Sağlık Bakanlığı Uyuz Hastalığı Kurtulmak

12 Aralık 2023 20:36

Şimdi arkadaşlar, ben bir seneden fazladır uyuz ile mücadele ediyorum ve psikolojik olarak çok yıprandım. Tam geçti diyorum, ancak tekrar başlıyor. İnternetteki çoğu yorumu okudum ve bu süreçte çok bilgilendim; aklımdaki birçok sorunun cevabını buldum. Birilerine ışık olması için paylaşıyorum. Öncelikle, arkadaşlar, bu hastalıktan kurtulmak için temizlik çok önemli. Beyaz sirkeyi alıp evdeki her yeri silmeniz gerekiyor. Çarşaf ve yorganı değiştiriyorsunuz, kıyafetler beş gün bekletiliyor. Bir yere dokunduğunuzda içiniz rahat etmediyse sirke sıkın ve elinize sürekli uygulayın. Bu tedavi için kullanılan Wilkinson diye bir merhem var, bu kükürtlü. Beğenmediğiniz bir kıyafetinize sürüp giyin ve 3 gün boyunca her gün üst üste sürün. 3 gün sonunda kolonya veya alkol ile vücudunuzdan arındırın. Bunun dışında Ziver adında bir hap var, bu da çok etkili. Kullananlar 'geçmedi' diyorlar ama ilaç parazitleri hareketlendirip kaşıntıları artırdığı için böyle düşünebilirler. Bu durum 15 gün veya daha fazla sürebilir. Her tedavi için bir süre kaşıntılar devam edebilir. Bunu 3 hafta, 4 hafta kadar uygulayın. Prosedürde nasıl kullanıldığı yazıyor. Bu ilacı temizlikle birlikte hem merhem hem ilaç şeklinde kullanırsanız, çok rahat kurtulabilirsiniz. Şimdi en önemli konuya geliyorum; cep telefonları ve elektronik aletlerde uyuz 8 güne kadar yaşayabiliyor. Sirkeyle birkaç defa temizleyin, bir süre sonra hap sizde kaşıntı yapmayacak. Bitişinizi oradan anlayabilirsiniz. Şimdi sizlere bir sorum var; uyuzlu bir kişi kıyafetleriyle sizin kıyafetinize değdiğinde bulaşma olur mu?

25 Kasım 2023 05:20
Sağlık Bakanlığı Uyuz Hastalığı Tedavisi