün içinde tamir olursa alıp döneceğim, gün içinde bitmezse elim boş 2 saat mesafedeki evime dönüp, tamir edildiği gün tekrar işten izin alıp çıkıp 2 saat gelip telefonu alacağım. Zaten 4 gündür telefonu kullanamıyorum bir de resmen Çin işkencesi gibi teknik servis "desteği" sunuyorsunuz. Tamamen yazılımsal kaynaklı olarak Samsung tarafından yaratılan bu sorun ve bu sorundan doğan mağduriyetim için hakkımı gerekli mercilerde arayacağımdan emin olabilirsiniz.

07 Nisan 2025 17:00
Samsung S24+ Telefonumda Sürekli Kapanma Ve Bağlantı Sorunları
Samsung S24+ Telefonumda Sürekli Kapanma Ve Bağlantı Sorunları

08 Aralık 2023 00:32
Tuna sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Galaxy S24+ Sürekli Buga Giriyor.

08 Haziran 2024 02:10
Samsung Galaxy S24+ Sürekli Buga Giriyor.
Kerem sonuçtan hiç memnun değil

Güncelleme Sonrası Kapanan Ekran Ve Fahiş Servis Ücreti Mağduriyeti

27 Ekim 2025 14:06