Barut sonuçtan hiç memnun değil

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Güvenlik Görevlisi Sorunları

07 Aralık 2024 01:11

Türkiye dışında 40 civarı ülke ve havalimanını kullandım. Türkiye'de de herhalde 50 havalimanını defalarca kez kullanmışımdır. Ancak defalarca kez kullandığım Sabiha Gökçen Havalimanı'nda her seferinde gördüğüm ve yaşadığım istikrarlı bir şekilde devam eden güvenlik görevlisi sorununu dün bir kez daha yaşadım. En azından bu havalimanını 6-7 kez kullanmışımdır ve hepsinde ya şahsım ya da başka insanlar bu güvenlik görevlilerinin tutumuna maruz kalıyor. Başka hiçbir havalimanında bu tür görevlileri bir defa dahi görmedim. Yanlış anlaşılmasın, güvenlikten kastım polis değil, bildiğimiz vasıfsız güvenlik görevlileri. İnsanlara kimliğini göster deme yetkisine bile sahip olduklarına inanıyorlar. Madem bu arkadaşların yetkisi bu kadar fazla, boşu boşuna havalimanlarında polislerimizi meşgul etmeyelim. Bu görevliler kendilerini polisten de üstün görüyorlar, o işi de onlar yapsın. Havalimanı polisleri bunların binde biri kadar kibirli değiller. Yaşlı teyzelere kulağı duymadığı için saygısızlık yaptıklarına şahit oldum. Bu insanlar yüzünden bu havalimanını kullanırken acaba bugün başımıza ne gelir diye düşünüyorum. Güvenlik görevlilerinize yetkilerini ve sınırlarını bildirin; kimse bu kişilerin evine girmiyor, dışarıda yaşadıkları problemleri milletin üzerinde göstermesinler. Bu kişilerin özel problemleri beni zerre ilgilendirmiyor! Bunları Sabiha Gökçen'in metro girişindeki kontrol noktasında 05.12.2024 20:00-21:00 saatleri arasında yaşadım.

Yorumlar (9)

Emrah
Emrah

Yok "Güvenlik görevlisi seni kabinede alır çırılçıplak soyar dımdızlak bekletir"miş, yok "5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 7. Maddesi"'ymiş. Hem bilgisiz hem de haksızlığa dünden razı tipler. Bir defa o madde 7. Madde değil, 14. Madde. O maddeyi de okuyup anlama yetisi varsa, orada "Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği"ne göre yapılır diyor. Onda da madde 21'de yazar nasıl arama yapabileceği. Velhasıl, özel güvenlik, ancak hakim ya da savcı kararı verilir ve kolluk (polis) onlardan yardım isterse o zaman yine kolluğun gözetiminde üst araması yapabilir. Aksi halde cihazla arar, öyle elleyemez.

Murat

Bilgisiz arkadaşım sana da merhaba. Havalimanını koyun gibi geçtiğin AVM ile karıştırma. Orada TR yasaları değil uluslar arası sivil havacılık yasaları geçerli. Yani senin dediklerin herhangi bir yer için geçerli. Havalimanında güvenlik görevlisi hakimi de savcıyı da her kim olursa olsun güvenlik kontrolünü yapar. İstersen herhangi bir havalimanında bu yapamazlar dediklerini dene banada video at olur mu

Sonay

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 7. Maddesi uyarınca, görev alanlarında şüpheli görülen kişilerden kimlik isteyebilirler. Hatta polisin olduğu yerlerde Elle arama yapabilirler. Sonuçta güvenlik ya hani. Yapar yani sende sesini çıkaramazsın

Sonay

Bence siz okumalısınız, girişte aramayı polis mi yapıyor güvenlik mi? İlk aramayı güvenlik yaptığı için polis mıntıkası da olsa şüpheli şahısa kimlik sorabilir. İşler karıştığında genel kolluk devreye girer. Siz ister misiniz önüne gelen içeri istediği şeyi soksun, ya da isteyen istediği gibi davransın. Siz bu insanların yaptığı işi nasıl küçümsersiniz? Herkes keyfinden mi soruyor, uğraşıyor sanıyorsunuz. Ayrıca polis ve ögg ler birlikte uyum içinde çalışırlar ikisi de İçişleri Bakanlığına bağlıdır. İnsanlar işini yaparken onları taktir etmeniz lazım. Bizim de aynı şeyler başımıza geliyor. Herkesin gelebilir

Barut

Şikayette Elle arama yapamaz mı yoksa polisin mıntıkasında polisin olduğu yerde kimlik soramaz mı yazıyor? Polisin mıntıkasında jandarmanın kimlik sorma yetkisi yok şu gibi tipler özel yetkili ilan edecek alt tarafı güvenliği 😂 Bu arada hiçbir şey de yapamaz ama neyse cihazdan bir kez daha geçin dışında bir yetkisi yok. Okuduğunu anlayarak yorum yaz.

Murat

😁 Emin ol güvenlikler uyarılmıştır. Saygısız personele diyecek yok. Ama şunu kabul et. Güvenlik görevlisi seni kabinede alır çırılçıplak soyar dımdızlak bekletir kıyafetlerini tek tek cihazdan geçirir. Sende tek kelime edemezsin

Murat

Kanka yalnız o vasıfsız dediğin güvenlikler sana her dediğini yaptırmış. Ben bu kadar konuşacak isyan edecek olsam, dediklerini yapmazdım. Yetkisi olmayan güvenlik görevlilerinin istediği bir komutu yapmamayı bir dene bakalım. 😁

Barut

Dediklerini yapmadım, vasıfsız olduklarını söyleyip 10 metre ötedeki polisle muhatap oldum, sonra vasıfsız güvenlik görevlileri beni arayıp özür dilediler ik tarafından da uyarılmışlar. Dediklerini yapma bakalım? Mesela ne yapabilecek hiç en fazla haddini aşar sonra özür diler güvenlik kardeş vasıfsız olduğunuzu kabul et bu iş hiçbir vasıf gerektirmeyen hele hele 2024 öncesi yoldan geçerken bile olunabilecek bir sözde meslek rahat ol yav 😂

Barut

Aynen üstad sonra telefon açıp özür dilemeseler vasıfsız sözünden pişman olacaktım, sen olsan yapmazdın 😂

04 Ağustos 2024 10:47
Bahar sonuçtan hiç memnun değil

Sabiha Gökçen Havalimanı Güvenlik Şefi'nden Kadına Kabalık ve Tehdit

09 Kasım 2023 22:15
Yasin sonuçtan hiç memnun değil

Sabiha Gökçen Havalimanı Güvenlik Görevlisi Sorunu

15 Nisan 2024 10:01